עבור לתוכן

קידוד (ENCRYPTION) של תשדורת תוכנות שיתוף קבצים בייחוד טורנטים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

שאלה צצה במוחי ואשמח לתגובות -

נניח רשת מחשבים גדולה (של כמה מאות מחשבים לפחות) אשר משתמשי קצה בה חסומים בפני שיתוף קבצים מכל סוג. בהרבה תוכנות

של ביט טוררנט יש אפשרות לקודד את החבילות הנשלחות כך שהמסננים של הרשת לא יעלו עליהם וכן יהיה אפשר לשתף קבצים (אפשר

גם לדרוש שכל האנשים שמשתפים איתך יהיו בעלי תשדורת מקודדת לכן נניח שכך הדבר).

בהנחה שזה עובד יופי, מה הסיכויים שמנהלי הרשת יעלו על זה? כמה קל בהינתן כל מיני תוכנות מוניטורינג שיש כיום בשוק לזהות שמדובר

בשיתוף קבצים? האפ אפשר יהיה להוכיח שמדובר בשיתוף או רק לקבל רמזים שזה הכן נעשה?

אישית לדעתי זה לא אמור להיות קשה שכן חיבור למספר רב של IP-ים במקביל ושליחה וקבלה מהם די מרמזת שדובר בשיתוף קבצים גם אם

מעשית אינך יכול לזהות את ה HEADER של ה PACKET. אבל למעשה אין לי שמץ בנושא, מה כן עושים ובאיזה כלים משתמשים מנהלי רשתות ולכן השאלה.

תודה לעונים!

פורסם

קידוד בביטורנט זה עוד שלב בקרב בין רשתות השיתוף לבין ספקיות האינטרנט.

הקידוד אומנם מנע מהם לזהות מה זה, אבל אז גרם להחרפה מצד הספקיות שפשוט מגבילות את כמות ההתחברויות היוצאות.

אז כן, זה עובד.

ולא, זה לא מונע מהם לזמבר אותך.

מה שאפשרי זה מה שיקרה.

הגולשים מצידם יעשו הכול כדי להינות מתכנים איכותיים והורדות גדולות ומהירות.

וחברות האינטרנט יעשו הכול כדי להרוויח יותר על כל מנוי.

ככל שיעבור הזמן יותר ויותר תכנים רחבי פס (כבר היום יש לא מעט) יפגעו מהגבלות שרירותיות.

ומה שאמור לקרות זה שחברות שמגבילות יפסידו לקוחות לאותם חברות שלא מגבילות.

אבל...

הנשק הכי גדול של ספקיות האינטרנט היום הוא מסלולי התחייבות.

אנחנו הגולשים נתחייב להם, והם ספקי האינטרנט לא יתחיבו לנו לכלום.

בגלל שרוב האנשים מעדיפים לשלם פחות, לרוב האנשים אין יכולת תגובה.

וספקיות גרועות ימשיכו לחנוק את ההמונים עוד שנים רבות, ולהכחיש הכול.

פורסם
  • מחבר

בכוונה ציינתי רשת מחשבים גדולה ולא ספק אינטרנט. מה שמעניין אותי זה יכולת הזיהוי של שיתוף קבצים מקודד שיש כיום למנהלי רשתות.

האם אפשר לזהות שמדובר שיתוף טורנטים בצורה ישירה או אפילו עקיפה ( מספר רב של חיבורים במקביל)?

כי אני משתמש קצה ברשת גדולה, שחוסמת שיתוף קבצים. בעזרת קידוד אני כן מצליח לשתף, אבל השאלה היא אם אפשר לזהות זאת ואם כן אז באיזה תנאים, כלומר, איך אפשר להסוות את זה.

פורסם

ומה גורם לך לחשוב לשניה שתקבל עזרה כאן בפורום בנושא הזה?

הדיון ננעל, לא יהיו כאן דיונים בסגנון "תעזרו לי לעקוף הגבלות במקום הלימודים/עבודה שלי".

וכן, בקלות אפשר לעלות עליך, לא צריך תוכנות ניתוח, מספיק שאני סיסאדמין שמאתר המון חיבורים מהמחשב שלך,

אני מתחבר אליו בשליטה מרחוק (בלי שאתה שם לב בכלל) שמותקנת על המחשבים ברשת שלי, ורואה מה אתה עושה, זכותי.

(בום, איבדת את מקום העבודה כי שברת את ה NDA)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים