עבור לתוכן

מחשב נכבה ללא שום סיבה נראית לעין

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ביום ראשון קיבלתי את המחשב החדש: E84000, Gigabyte P35DS3L, 4GB OCZ ו- HD4850 של SAPPHIRE. הכל טוב ויפה. התקנתי את המחשב על המארז הקודם (ANTEC AMG עם חלון), והספק הקודם: EZ COOL 450 WATT. התקנתי קטליסט 8.6 כולל HOTFIX, והמחשב נכבה לי בצורה רנדומלית. למשל הוא עובד 10 דקות, פתאום אני נכנס לאינטרנט והוא נכבה, פשוט נכבה לא כותב שום הודעה, לא מסך כחול, פשוט נכבה. באותה מידה הוא יכול לעבוד שעתיים ולא להיכבות.

אתמול הפעלתי 3DMARK06, והוא לא נכבה, אלא עבד כרגיל. היום שיחקתי CRYSIS למעלה משעה, המאוור של הכרטיס מסך פעל על 90 אחוז (שיניתי את המהירות ע"י השיטה הידועה לכולם), והכל רץ חלק, המשחק עבד בסדר לא היו תקיעות שום כלום. יצאתי מהמשחק, נכנסתי לאינטרנט והמחשב נכבה. מנסה להידלק ולא מצליח ושוב נכבה, ושוב מנסה להידלק ולא מצליח ושוב נכבה וכך הלאה. פתחתי את המארז, ניתקתי את הכרטיס מסך מהחיבור בלוח אם ומהחיבור לספק, והמחשב עדיין מסרב להפעיל את עצמו, כלומר הוא מנסה ולא מצליח ושוב נכבה. לאחר מכן ניתקתי את הכבל 4 פין שנכנס ללוח אם, והמחשב הצליח להפעיל את עצמו, איך שהחזרתי את הכבל 4 פינים ללוח אם המחשב שום פעם לא הצליח להפעיל את עצמו. החזרתי את הכרטיס מסך וחברתי את הכבל 4 פינים ונתתי למחשב לנוח. לאחר 10 דקות הוא כבר התחיל לפעול והווינדוס עלה והכל בסדר, אבל יש לי הרגשה שלא לאורך זמן.

טמפ' המעבד במנוחה היא: בערך 45 מעלות ע"פ הביוס, אפילו פחות. טמפ' הכרטיס מסך ע"פ הקאטאליסט קונטרול סנטר היא במנוחה (מאוורר עובד על 40 אחוז) היא 60 מעלות (כשלפני כן כאשר המאוור היה בסטוק על 16 אחוז, הטמפ' במנוחה הייתה בערך 78 מעלות).

במארז אגב קיימים שלושה מאווררי 80 מ"מ, אחד בדלת של THERMALTAKE שפועל בערך על 3000 סל"ד מכניס אוויר, שני של THERMALTAKE היכן שכל החיבורי עכבר, מקלדת וכ"ו, מוציא אוויר, ועוד אחד של אנטק, מכניס אוויר יושב בחזית המארז מתחת לחיבורי הUSB.

מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שזה ספק (אין לי בעיה להחליף ספק, אני רק רוצה לדעת בוודאות שהבעיה היא בספק, ולא להחליף רכיבים סתם...)? המעבד לא נראה שמתחמם, כרטיס המסך כשפירקתי אותו לא הרגיש חם כלל וכלל , אז מה נותר? זיכרון? לוח אם? ספק?

תודה לעונים.

פורסם

זה נשמע כמו לוח אם תקול.

א. ואם הכי קל לך, קודם כל תחליף ספק , אם יש לך אחד ספייר.

ב. יש מצב שמשהו מקצר (איזשהו ספייסר שלא במקום וכו'), תפרק את הלוח מהמארז ותעבוד איתו ללא מארז ליום-יומיים ע"מ לראות אם הבעיה חוזרת.

ג. תחליף לוח.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה.

כמה דקות אחרי שכתבתי את ההודעה המקורית המחשב שוב נכבה ולא רצה להידלק, אלחא לאחר מנוחה של בערך 5 דקות.

לצערי אין לי ספק ספייר, כלומר יש לי אבל אחד ג'נרי של 450 וואט או 500 וואט.

דבר נוסף ששמתי אליו לב: אם אני נכנס לביוס ועושה שינויים כלשהם ועושה SAVE THE CHANGES AND QUIT, אז המחשב נכבה, שוב נדלק, שוב נכבה, ככה 3 פעמים, כשבפעם ה-3 הוא כבר עולה כרגיל. אם אני עושה לא לשמור שינויים או סתם יוצא מהביוס ולא שומר כלום אז המחשב פשוט עושה ריסטרט ועולה כרגיל. כלומר כשאני שומר את השינויים המחשב נכבה ונדלק 3 פעמים ורק החל מהפעם השלישית עולה כמו שצריך. זה מצב נורמלי?

איך לוודא ולהיות בטוח שמדובר בלוח אם?

כרגע SPEEDFAN: מראה:

וCORE TEMP מראה:

והקטליסט מראה:

תודה מראש...

[attachment deleted by admin]

פורסם

אפשר להיות בטוח שזה לוח-אם רק אם אחרי החלפתו הבעייה נעלמת.

כמו שכתבתי, לדעתי מדובר בלוח תקול, תממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

אחריות אין לי בעיה לממש, אני פשוט רוצה להיות בטוח שזה הלוח אם.

השאלה האם לעוד אנשים עם לוח P35DS3L אחרי שמירת שינויים בביוס המחשב מאתחל את עצמו מדליק ונכבה 3 פעמים?

עכשיו למשל המחשב עמד שעתיים ללא תזוזה עם PRIME95 פועל ולא נכבה ועבד רציף. שמתי לב שברוב הפעמים אם לא בכולם כשהמחשב נכבה זה קרה מתי שנכנסתי לאינטרנט, יכול להיות וזה הכרטיס רשת ON BOARD?

אני כבר ממש מיואש, כי התופעה פעם קיימת ולאחר מכן נעלמת. אם זה לוח אם, מדוע כשהרצתי קרייסיס לא קרה כלום?

שוב תודה .

פורסם

תראה, יש בעיות שאפשר לפתור רק על דרך השלילה, אומר, החלפת רכיב-רכיב במערכת עד שמוצאים את האשם, לפיכך וודאות באשמתו של הלוח בבעיה, תהיה רק עם החלפתו.

פורסם

היו לי בעיות דומות בדיוק ! , אם אני לא טועה זה היה בגלל דרייברים של הכרטיס רשת ...

פורסם

אחרי כיבוי נרשם משהו בevent viewer?

פורסם

היו לי בעיות דומות בדיוק ! , אם אני לא טועה זה היה בגלל דרייברים של הכרטיס רשת ...

בגלל הדרייברים של כ.הרשת המחשב לא נדלק?

פורסם

בגלל הדרייברים של כ.הרשת המחשב לא נדלק?

מה שקורה זה דבר כזה , הוא מראה כאילו שהוא נכבה אבל בעצם הוא לא , הוא נדלק נכבה נדלק ונכבה ולאחר מכן עולה כרגיל , ככה זה היה אצלי בדקתי בזמנו אם זה נובע מהתחממות דבר שלא היה , שלחתי את המחשב לחנות עשו לי בדיקות מקיפות כמה ימים שבו הוא היה דולק רצוף , לאחר מכן שקיבלתי את המחשב הדלקתי אותו התחברתי לאינטרנט וזה קרה , לאחר שהתקנתי vista ודרייברים אחרונים הבעיה לא חזרה .....

פורסם
  • מחבר

זה מה שנשמר ב EVENT VIEWER:

לפני בערך כ5 דקות המחשב שוב פעם נכבה ושוב פעם זה קרה כשגלשתי באינטרנט.

הורדתי דרייבר חדש לכרטיס רשת: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2599

אני מאוד מקווה שזה יפתור את הבעיה, אם לא אני אשים כרטיס רשת אחר ואבטל את הכרטיס און בורד.

תודה לכולם.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

עידכנתי דרייבר לכרטיס רשת און בורד גם לא עזר, שמתי כרטיס רשת משלי, וגם לא עזר. היום החלפתי את הספק לספק נורמלי וגם המחשב נכבה בביוס 3 פעמים (רק אחרי שמירת דברים), כל הכיוונים מצביעים על לוח אם. ניסע ונחליף אותו, ובזה אני מקווה שהבעיות יפתרו.

תודה לכולם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים