עבור לתוכן

מחשב לא נדלק =/ לפני זה הוא היה עושה ריסטרטים-

Featured Replies

פורסם

שלום,

המפרט:

מעבד- pentium 4 3GHZ

לוח אם- P5P800

זיכרונות DDR400 1GB

כרטיס מסך- RADEON 9600XT

הכל התחיל לפני חצי שנה בערך שאחרי שהשארתי את המחשב מכובה לכמה ימים, ניסיתי להדליק אותו והוא רק עשה את הרעש של המאווררים ואת האורות על המארז אבל לא את הציפצוף שלפני שעולה המסך של הביוס ובעצם המחשב לא עלה.

כדי לפתור את זה ניסיתי לנקות מאבק.. וכניראה שגם זה שהוצאתי מהשקע של החשמל את הכבל של הספק עזר לפעמים. והמחשב פעל יחסית בסדר בלי שום ריסטרטים ובגלל שהוא פעל רוב הזמן לא הייתה את הבעיה שציינתי בהתחלה.

עכשיו לפני חודש בערך אמא שלי הענישה אותי בגלל שלא למדתי מספיק לבגרויות אז המחשב לא היה דלוק איזה 3 שבועות :S

ואז הייתי צריך לנסות איזה חצי שעה להדליק ולכבות עד שהוא עלה (זה שכל הזמן כיביתי והדלקתי יכול לפגוע במחשב?)

ואחרי שהוא כבר עלה.. אחרי כמה דקות הוא גם לעשות מסכים כחולים ואז ריסטרט, או פשוט לעשות פריז של מסך ובעצם אז הייתי צריך לכבות ולנסות להדליק..

אז החלטתי לבדוק וירוסים, אדאוורים ועשיתי קצת "TUNEUP" (תוכנה), בדקתי טמפרטורות(30 לכל ההארדיסקים+לוחאם, 55 למעבד ו44 לכרטיס מסך- הכל במנוחה), אבל עדיין שום דבר לא עזר והמחשב המשיך לעשות ריסטרטים ולאט לאט התחיל לא לעלות בכלל (המצב כרגע.. :( ) ..

אז בבקשה תעזרו לי.. כי אם אני לא אוכל לעלות את המחשב אז אני אצטרך לקנות חדש.. וחבל

העלתי מסך כחול אחד מתוך שני סוגים שהיו לי.. (זה היה רק פעמיים והוא נשאר על המסך הרבה זמן והייתי צריך ללחוץ 3-4 שניות על הכיבוי בשביל שהמחשב יכבה)

http://i32.tinypic.com/vifart.jpg

ממה שאני זוכר המסך הכחול השני היה על Virtual Memory והוא ישר עשה למחשב ריסטרט.. לפני העונש של אמא שלי אף פעם לא היו לי מסכים כחולים.

נ.ב. האנטיוירוס שהשתשמשתי הוא קספרסקי וכל פעם שעשיתי סריקה לוירוסים המחשב עשה לי ריסטרטים, אז החלטתי לעשות בsafe mode ועל כל כונן בנפרד ובאף אחד לא היה וירוסים חוץ מב C:/ שבו היה לוקח שנים לסריקה ורק בו הוא עשה ריסטרטים (אבל לא גילה וירוסים לפי מה שראיתי לפני הריסטרט)

פורסם

זה יכול להיות אחד מ-3 דברים:

1. זיכרון - תריץ בדיקה בעזרת MEMTEST86.

2. לוח אם - תסתכל על הלוח עצמו וחפש קבלים נפוחים או נוזלים.

3. ספק כוח - נסה להחליף ולראות אם עוזר.

פורסם
  • מחבר

לצערי אני אוכל רק לנסות לעשות את מספר 2- לוח אם

כי 1- המחשב לא נדלק ו3- אין לי ספק כח ספייר.. אני אבל אראה אם יש לחברים שלי..

תודה

פורסם

המחשב לא נדלק בכלל?

מאווררים מסתובבים?, לדים דולקים?

פורסם
  • מחבר

כן.. אבל הוא לא עושה את הצפצוף שהוא תמיד עושה לפני שהביוס עולה - הביוס לא עולה- המחשב לא עולה

פורסם

תוציא את הזיכרונות ותפעיל את המחשב ככה (בלי זיכרונות בכלל!), יש ציפצוף כלשהו?

פורסם
  • מחבר

הוא עושה פייייייייייפ פיפ פיפ וחוזר על זה

פורסם

ועכשיו תחזיר את הזיכרון, אבל לסלוט אחר, ותנסה להפעיל.

פורסם
  • מחבר

הורדתי זיכרון אחד, השארתי את השני באותו סלוט והמחשב עלה .. אני אבל אנסה לשים אותו עוד פעם באותו סלוט ולעשות את מה שהצעת..

מה בעצם הייתה הבעיה? יכול להיות שהמגעים בין הזיכרונות ללוח אם לא היו טובים?

פורסם

יכול להיות, כמו כן יכול להיות שאחד מהסטיקים נדפק ומקצר.

תשחק עם זה ותראה איזה מהסטיקים (אם בכלל) הוא הבעייתי.

המסכים הכחולים שקיבלת, מצביעים על בעייה באחד הסטיקים (בניגוד למגעים לא טובים), כשהמחשב עולה, תבדוק בעזרת MEMTEST86 את הזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון ניראה לי שזה בעיה של אחד מהזיכרונות ולא של הסלוט כי כשהוצאתי זיכרון אחד המחשב עלה.. וכשהחזרתי אותו המחשב שוב לא עלה..

אז עכשיו החלפתי בין המקומות ביניהם אבל לא בסלוטים- כדי שיעבוד עדיין בדואל ועכשיו הוא עולה

פורסם

המסכים הכחולים שקיבלת, מצביעים על בעייה באחד הסטיקים (בניגוד למגעים לא טובים), כשהמחשב עולה, תבדוק בעזרת MEMTEST86 את הזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי בmemtest.. אבל זה ניראה לי סופי שהסטיק לא פועל.. גם כשהחלפתי את המיקום המחשב זיהה רק אחד מהסטיקים

אם הבנתי נכון בשביל לבדוק עם הmemtest צריך לצרוב, לעושת ריסטרט, F8 בשביל לעשות BOOT עם הדיסק שצרבתי ואז זה עושה את הבדיקה?

תודה רבה רבה על העזרה!! חסכת ממני הרבה כסף.. למרות שניראה לי שאני אקנה סטיק חדש (אם אפשר למצוא איפהשהו) כי הויסטה איטית ברמות בלי ג'יגה זיכרון.. לא שהיא לא איטית גם עם :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים