עבור לתוכן

צריך עזרה Edimax 6504 - גלישה זוועתית

Featured Replies

פורסם

היי,

מחובר אלחוטית ע"י כרטיס PCI 7728 Edimax לראוטר 6504 Edimax.

מע' הפעלה XP SP3 בשני המחשבים.

קושחה ודרייברים מעודכנים בשני המחשבים לגרסאות האחרונות.

בשניהם קיימת בעיה חמורה בגלישה באינטרנט, הגלישה איטית בצורה ממש זוועתית, את הדף הנוכחי למשל לקח כ 3-4 דקות לטעון.

זה בא והולך, לפעמים טעינת אתרים אפשרית במהירות סבירה, בימים האחרונים זה נדיר למדי ורוב הזמן המהירות ממש על הפנים.

העניין הוא שלמיטב הבנתי אין בעית קליטה, עוצמת האות נעה תמיד בין "Very Good" - "Excellent" ובסביבות 90% עפ"י התוכנה של אדימקס.

בנוסף, כרגע למשל אני מוריד בתוכנת טורנט על מהירות גבוהה יחסית ~350KB/S

הבעייה היא רק בגלישה ובטעינת אתרים והיא קיימת בשני המחשבים - זה שמחובר אלחוטית וזה שמחובר פיזית לראוטר, מה שמצביע לדעתי על בעיה בראוטר.... :-\

יש למישהו הצעות לפתרון הבעיה??

תודה

פורסם

האם גם ללא תוכנת שיתוף הקבצים המצב דומה ?

מה החיבור שלך (ז"א כבלים/ADSL וכו'...) ?

נסה לחבר את המודם ישירות לאחד המחשבים, ולבדוק אם יש שיפור במצב.

אגב, האם זהו הדגם המדוייק של הנתב? לא זכור לי נתב מדגם שכזה. האם זה ה-BR-6504n ? והכ.ר הוא - EW-7728 ?

אתה על תקן G או N (טיוטה, כמובן) ?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה וסליחה על הפרטים החלקיים....

הראוטר אכן מדגם - BR-6504n 802.11n

כ.ר - EW-7728In 802.11n

עובד על תקן N

מחובר דרך "יס" ובזק ב-ADSL מהירות 3M

עד לא מזמן המודם היה מחובר ישירות למחשב אליו מחובר כעת הראוטר ולא הייתה אז שום בעיית גלישה...

מצב הגלישה זהה גם כשתוכנות השיתוף למיניהן לא עובדות

:nixweiss:

פורסם

תשתית בזק מובן. אבל מהירות חיבור עם מהירות שכזו... לא זכור לי כי בזק משווקת חבילות מהסוג הזה.

http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/Bezeq/Tariff/internet

אגג, מה היא הספקית שלך ?

מה שהיה בעבר פחות מעניין, כדאי לבדוק את המצב בחיבור המחשב למודם. ובלי שום קשר, בדוק אם יש, ונקה את המחשבים מוירוסים ורוגלות.

האם גם במסך פה:

http://www.xbitlabs.com/images/other/edimax/Web/General_Wireless_BasicSettings.png

וגם בהגדרות כרטיס הרשת במחשב, מוגדר כך ? אך ורק מבחינת הBAND !

האם חוץ מעדכון הדרייברים במחשב, עדכנת גם את קשוחת הנתב ?

http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pd_id=222&pl1_id=3

באיזה חייגן מדובר ?

האם נגעת באיזו שהן הגדרות בנתב, מלבד הגדרת החייגן והגדרות הרשת האלחוטית, הנדרשות ?

http://www.edimax.com/images/Image/manual/Wireless/BR-6504n/BR-6504n-Manual.pdf

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאני טועה בקשר לספקית אינטרנט ומהירות חיבור מדוייקת, אני צריך לשאול את השותף לדירה (כשהוא יתעורר), בעיקרון היה לו כבר חיבור לפני שנכנסו לדירה ועכשיו אנחנו מתעלקים על החיבור שלו ע"י הרשת האלחוטית :cool2:

חיברתי עכשיו את המודם למחשב שמחובר בד"כ אלחוטית ע"י הכרטיס רשת - תענוג של גלישה, הכל עובד מצויין...

האם גם במסך פה:

http://www.xbitlabs.com/images/other/edimax/Web/General_Wireless_BasicSettings.png

וגם בהגדרות כרטיס הרשת במחשב, מוגדר כך ? אך ורק מבחינת הBAND !

אכן, גם בהגדרות של הראוטר וגם בהגדרות כ.ר ה-BAND הוא B/G/N Mix.

גם הקושחה לראוטר וגם הדרייברים הם המעודכנים ביותר.

לא מתחבר דרך חייגן, זה חיבור קבוע.

ניסיתי קצת לשחק בהגדרות של טווח ועוצמת שידור אבל החזרתי את הכל לקדמותו כשראיתי שלא עוזר.....

התקלה בכל מקרה לא נגרמה מ"משחק" שלי בהגדרות כי התחלתי לשחק בהן רק אחרי שהתקלה הופיעה.....

:-\

פורסם

איזה מודם יש לך שם?

תעשה שוב בדיקה רק הפעם תנתק את המחשב השני מהנתב, שרק המחשב שלך יהיה מחובר. יש שינוי?

פורסם
  • מחבר

המודם הוא של בזק - סימנס SL2

מה הכוונה לנתק את השני מהנתב? לבטל את ה-Wireless ולגלוש רק עם המחשב שמחובר פיזית לנתב ולמודם?

פורסם

SIEMENS SL2-141 ? רציני ? תאר לי את מבנה הרשת שלך בבקשה.

זה מודם משולב נתב אלחוטי.

מה הכוונה לנתק את השני מהנתב? לבטל את ה-Wireless ולגלוש רק עם המחשב שמחובר פיזית לנתב ולמודם?

כן.

פורסם
  • מחבר

כן, הוא בעל יכולת אלחוטית אשר אינה פעילה.

מבנה הרשת?

טוב אז יש מחשב 1 בבעלותו של השותף שלנו לדירה אשר נמצא בממ"ד. המחשב הזה מחובר לאינטרנט דרך המודם/ראוטר של בזק "סימנס SL2" אשר משמש כמודם בלבד - נכנס אליו רק הכבל טלפון מהקיר - והוא מחובר לנתב של אדימקס BR-6504n ע"י כבל רשת.

הנתב של אדימקס מחובר למחשב 1 ע"י כבל רשת.

מחשב 2 נמצא בבעלותי ;D נמצא בחדר סמוך מרחק של 10~ מטרים ממחשב 1 והוא מחובר לרשת ע"י כרטיס רשת אלחוטי של אדימקס EW-7728In

החיבור בתקן N ונראה תקין למדי, חוץ מהבעיה האמורה של גלישה...

מקווה שזה מה שהתכוונת במבנה רשת.....

[attachment deleted by admin]

פורסם

מי מחייג את החיבור הסימנס או האדימקס?

פורסם

לפי מה שבנתי הסימנס.

באיזו כניסה מתחבר הסימנס לאדימקס (LAN TO WAN/LAN) ?

פורסם
  • מחבר

האדימקס מחייג את החיבור

מחובר לסימנס WAN TO LAN

פורסם

כבר אני לא מבין אותך, סורי.

אתה כתבת:

לא מתחבר דרך חייגן, זה חיבור קבוע.

החיבור ה"קבוע" מגיעה מהסימנס שמחייג ?

מה הכוונה שלך ב"מחייג את החיבור" ? מי מחייג לספקית ?

איזה IP הEDIMAX מקבל ?

ולפי מה שבנתי, יוצא כבל מאחת ממבואת LAN בסימנס ומגיע לWAN של הEDIMAX, נכון ?

פורסם

תתחבר לסימנס ישירות ותוודא שהוא לא מוגדר לחיוג ושהרשת האלחוטית שלו כבויה כצעד ראשון.

אם היו פעם הגדרות בסימנס (הוא שימש כנתב) אז תאפס אותו, תכבה את הממשק האלחוטי שלו ותחבר את האדימקס חזרה.

פורסם
  • מחבר

הכוונה ב"חיבור קבוע" זה שלא צריך בכל פעם שמדליקים את המחשב לחייג לספקית ע"י הכנסת שם משתמש וסיסמה בעזרת חייגן או תוכנה אחרת.

הכנסתי את שם המשתמש והסיסמה לממשק של הנתב (אדימקס) בזמן ההתקנה הראשונית של הרשת ומאז הוא מחייג את החיבור לבד כשמדליקים את המחשב או שהחיבור נשאר קבוע גם כשהמחשב כבוי (אני לא ממש בטוח :-\) אבל לא צריך לחייג ידנית אף פעם, הנתב עושה זאת לבד.

ולפי מה שבנתי, יוצא כבל מאחת ממבואת LAN בסימנס ומגיע לWAN של הEDIMAX, נכון ?

נכון.

תתחבר לסימנס ישירות ותוודא שהוא לא מוגדר לחיוג ושהרשת האלחוטית שלו כבויה כצעד ראשון.

אם היו פעם הגדרות בסימנס (הוא שימש כנתב) אז תאפס אותו, תכבה את הממשק האלחוטי שלו ותחבר את האדימקס חזרה.

כבר עשיתי את זה כשהתקנתי את הרשת, לא היה ניתן להתחבר בכלל לפני שהחיוג והממשק האלחוטי בסימנס כובו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים