עבור לתוכן

היכן ניתן להשיג שקעי RJ45 CAT7 ?

Featured Replies

פורסם

אני בתהליך שיפוץ החדר שלי, ואני מעוניין להעביר חוטים רבים בתעלות שאני אצור דרך הקירות. כדי לבנות את רשת ה1GB כמו שצריך.

למיטב ידיעתי, כבל מסוג CAT7 לא יכנס בשקע רגיל, לכן אשמח לשמוע היכן ניתן להשיג שקעים שכאלו

כמו כן, האם ניתן להעביר את הCAT7 יחד עם כבל חשמל (בניגוד לכבל רשת "רגיל"), משום שיש לו סיכוך כפול, או שיש סיכוי להפרעות?

פורסם

למה CAT7? אם אתה מתכנן על רשת 10 גי'גה ביט, גם CAT6 מסוכך יספיק לך והוא יכול להשתמש בחיבורי 8P8C הרגילים.

החיבורים של CAT7 נקראים GG45 ואני לא נתקלתי במישהו פרטי שמוכר אותם. כדאי לנסות ליצור קשר עם חברות שמתמחות בכבילה, או למצוא מקום בחו"ל שישלח לפה.

בכל מקרה, אפילו CAT5e מסוכך יחיה בשלום בתעלות חשמל למרחקים קצרים, CAT7 לא ימצמץ אפילו.

נ.ב.

מצאתי תמונה מעניינת בנושא :silly:

פורסם
  • מחבר

יש לי תןף נחמד בבית של CAT7,

ללא ספק, זהו הכבל אותו אני אעביר בתור התעלות שבקירות

פשוט, אני מעדיף שהכבל בין הקיר למחשב, יהיה גם הוא מסוג CTA7

פורסם

חוץ מהכבל יש לך גם שקעים/מחברים כלשהם?

השקע של CAT7 תואם לאחור לחיבור הרגיל, אז אם יש לך את השקע ואתה מחפש רק תקעים במקום להתרוצץ בחיפוש עדיף כבר להשתמש בכבל CAT5e או CAT6.

אם אין לך כלום פרט לכבל אז אתה יכול לעשות שני דברים:

א. לקחת שקע רשת רגיל ולחבר עליו את הכבל, זה יוריד מהאיכות אבל עדיין יהיה הרבה יותר ממספיק לג'יגה ביט.

ב. לחפש את הרכיבים דרך קשרים/חנויות בחו"ל.

אני לא מאמין שתמצא מישהו שמוכר אותם למשתמשים ביתיים או מישהו שמכיר חנות כזאת פה בארץ. רק ממש לאחרונה התחילו לצוץ כבלי CAT6 עם המחברים המתאימים.

מצאתי משהו רלוונטי:

http://wiess-net.co.il/ViewProduct.asp?ID=19

פורסם
  • מחבר

הכבל שיעבור בתעלות יהיה CAT7

השקעים נכון לעכשיו הם של CAT6 אם אני זוכר נכון

אני מנסה למצוא רכיבים ברמה גבוהה, פשוט חבל לי לרדת לרמה, חשוב לי לנצל את התעבורה בחדר כמו שצריך (אני לא רוצה שבתיאוריה המהירות תהיה 1GB)

אגב, אשמח לקבל לינק לבדיקת מהירות ברשת אם יש דבר כזה

פורסם

אם יש לשקעי ג'ביס פשוט תקנה שקע RJ45 לג'ביס.

זה מה שגם אני עושה כרגע עם הרשת שאני בונה בבית החדש ( CAT7 + סוויץ 1GB)

פורסם

מצטער שלא הגבתי, חשבתי שסימנתי לי את הדיון :-X

לגבי תיאוריה ומעשה. למעשה CAT5E יתמוך לך ברשת גי'גה ביט בלי בעיה, CAT6 תומך בג'יגה ביט בצורה טובה עוד יותר. גם CAT5E וגם CAT6 יכולים לעבור בתיאוריה את הג'יגה ביט, לכן שימוש בשקעים שמתאימים לCAT5E או CAT6 יוכלו להחזיק רשת ג'יגה בלי בעיות, גם עם כבלי CAT7.

היתרון היחיד של CAT7 כרגע זה הסיכוך ה"כבד" שלו, מה שימנע כל בעיה של רעש אלקטרוני מחוט חשמל בקיר.

אם בעתיד נעבור לרשתות 10 ג'יגה ביט והשקעים לא יהיו טובים, אני מאמין שתוכל למצוא אז שקעים מתאימים.

תוכנה לבדיקת מהירות הרשת

http://www.ixiacom.com/products/display?skey=qcheck

פורסם
  • מחבר

סביר להניח שזה מה שאני יעשה..

בקירות CAT7, ומהקירות למחשביםCAT6 \ CAT5E.. (מה שאני אמצא..)

בכל אופן, האם את הCAT7 אני יכול להעביר באותה תעלה יחד עם החשמל?

(מצד אחד, זה עדיין כבל רשת, מצד שני - יש לו סיכוך כפול)?

תודה על העזרה :)

פורסם

בכלליות אין בעיה, רק זהר לא להשאיר איזה משהו שעלול לגרום לנגיעה חשופה בין כבלי התקשורת לכבלי החשמל.

הסיכוך הוא רציני, אינני מאמין שתיינה הפרעות, כמו כן יש לנקוט באמצעי זהירות ;)

לילה טוב

פורסם

אין בעיה עקרונית להשחיל בתעלות חשמל. אם אתה יכול, עדיף להוסיף תעלה קטנה בתוך התעלת חשמל (למרות שלא נראה לי שהשיפוץ בחדר הוא כ"כ מקיף שתוכל להגיע לתעלות :P).

וכמו שcable אמר, תעשה זאת בזהירות. תעשה את זה כשהחשמל מנותק לאיזור, כמובן עם נעלי עבודה, לדאוג להחזיק את החוטי חשמל שלא "יברחו" לתוך הקיר ולא להתפרע עם ההשחלה ע"מ לא לפגוע בחוטי חשמל. והכי חשוב, תזכור להשאיר לעצמך מספיק רזרבה של חוט בכל צד למקרה של טעות.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

לא נראה לי שזה ביטחותי + לא יהיו הפרעות לתקשורת ?

פורסם

כל עוד אין חוטים חשופים זה בטיחותי ב100%.

לגבי הפרעות, עם כבל CAT7 או כל כבל אחר עם סיכוך כפול לא צריכה להיות בעיה... אולי אם מותחים כבל קרוב לאורך המקסימלי.

פורסם
  • מחבר

חוטים חשופים לא יהיו..

בכל מקרה מדובר ב3-4 מטר שירוצו בכל החדר (מס' נקודות)

במידה ותהיה לי את האפשרות (מבחינת השקעים שאני אבחר, ומספיק מקום פנוי מבחינה אנכית, אני אמקם 2 שורות של תעלות)

בסך הכל, לא כל יום חוצבים בקיר, ואם אני חוצב, אני אעביר את התעלות כמו שצריך...

עדכונים בקרוב (מי שמעוניין יכול לראות את הלוג של הפרוייקט שלי בפורום "יומני פרוייקטים"..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים