עבור לתוכן

בעיות עם מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשבוע קיבלתי מחשב חדש, שמפרטו:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX

ThermalTake Blue ORB FX AM2/775/939

Gigabyte GA-P35-DS3L

ANTEC SONATA III 500W

ZALMAN ZM-F3 120mm

KINGSTON DDR2 2GB 800MHz PC6400 x2

Seagate 500GB Sata II 32MB

TwinTech 8800GT 512MB DDR3 HeatPipe Fan Retail

הוספתי לו צורב DVD מהמחשב הקודם, ודיסק קשיח (שעליו במחשב הקודם הייתה מותקנת Windows Vista Ultimate) בעיקר לצורך העברת קבצים מהמחשב הקודם.

התקנתי במחשב החדש (על הדיסק הקשיח החדש) Windows XP SP2, העברתי והתקנתי הכל אבל יש כמה בעיות רציניות:

1. הרבה פעמים כשהמחשב עולה וכבר אפשר לראות את מסך הטעינה של הווינדוס, הוא עושה לעצמו בשלב זה ריסטרט פתאומי, ולאחר מכן מציג הודעה בסגנון:

We're sorry for the inconvenience, but Windows did not start successfully.... ואז מוצגות לי כל האופציות של ההפעלה לווינדוס.

2. אחרי שהתקנתי אקספלורר 7, כשאני פותח אותו הוא תקוע מלכתחילה עם תוכן לבן, והמחשב אפילו לא מציג אותו כאפליקציה ב-Task Manager אלא כ-Process.

3. ניסיתי להתקין פיירפוקס, אך הוא בכלל לא עולה!

4. תכניות התקנה שנמצאות על הכונן הקשיח החדש (כאלה שהעברתי מהישן\הורדתי מהאינטרנט) לא מצליחות להתקין שום דבר מהכונן החדש, אלא רק אם תכניות אלה נמצאות על הכונן הישן (וכאמור, הווינדוס של המחשב החדש נמצא על הכונן החדש). כמובן שכל האפליקציות האלה מתאימות ל-XP.

בקיצור, הווינדוס עובד על הפנים. האם הבעיה יכולה להיות טמונה בזה ששמתי הארד דיסק ישן בתוך המחשב?

בכל מקרה, מה כדאי לעשות כדי לפתור את הבעיות?

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

פורסם

סרוק לוירוסים ורוגלות, אולי הדיסק הישן היה מלא בהם.

פורסם
  • מחבר

לא, אין שום וירוסים... וגם עובדה בשטח שהמחשב הקודם עבד יפה איתו.

פורסם

הפיתרון לשאלה הראשונה הוא כזה : (אני מניח שזה יעבוד)

תכניס את הדיסק של הXP לתוך הCD-ROM ותעלה ממנו , תיכנס שם לRECOVERY CONSOLE ע"י מקש R

ותכתוב שם את הסיסמה אם יש לADMINISTRATOR .. אם לא , תקיש ENTER

ואז תכתוב ככה CHKDSK :C /P /R

** במקום ה C תכתוב את האות של הכונן שמותקנת עליו ה XP

וכשזה זה יסיים תעשה ריסטרט ותראה מה קורה

2. הפיתרון לגבי האקספלורר , הוא לנסות לעשות RESET להגדרות , אם לא עוזר , התקנה מחדש.

3. שאלה לגבי שאלה 3 , מה בכלל לא עולה , אתה מתקין אותו , ההתקנה עוברת חלק ? אם כן , אתה פותח אותו ומה קורה ? אתה רואה אותו בTASK MANAGER ???

4. אם אתה מוריד תוכנות מהאינטרט , לא משנה מאיזה אתר , הן לא מצליחות לעלות ולהתקין ? יש איזה שגיאה מסויימת ?

5. האם אתה מעודכן ??

פורסם
  • מחבר

הפיתרון לשאלה הראשונה הוא כזה : (אני מניח שזה יעבוד)

תכניס את הדיסק של הXP לתוך הCD-ROM ותעלה ממנו , תיכנס שם לRECOVERY CONSOLE ע"י מקש R

ותכתוב שם את הסיסמה אם יש לADMINISTRATOR .. אם לא , תקיש ENTER

ואז תכתוב ככה CHKDSK :C /P /R

** במקום ה C תכתוב את האות של הכונן שמותקנת עליו ה XP

וכשזה זה יסיים תעשה ריסטרט ותראה מה קורה

דבר ראשון, תודה!

דבר שני, מאיפה להעלות את ה-RECOVERY CONSOLE? לא ממש הבנתי את ההוראה.

האם לעשות OPEN ל-CD ושם אני אמור למצוא את זה? דרך ה-Autorun?

אשמח לקבלת הוראות מפורשות יותר.

אגב, הווינדוס כבר מותקן על כונן C.

שוב תודה!

פורסם

להכניס את הדיסק של XP לכונן, לעשות הפעלה מחדש, להיכנס בביוס, להגדיר בוט מהCD, ולהעלות את הדיסק מהCD. לחכות שהקבצים הראשונים יסיימו להטען, ולהפעיל את הרקוברי קונסול ע"י לחיצה על R במסך הראשון שיופיע אחרי טעינת הקבצים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עשיתי את זה, הוא אמר לי משהו בסגנון: Your volume appears to be OK...

האם זאת הפעולה שהוא היה אמור לעשות, האם זה שינה משהו?

פורסם

הוא תיקן את מה שאפשר לתקן , האם ההודעה מופיעה עדיין ?

פורסם
  • מחבר

בינתיים הבעיה לא מתרחשת, צריך לחכות ולראות כי זה קורה רק מדי פעם, אם זה ימשיך לקרות אני אכתוב...

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

טוב, הבעיה עדיין קיימת... ובהפעלה האחרונה הוא עשה 4 (!!!) ריסטרטים עד שהווינדוס עלה כמו שצריך.

מה אפשר לעשות כדי לתקן את הבעיה?

פורסם

תבדוק את ההארד דיסק שלך בMHDD (יש בסטיקי) או תוריד תוכנת דיאגנוסטיקה מהיצרן של ההארד דיסק

האם בדקת את הזיכרונות כל אחד לחוד באמצעות MEMTEST ??? (יש בסטיקי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים