עבור לתוכן

הארד דיסק חיצוני - דיסק וקופסא או מארז מובנה?

Featured Replies

פורסם

מה עדיף לדעתכם (מבחינת מחיר, שימוש וגמישות): לקנות הארד דיסק וקופסא בנפרד ולהרכיב לבד או לקנות כבר באנדל מובנה (בהנחה שאני לא צריך את התוכנות - אלא רק דיסק חיצוני לצורך שמירת מידע וניוד שלו)?

ד"א, בהקשר הזה אני רוצה לספר על חבר שפתר את הבעיה בצורה מקורית: הוא קנה כבל USB2IDE ומסתובב עם דיסקים פנימיים בלי קופסא בכלל. :xyxthumbs:

פורסם

בגדול..עם המחירים של היום..עדיף לקנות כבר כונן חיצוני יעודי..לא מארז+HD...

והפתרון של חבר שלך מאוד יצירתי...אבל הכוננים לא יחזיקו לו הרבה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אחקור קצת את שוק המארזים המוכנים (קראתי את הדיונים פה עד עמוד 12 ועדיין לא גיבשתי החלטה) ואשאל שאלות במידת הצורך.

מאוד יצירתי ועובד ככה כבר 3-4 שנים - יש לו קופסאת נעליים עם למעלה מ-טרה (4 או 6 דיסקים) - כל אחד עטוף באנטיסטטיק. שתבין, זה לא ילד - זה בנאדם בן 35... :lol:

פורסם

חח..בסדר..לא אמרתי שהוא ילד..פשוט פתרונות "ערבים" (בלי לפגוע באף אחד) תמיד מאכזבים בסוף..

פורסם

בגדול..עם המחירים של היום..עדיף לקנות כבר כונן חיצוני יעודי..לא מארז+HD...

והפתרון של חבר שלך מאוד יצירתי...אבל הכוננים לא יחזיקו לו הרבה...

אתה מתכוון לכונן קשיח חיצוני? ולא מארז + לוח מעבד ו....?

פורסם

כמו שהחבר שלך מנהל את הדיסקים (עם כל הכבוד לו ולמה שהוא עושה)

זה ממש לא צורה מומלצת לשמירת נתונים...

זה מתאים לסביבת עבודה כשאתה מסתובב עם חבילה של דיסקים ישנים המשמים לאחסון זמני של נתונים.

למשתמש ממוצע או מקצועי שצריך פתרון גיבוי אמין לנתונים שחשוב לו לשמור עליהם,

אזי כמו שאמר קודמי (טאוטאו) במחירים של היום, עם המארזים השקטים, הקטנים והאסתטיים

כמו כמו דיסק גיבוי חיצוני USB2 שגם ניתן לקחת אותו ממקום למקום.

פורסם

אתה מתכוון לכונן קשיח חיצוני? ולא מארז + לוח מעבד ו....?

הוא מתכוון שעדיף לפיכף משהו כמו My Book של WD. במקום לקנות דיסק קשיח ולקנות גם מארז לדיסק קשיח ולהציב אותו בחוץ.

פורסם

כמו שצייני כבר..עדיף כבר כונן יעודי כמו הMY BOOK וכו...שכן המחירים די זהים...

פורסם
  • מחבר

כמו שהחבר שלך מנהל את הדיסקים (עם כל הכבוד לו ולמה שהוא עושה)

זה ממש לא צורה מומלצת לשמירת נתונים...

זה מתאים לסביבת עבודה כשאתה מסתובב עם חבילה של דיסקים ישנים המשמים לאחסון זמני של נתונים.

למשתמש ממוצע או מקצועי שצריך פתרון גיבוי אמין לנתונים שחשוב לו לשמור עליהם,

לפעמים אני לא מבין תגובות כאלה. איך החלטת שיש פה סביבת עבודה והיא צריכה פתרון של גיבוי אמין לנתונים?

החבר הוא משתמש ממוצע, ולא מקצועי (כלומר הוא כן מקצועי, אבל הדיסקים לא קשורים למקצועיות שלו). הוא לא צריך פתרון גיבוי אמין אלא רק מקום לשמור את כל הדברים הלא חוקיים (שלא נדון בהם פה) שהוא מוריד מהרשת. אין לו שום עניין באסטטיקה וכמעט ואין להם ניוד: לרוב הם נשמרים על המדף בבית. מה שמוביל אותו זה המחיר - כמה הוא יכול לשמור יחסית לסכום כסף מסויים.

אותו הדבר אצלי - גם אני לא צריך את הגיבוי לעבודה - אלא כדי לשמור את הדברים שאין לי בשבילם יותר מקום במחשבים בבית - חצי טרה, נכון להיום לא מספיקים. אין לי צורך לנייד אותם, וברור שאני לא צריך מערך גיבויים (RAID, או כל מנגנון יתירות אחר). כרגע יש לי דיסק חיצוני ישן (USB2) של 120GB ואתמול נגמר לו המקום סופית ואני מוכן להשקיע כדי להתקדם קצת. מה שמניע אותי עכשיו זה שאני לא רוצה למחוק דברים שבעתיד אני כנראה ארצה להשתמש בהם שוב.

חח..בסדר..לא אמרתי שהוא ילד..פשוט פתרונות "ערבים" (בלי לפגוע באף אחד) תמיד מאכזבים בסוף..

בסוף זה עניין של עלות מול תועלת. אותו מעניינת העלות הנמוכה. אם משהו ילך לאיבוד הוא לא יתאבל על זה - זו רק שמירה של דברים ישנים.

אותי מעניינת גם קצת יציבות. נוחות כבר מזמן עפה מהחלון (לדוגמה - אני לא אקנה דיסק חיצוני בלי חיבור לחשמל כי יותר מעניין אותי המחיר מאשר הנוחות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים