עבור לתוכן

נפילות fps - כרטיס מסך במחשב נייד שמתחמם + עדכון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחצי שנה קניתי מחשב נייד dell inspiron 1520: core 2 duo t7300, 2gigs ram, 8600gt. הצלחתי להריץ עם הנייד את cod4 ברזולוציה 1024x768 עם הגדרות גרפיות בינוניות והייתי מקבל 125fps יציב (380 מקסימלי).

לפני כחודש התחלתי לחוות תקיעות מטורפות אחרי כמה דקות של משחק וה-fps היה נופל ל-40-30 אחרי 15 דקות משחק. חשבתי שזה משהו שלא קשור לחומרה אז פשוט הורדתי את כל ההגדרות הגרפיות למינימום והורדתי את הרזולוציה ל-800x600, ואכן הצלחתי לקבל שוב 125 fps יציב. הבעיה היא שגם כאן לאחרונה התחלתי לחוות נפילות fps ל-15-35.

דבר נוסף ששיכנע אותי לתלות את הבעיה בהתחממות כרטיס המסך הוא שכאשר ה-fps התחיל ליפול הייתי מקבל גם artifacts נוראיים בתוך המשחק וכל הטקסטורות היו משתגעות, חלקים במפה היו מתחילים להאיר בצהוב זוהר וכ'ו. כמו כן לפעמים הנייד נתקע לגמרי וכל הפלט הגרפי על המסך היה מתפרק למלבנים קטנים הנראים כמו אפקט "רעש לבן" והייתי צריך לאתחל מחדש כדי לפתור את זה.

השאלה שלי היא, איך אני בודק ומוודא שזה בגלל כרטיס המסך, ואם אכן זה נגרם ממנו, איך אני מתקן את זה?

פורסם

אפשר לדעת למה להתענות על 1024X768 שהמסך שלך בכלל רחב עם הגדרות בינוניות שהמחשב יכול להריץ את המשחק ב 1280X800 בהגדרות גבוהות מאוד עם פילטרים או ב 1440X900 בהגדרות גבוהות בלי פילטרים ולהישאר יציב על מעל 40FPS?

תכנן סדר עדיפויות מחדש.

בקשר לחום- קנה משטח קירור שירים לך את המחשב קצת מעל השולחן, זה לא עסק יקר.

פורסם

דבר נוסף ששיכנע אותי לתלות את הבעיה בהתחממות כרטיס המסך הוא שכאשר ה-fps התחיל ליפול הייתי מקבל גם artifacts נוראיים בתוך המשחק וכל הטקסטורות היו משתגעות, חלקים במפה היו מתחילים להאיר בצהוב זוהר וכ'ו. כמו כן לפעמים הנייד נתקע לגמרי וכל הפלט הגרפי על המסך היה מתפרק למלבנים קטנים הנראים כמו אפקט "רעש לבן" והייתי צריך לאתחל מחדש כדי לפתור את זה.

לא כתבת לנו לכמה מעלות הוא מגיע, תכתוב כמה מעלות במנוחה וכמה במאמץ ואת הטמפרטורות של כל השאר.

השאלה שלי היא, איך אני בודק ומוודא שזה בגלל כרטיס המסך, ואם אכן זה נגרם ממנו, איך אני מתקן את זה?

לדעתי ולא במאה אחוז הבעייה לא בדרייברים. אם הבעייה באמת לא בדרייברים והכרטיס מתחמם יותר מידי אז זו הבעייה ואם לא אז הבעייה בכרטיס עצמו.

פורסם

-תשתמש באוויר דחוס לנקות את הסינק של המחשב.

שהוא נסתם אפילו בקצת אבק העניינים מתחממים ברמות מטורפות.

פורסם
  • מחבר

אפשר לדעת למה להתענות על 1024X768 שהמסך שלך בכלל רחב עם הגדרות בינוניות שהמחשב יכול להריץ את המשחק ב 1280X800 בהגדרות גבוהות מאוד עם פילטרים או ב 1440X900 בהגדרות גבוהות בלי פילטרים ולהישאר יציב על מעל 40FPS?

תכנן סדר עדיפויות מחדש.

בקשר לחום- קנה משטח קירור שירים לך את המחשב קצת מעל השולחן, זה לא עסק יקר.

סליחה זאת היתה טעות, אני משחק על 1024x640. אני יודע למה הנייד מסוגל, ואני משחק בהגדרות מקסימליות ב-singleplayer ונהנה מכל רגע. אבל לגבי "סדר העדיפויות" שלי ב-multiplayer כשחקן cod מקצועי וותיק, הדבר הראשון במעלה הוא להשיג 125 fps קבוע. הדבר השני הוא לשחק ברזולוציה הספציפית הזו 1024x640. שני ההגדרות האלו נותנות את חוויית המשחק ואת היתרון הכי משמעותי לשחקן cod מקצועי. בדיוק כמו 100 fps ורזולוציה של 800x600 לשחקן cs. אם תתהה למה אשמח להסביר לך.

העניין הוא שאני תוהה למה פתאום, דווקא בשבועות האחרונים, לאחר חצי שנה שבה הוא סיפק לי אפילו יותר מ-125 fps ב-1024x640, התחילו בעיות ההתחממות הללו? שוב, אפילו ב-800x600 כשכל ההגדרות מינימליות אני נופל ל-20-30 fps...ואני מקבל גם ארטיפקטים.

eyaloz - אנסה לשחק ולמדוד את הטמפרטורות הערב.

pika007 - אנסה לנקות גם עם הקומפרסור בבית, למרות שאני תוהה איך הסינק יכול להיסתם עד כדי כך תוך חצי שנה.

התיאוריה שלי היא בכלל שעד עכשיו היה קריר פה (אני גר במעונות הטכניון) והיה חורף. ועכשיו אני מתנסה בחום הנורא שפשוט הורג את הנייד. האם יש לכך בסיס? עדיין די קריר פה בכרמל....

פורסם

לא יודע מה זה "די קריר", אבל הקיץ יכול להיות חלק מהסיבה. ניקוי עם קומפרסור יהיה יופי בתור התחלה (ועוד יותר יופי אם זה גם יהיה סיום הבעייה).

פורסם

מתי תפנימו שמחשב נייד לא נועד למשחקים ....! אפילו שיעדו אותו לכך .

Phobus .. יכול להיות שהתקנת תוכנה מסויימת שעשית שינוי כל שהו ...

עזוב לבדוק טמפ' פשוט תשים ת'יד מתחת למחשב אם זה לוהט .... ת'שחק סוליטר

פורסם

סליחה זאת היתה טעות, אני משחק על 1024x640. אני יודע למה הנייד מסוגל, ואני משחק בהגדרות מקסימליות ב-singleplayer ונהנה מכל רגע. אבל לגבי "סדר העדיפויות" שלי ב-multiplayer כשחקן cod מקצועי וותיק, הדבר הראשון במעלה הוא להשיג 125 fps קבוע. הדבר השני הוא לשחק ברזולוציה הספציפית הזו 1024x640. שני ההגדרות האלו נותנות את חוויית המשחק ואת היתרון הכי משמעותי לשחקן cod מקצועי. בדיוק כמו 100 fps ורזולוציה של 800x600 לשחקן cs. אם תתהה למה אשמח להסביר לך.

העניין הוא שאני תוהה למה פתאום, דווקא בשבועות האחרונים, לאחר חצי שנה שבה הוא סיפק לי אפילו יותר מ-125 fps ב-1024x640, התחילו בעיות ההתחממות הללו? שוב, אפילו ב-800x600 כשכל ההגדרות מינימליות אני נופל ל-20-30 fps...ואני מקבל גם ארטיפקטים.

eyaloz - אנסה לשחק ולמדוד את הטמפרטורות הערב.

pika007 - אנסה לנקות גם עם הקומפרסור בבית, למרות שאני תוהה איך הסינק יכול להיסתם עד כדי כך תוך חצי שנה.

התיאוריה שלי היא בכלל שעד עכשיו היה קריר פה (אני גר במעונות הטכניון) והיה חורף. ועכשיו אני מתנסה בחום הנורא שפשוט הורג את הנייד. האם יש לכך בסיס? עדיין די קריר פה בכרמל....

מה שיש לי להגיד לך זה שאתה קצת הזוי....

קאונטר סטרייק אני לא משחק כי אני לא סובל את המשחק, לגבי COD4, אין שום הבדל אם תשחק על 40-50FPS או על 500FPS.

ההבדל שאתה מרגיש הוא בגלל הרזולוציה הנמוכה יותר בלי שום קשר ל FPS, בגלל שהעכבר שלך צריך לזוז "פחות מרחק" בלי שתשנה את הרגישות.

סה"כ המסך שלך לא יכול להציג בכלל יותר מ 60FPS, אז כל פריים מעל זה הוא בזבוז שאתה יכול לקבל חזרה בהעלאת הגדרות.

גם ב 1440X900 שום דבר לא מפריע לי לפצפץ בכיף ראשים של אנשים שמשחקים כמוך (יש לי חברים שנוהגים לשחק כמוך בטענה שזה עדיף ונותן יתרון. הוכחתי להם לא פעם שזה בולשיט מוחלט.)

פורסם
  • מחבר

מתי תפנימו שמחשב נייד לא נועד למשחקים ....! אפילו שיעדו אותו לכך .

Phobus .. יכול להיות שהתקנת תוכנה מסויימת שעשית שינוי כל שהו ...

עזוב לבדוק טמפ' פשוט תשים ת'יד מתחת למחשב אם זה לוהט .... ת'שחק סוליטר

הנייד הזה מריץ קרייסיס בכיף, אל תדאג. ולא התקנתי שום תוכנה או שיניתי את תצורת המחשב.

מה שיש לי להגיד לך זה שאתה קצת הזוי....

קאונטר סטרייק אני לא משחק כי אני לא סובל את המשחק, לגבי COD4, אין שום הבדל אם תשחק על 40-50FPS או על 500FPS.

ההבדל שאתה מרגיש הוא בגלל הרזולוציה הנמוכה יותר בלי שום קשר ל FPS, בגלל שהעכבר שלך צריך לזוז "פחות מרחק" בלי שתשנה את הרגישות.

סה"כ המסך שלך לא יכול להציג בכלל יותר מ 60FPS, אז כל פריים מעל זה הוא בזבוז שאתה יכול לקבל חזרה בהעלאת הגדרות.

גם ב 1440X900 שום דבר לא מפריע לי לפצפץ בכיף ראשים של אנשים שמשחקים כמוך (יש לי חברים שנוהגים לשחק כמוך בטענה שזה עדיף ונותן יתרון. הוכחתי להם לא פעם שזה בולשיט מוחלט.)

אז כנראה שאתה לא מבין ממש הא? cod1-4 פועלים כולם על המנוע הגרפי של quake3 עם חידושים ותוספות כאלו ואחרות. למנוע הגרפי של quake3 יש באג מאוד מעניין; בערכי fps יציבים של 43, 76, 125, 333 (קבוע ומוגבל) מנוע המשחק מעניק לך תוספת מזערית לגובה הקפיה ומרחקה, מהירות הריצה, וה-registration של היריות שלך בשרת. לפעמים התוספת המינימלית הזו יכולה להבדיל בין חיים ומוות במשחק, ולבין הצלחה או כישלון בקפיצות למקומות מסויימים. זו הסיבה שאתה רואה תמיד (אם אכן ראית) com_maxfps 125 בקונפיגים של שחקנים מקצועיים.

המסך שלי אכן לא יכול להציג יותר מ-60 פריימים לשנייה, אך בתצורות וערכי ה-fps שפירטתי, מנוע המשחק נמצא בבאג שנותן לי יתרון משמעותי (במיוחד ב-125/333 fps).

עוד דבר, רוב שחקני ה-fps בעולם מ-cod, דרך cs ועד ל-quake/unreal בוחרים תמיד לשחק ברזולוציה גבוהה אך עם רמת פירוט והגדרות גרפיות מינימליות כך שישנם מינימום פרטים מיותרים בעולם המשחק היכולים להפריע לפוקוס וכך שזה יתאפשר לברור את המטרה בבירור וממרחקים יותר גדולים ביתר קלות. החכמה היא להשתמש ברזולוציה גבוהה לרמת פירוט טובה וגם להפשיט את עולם המשחק (טקסטורות של מודלים, קירות וכ'ו) מכל פרט מיותר. אין לי מושג באיזה עולם אתה חי, אבל אני נהנה מגרפיקת המשחק ב-sp. ל-mp אני נכנס כדי לעשות פראגים.

דבר נוסף לגבי הרזולוציה. במשך השנים התברר כי ברזולוציה הזו (1024x640/768) מתקיים האיזון הטוב ביותר בין תפוקת fps מקסימלית וגרפיקה מפורטת מספיק ל-game world הדי עמוס בפרטים של cod (במיוחד ב-cod4). וזו גם העדפה אישית שלי.

אני משחק cod ברמה "מקצועית" כבר יותר מ-4 שנים, וזכיתי במספיק אליפויות ארציות - כולל מקום שני במוקדמות ה-wcg שנערכו לפני כמה שנים במרכז הקונגרסים בחיפה. אנא אל תרצה לי שאין שום הבדל בין 40 ל-500 fps, או שאין שום דבר מיוחד ברזולוציה 1024x[whatever].

באתי לפה כדי לחפש דעות של מומחים בענייני חומרה, לא הטפה שטותית על דברים שאין רבים שמבינים בהם יותר ממני.

לא יודע מה זה "די קריר", אבל הקיץ יכול להיות חלק מהסיבה. ניקוי עם קומפרסור יהיה יופי בתור התחלה (ועוד יותר יופי אם זה גם יהיה סיום הבעייה).

די קריר זה 5 מעלות פחות מהטמפרטורה הממוצעת בשפלה/מרכז. אני באמת הולך להרביץ בהיטסינק עם הקומפרסור, אך אני פוחד שזה לא יפתור את הבעיה.

תודה לכולכם בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

חזרתי עכשיו משעה שלמה של משחק ב-cod4 ובדקתי את הטמפרטורה כשה-fps התחיל ליפול מ-125 אל ה-70-40 והטמפרטורה הממוצעת הייתה 60-62.

האם זה נורמלי או משהו שבאמת מצדיק את הנפילה ב-fps ואת הארטיפקטים?

פורסם

לא הבנתי מה 125???? בזמן משחק??? ומה זה 70-40 ?? והטמפרטורה הממוצעת היא בזמן פעולה רגילה??? המחשב עוד בתקופת האחריות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים