עבור לתוכן

בקשה להמלצה על נתב אלחוטי-חוטי משולב ב- 500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לקנות נתב אלחוטי-חוטי משולב שאליו יהיו מחוברים ארבעה מחשבים (חלקם בחיבור חוטי וחלקם בחיבור אל חוטי), שיוכל לעמוד בעומסים של שיתוף קבצים וכו'. בנוסף אשמח לעוצמת שידור וקליטה טובה. כל זאת בתקציב של 500 ש"ח פחות או יותר.

תודה.

פורסם

האם ישנן דרישות מיוחדות מן הנתב, מלבד עומסי שיתוף הקבצים ?

מה המרחק בין המחשב האלחוטי הכי מרוחק לנתב ?

האם ישנן הפרעות (אלקטרו-מג' / תדרים וכיו"ב), בביניין (בין הנתב למחשבים האלחוטיים) ?

בנוסף כדי לציין, האם ישנם ממדים/קומות וכו'...

פורסם
  • מחבר

האם ישנן דרישות מיוחדות מן הנתב, מלבד עומסי שיתוףהקבצים ?

מה המרחק בין המחשב האלחוטי הכי מרוחק לנתב ?

האם ישנן הפרעות (אלקטרו-מג' / תדרים וכיו"ב), בביניין (בין הנתב למחשבים האלחוטיים) ?

בנוסף כדי לציין, האם ישנם ממדים/קומות וכו'...

אממ שתהיה לא כניסת WAN למודם כבלים זה משהו מיוחד? לא נראה לי.

המרחק המקסימלי הוא 5 מטרים בקו אווירי, אבל יש קיר די עבה בדרך.

איך אפשר לבדוק הפרעות ללא נתב?

פורסם

כדאי שגם תבדוק את הכרטיסים האלחוטיים שיש לך. איזה תקן הם?

לי יש MIMO בנייד אז קניתי את הנתב של אדימקס - br-6504n.

יש לו כניסה ממודם כבלים או ADSL , ארבע יציאות חוטיות וקצב העברה של 300Mbps שזה מעל ומעבר גם לשיתוף קבצים ולמשחקי רשת, לכל הדעות.

אם אתה משתמש ב-MIMO אז הטווח שלך ענק - 5 מטר עם קיר באמצע, תקבל קליטה מעולה, בהנחה שאין לך ארון חשמל שכונתי צמוד לקיר/אנטנת סלולרי במרפסת ושאר מיני דברים כאלה... גם 15 מטר לא יהוו מיכשול כלל.

המחיר הוא מאה ש"ח פחות מהתקציב שלך. ההתקנה והתפעול קלים מאין כמוהם.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

כדאי שגם תבדוק את הכרטיסים האלחוטיים שיש לך. איזה תקן הם?

לי יש MIMO בנייד אז קניתי את הנתב של אדימקס - br-6504n.

יש לו כניסה ממודם כבלים או ADSL , ארבע יציאות חוטיות וקצב העברה של 300Mbps שזה מעל ומעבר גם לשיתוף קבצים ולמשחקי רשת, לכל הדעות.

אם אתה משתמש ב-MIMO אז הטווח שלך ענק - 5 מטר עם קיר באמצע, תקבל קליטה מעולה, בהנחה שאין לך ארון חשמל שכונתי צמוד לקיר/אנטנת סלולרי במרפסת ושאר מיני דברים כאלה... גם 15 מטר לא יהוו מיכשול כלל.

המחיר הוא מאה ש"ח פחות מהתקציב שלך. ההתקנה והתפעול קלים מאין כמוהם.

בהצלחה

כרגע יש לי ראוטר של Edimax, והוא על הפנים, וגם שמעתי ממקורות אחרים דעות דומות. אני לא נוגע יותר ב- Edimax.

Next...

פורסם

מקובל. עם דעות קדומות לא מתווכחים. אבל עדיין לא רשמת את הטכנולוגיות שהכרטיסים האלחוטיים שלך מתאימים להם.

ממליץ לך לעשות זאת, כי אם אתה קונה נתב שמתאים להם, אז התוצאות מוכפלות פי כמה.

בכל אופן

בהצלחה בכל נתב שתבחר.

אל תשכח לעדכן מה רכשת ואיך הצליח...

פורסם

נגיד אם יש טלפונים אלחוטיים העובדים על אותו התדר ומוצרים דומים, ניתן לשער שתיינה הפרעות ...

לפני מס' ימים ספורים עניתי בעניין רב, לאיזה בחור אחד, ששאל שאלה דומה...

הינה הדיון:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=343571.0

כללית, אם התשתית בבית מוכנה / לא מוכנה אבל יש אפשרות לכבילה, ואין בעיה של נוחות (למשל ניידים וכו'...) עדיפה רשת קווית על אלחוטית.

בגלל שהתקציב שלך גדול יותר מהבחור מהדיון הקודם, אבל הצורך שלך דיי נמוך ... אז קח איזה נתב פשוט ושמור את הכסף :xyxthumbs:

אתה בכל זאת רוצה לנצל את כל התקציב (כך בחשבון שטכנולוגיות מתקדמות, ידרשו גם התקני רשת תואמים מלבד הנתב) ?

פורסם
  • מחבר

מקובל. עם דעות קדומות לא מתווכחים. אבל עדיין לא רשמת את הטכנולוגיות שהכרטיסים האלחוטיים שלך מתאימים להם.

ממליץ לך לעשות זאת, כי אם אתה קונה נתב שמתאים להם, אז התוצאות מוכפלות פי כמה.

בכל אופן

בהצלחה בכל נתב שתבחר.

אל תשכח לעדכן מה רכשת ואיך הצליח...

א. אלו לא דעות קדומות זה עובדות (יש לי אחד כזה), ולפי ה"פז"ם" שלך בפורום הדעה שלך לא כבדת משקל בשבילי.

ב. 802.11b/g

נגיד אם יש טלפונים אלחוטיים העובדים על אותו התדר ומוצרים דומים, ניתן לשער שתיינה הפרעות ...

בגלל שהתקציב שלך גדול יותר מהבחור מהדיון הקודם, אבל הצורך שלך דיי נמוך ... אז קח איזה נתב פשוט ושמור את הכסף :xyxthumbs:

אתה בכל זאת רוצה לנצל את כל התקציב (כך בחשבון שטכנולוגיות מתקדמות, ידרשו גם התקני רשת תואמים מלבד הנתב) ?

תראה אני לא מוכן להתפשר על איכות, סבלתי מספיק זמן מראוטר של חברה לא מוצלחת במיוחד (Edimax).

גם בתוך החברות האמינות יותר ישנם דגמים טובים יותר או פחות, ולכן אני מבקש המלצה על דגם ספציפי מבית טוב.

בכל מקרה טלפונים אל-חוטיים אני לא אוכל לבטל :-\

פורסם

כמו שחשבתי, כרטיס רשת סטנדרטי.

אם תקנה נתב התומך, למשל בטיוטה של N, יהיה צורך לקנות כרטיס תואם לשם ניצול מלא של המערך > תיתכן חריגה תקציבית. מעוניין ?

פורסם
  • מחבר

כמו שחשבתי, כרטיס רשת סטנדרטי.

אם תקנה נתב התומך, למשל בטיוטה של N, יהיה צורך לקנות כרטיס תואם לשם ניצול מלא של המערך > תיתכן חריגה תקציבית. מעוניין ?

זה כרטיס שיהיה קצת קשה להחליף (לפטופ :)), ככה שזה לא ממש רלוונטי.
פורסם

ראה, הליקסיס שהצעתי לבחור הוא נתב ממש טוב, חפש ולמד עליו. > תקן G, מתאים לציודך.

בנוגע לנייד:

יש אפשרות לכרטיס הרחבה (PCMCIA) או לUSB ?

פורסם
  • מחבר

ראה, הליקסיס שהצעתי לבחור הוא נתב ממש טוב, חפש ולמד עליו. > תקן G, מתאים לציודך.

בנוגע לנייד:

יש אפשרות לכרטיס הרחבה (PCMCIA) או לUSB ?

אוקי.

יש USB אבל האם זה שווה את ההשקעה?[br]פורסם בתאריך: 30-06-2008, 23:24:56

אוקי.

יש USB אבל האם זה שווה את ההשקעה?

פורסם

אוקי.

יש USB אבל האם זה שווה את ההשקעה?[br]פורסם בתאריך: 30-06-2008, 23:24:56

אוקי.

יש USB אבל האם זה שווה את ההשקעה?

זו השאלה, שמע, נסה את הGL, לפי תנאי השטח שלך (אפשר לנסות להעביר ערוץ שידור בהדרות הנתב) הוא אמור להתאים.

מקס' תחזיר אותו, קח נתב בטכנולוגית MIMO, תקן N טיוטה שניה + כרטיסים תואמים.

פורסם
  • מחבר

זו השאלה, שמע, נסה את הGL, לפי תנאי השטח שלך (אפשר לנסות להעביר ערוץ שידור בהדרות הנתב) הוא אמור להתאים.

מקס' תחזיר אותו, קח נתב בטכנולוגית MIMO, תקן N טיוטה שניה + כרטיסים תואמים.

במקרה שהכרטיס רשת לא תומך בתקן N, האפקט של ה- MIMO (שלוש האנטנות), לא תכף?

בכל מקרה, קשה לי להאמין שתהיה חנות שתתן ללי לקחת ולהחזיר ראוטר.

פורסם

במקרה שהכרטיס רשת לא תומך בתקן N, האפקט של ה- MIMO (שלוש האנטנות), לא תכף?

בכל מקרה, קשה לי להאמין שתהיה חנות שתתן ללי לקחת ולהחזיר ראוטר.

חבל שלא דאגת לקרוא את כל הדיון שקישרתי אליו, יש שם את מרבית התשובות.

טכנולוגיית ה-MIMO תצול ע"י כרטיס רשת התומך בטכנולוגייה זו.

כמו שהזכרתי בדיון המקושר, בדוק אם קיים חוק מן שכזה, זכור לי שכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים