עבור לתוכן

התלבטות בין לוחות וצ'יפסטים 35 לעומת 45 ואסוס לעומת ג'יגהבייט או דפי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

אני נמצא בתהליכי הרכבת המפרט וזקוק לעזרה בנושא לוחות אם.

ההתלבטות שלי היא בין צ'יפ 35 לבין 45. ב- 35 אין אופציה לזוג כ. מסך במערך כרוספייר ??

וכמו כו אני מתלבט בין החברות אסוס , גיגהבייט ו- DFI .

הדגמים שחשבתי עליהם:

1. GIGABYTE GA EP-35-DS3 - 514 NIS

2. GIGABYTE GA P-35C-DS3 - 561 NIS

3. GIGABYTE GA EP-45-DS3 - 634 NIS

4. ASUS P5K - 611 NIS

5. ASUS P5KR - 640 NIS

6. ASUS P5Q PRO - 745 NIS

7. לוח דומה של DFI . לא מכיר את הדגמים.

כל הלוחות האלה מתאימים לתקציב אך אני לא מעוניין "לזרוק" כסף על משהו שאני לא צריך.

חשוב לי שתהיה תמיכה בשידרוגים עתידיים, כלומר בעוד כ- 2-3 שנים כשהמחשב יחלש אני אוכל "להחיות" אותו ע"י החלפת מס' חלקים מצומצם.

כרגע אני אשתמש ב כ. מסך אחד אך אולי עם הדרישה אני אוסיף עוד אחד.

המעבד יהיה 2 ליבות או 4 ליבות - אך זה כבר לדיון נפרד.

חשוב לציין שאני לא גימר מושבע ולא עורך גרפי מהולל. השימושים הם רגילים: משחקים טובים וחדשים - כ- 5 שעות בשבוע. ומעבר לזה אופיס וכו' - שימושים רגילים...

אגב, לא יהיה OC ברמה שתדרוש להתעסק עם טמפ' וכו'.

תודה לכל העוזרים :xyxthumbs:

מיכה.

פורסם

אם אתה לא מתכנן CF זה יהיה עדיף:

GA-P35-DS3L

או זה:

GA-EP43-DS3L

אם אתה כן מתכנן CF זה יהיה עדיף:

P5Q Pro

פורסם

מחירי ערכות השבבים החדשות מסדרה 4 נוחים למדי. אם אין בעיות תקציב חריפות אין שום סיבה לשקול לוח P35.

האופציות שלך הם P43 ו-P45

חשוב לי שתהיה תמיכה בשידרוגים עתידיים, כלומר בעוד כ- 2-3 שנים כשהמחשב יחלש אני אוכל "להחיות" אותו ע"י החלפת מס' חלקים מצומצם.

כרגע אני אשתמש ב כ. מסך אחד אך אולי עם הדרישה אני אוסיף עוד אחד.

הצהרה כזאת מחייבת אותך לצ'יפסט P45 אך לוח עם שני חריצי הרחבה (לא כמו ה-Asus P5Q).

אם אתה יורד מהדרישה ל-CrossFireX אז לוחות P43 יתאימו לך, הם קיימים בהיצע קצת מוגבל אבל זה ישתפר עם הזמן. הם מציעים סט תכונות זהה ל-P45 למעט היכולת ל-CrossFire.

פורסם
  • מחבר

דגם L זה הדגם הפשוט יותר מבין הדגמים של גיגהבייט ( כ. קול o.b פשוט יותר ועוד מס שינויים בדואל ביוס וכו').

עוד תגובות והמלצות בבקשה.[br]פורסם בתאריך: 30.06.2008 בשעה 11:08:19

שלמה - תודה על התגובה.

ז"א שאף אחד מהלוחות של אסוס שרשמתי אינם תומכים בזוג כרטיסי מסך?

בעריכת וידאו ביתית אפשר להסתדר עם H.D אחד או שעדיף למע' שני הארד דיסק, אחד "לשימוש רגיל" ואחד לדגימת הוידאו? האם זה נכון רק למשתמש העובד הרבה בתוכנת עריכת וידאו או גם למשתמש הביתי הממוצע שעורך מידי פעם סרטים ביתיים? ואיך זה מסתדר עם רשימת לוחות האם בינהם אני מתלבט? (RAID)?

ניתן לא להתייחס ללוחות מבוססים צ'יפ 35 אלא רק אלו עם צ'יפ 45.

תודה

פורסם

אני לא אייעץ לגבי HD אם כי שימוש בשני HD יכול בהחלט לעזור בביצועים.

ז"א שאף אחד מהלוחות של אסוס שרשמתי אינם תומכים בזוג כרטיסי מסך?

לא אמרתי, השניים הראשונים מבוססי P35 והורדנו אותם מהרשימה. השלישי, ASUS P5Q Pro אכן תומך בשניים.

איך זה מסתדר עם רשימת לוחות האם בינהם אני מתלבט? (RAID)?

כל הלוחות מבוססי P45/P43 הכוללים גשר דרומי מסוג ICH10R (כנראה כולם) תומכים ב-RAID 0,1,5 כך שאין כאן התלבטות.

פורסם
  • מחבר

אם כך, לסיכום, מה המלצתכם מבין החברות השונות של לוחות P45 ?

איזו חברה עדיפה? ומה עם DFI ?

אם אפשר יתרונות וחסרונות (או לפחות הבדלים) בין הדגמים של החברות השונות.

תודה.

פורסם
  • מחבר
Asus P5K

http://skypc.co.il/pl_product~31100~10~0.htm

תומך בכל המעבדים החדשים של אינטל.

צ'יפ סט P35 , לוח ATX רגיל.

מכיל 4 חיבורי SATA.

תומך FSB של 1333 מה"ץ , זכרונות DDR2 עד 1066 מה"ץ.

תומך CrossFire עם שני חיבורים של PCIEX

מחיר מומלץ: עד 600 ש"ח

זה לקוח מהאתר הזה, מהכתבה על לוחות מומלצים ל 2008

אז תומך ב- crossfire או לא ??? (הוא עם צ'יפ 35) .

אם כך מה עדיף ?

1. GIGABYTE GA EP-45-DS3 - 634 NIS

2. ASUS P5K - 611 NIS

3. ASUS P5KR - 640 NIS

4. ASUS P5Q PRO - 745 NIS

5. לוח דומה של DFI . לא מכיר את הדגמים.

אשמח להמלצותיכם.

פורסם

חזרנו להתחלה?

כבר נאמר שלוחות P35 לא רלוונטיים ל-Crossfire. יש לוח אחד של ASUS ששכחתי את שמו מסדרת ROG (כלומר יקר) שנותן פיתרון יחודי ל-CrossFire עם P35. אבל הלוחות האלה מסדרת P5K תומכים אמנם בחיבור שני כרטיסים אבל בצורה מאוד לא מאוזנת כך שכרטיס אחד מקבל X16 והכרטיס השני X4 (במקרה הטוב) ולכן המערך לא ינוצל באופן יעיל.

בלוחות P45 מובטח X8 לכל אחד משני הכרטיסים. ולכן נשארו הלוחות מסעיף 1,4,5 ברשימה שלך.

לגבי הבחירה היא מאוד אישית. שלושת החברות שציינת טובות, סביר להניח שלא תתאכזב מאף אחד מהלוחות. לכל חברה יש שם מסויים שבנו במשך השנים ותקבל דיעות לכאן ולכאן, נסה לחפש סקירות. לדעתי לך לפי התכונות בלוח שמתאימות לך, לאחר מכן לפי מחיר.

פורסם

P43 מאוד חדשים ככה שיותר קשה להשיג אותם אבל הם אחלה של לוחות הם בעצם הגירסא ה"פשוטה" יותר של הP45 כמו שהסבירו כבר.

לגבי P35. אין שום סיבה לקנות אותם היום אם אתה קונה כרטיס pci-e 2.0 שכן בשביל עוד איזה מאתיים שקל שווה להשקיע ולקבל ביצועים הרבה יותר מרשימים.

אני אישת די אוהב את שתי החברות שמצעיות אחלה מוצרים והמחרים כבר די זהים בינהים. בכל אופן אם אתה לא מתכנן CF:

GIGABYTE EP43-DS3L Intel P43

GIGABYTE EP43-DS3 Intel P43

ASUS P5Q

אם כן מתוכנן CF:

‏GIGABYTE EP45-DS3R

ASUS P5Q-Pro

ASUS P5Q-E

ובכל אופן אם אתה רוצה להנות מCF של 2.0 כמו שצריך שיריץ את שני הכרטיסים על 16X אתה תצטרך לוחות מדגמי X48\X38

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים