עבור לתוכן

איזה כרטיס מסך יותר טוב

Featured Replies

פורסם

אולי אתה צודק רק לגבי הדברים שאתה אמרת אבל אנחנו דיברנו רק על ביצועים... אם צריכת חשמל זה בעיה אז שיקח 4850 פחות צריכה וביצועים מעולים גם כן.

אני לא מבין עדיין איך היתה "סגור" על 3870... אלה אם כן הבעיה היתה כסף... כי כמו שאמרתי הביצועים לא קרובים.

ואיך לעזאזל הגעת ל40 מעלות?!?!!

http://www.tweaktown.com/reviews/1443/15/page_15_temperature_tests/index.html

כנסו לקישור הזה.ואני לא מדבר על כרטיס עם קירור רגיל אלה HEATPIPE שזה קירור פסיבי.

פורסם

האם יש הבדל כלשהוא בין כרטיס המסך של

Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5

לבין

ASUS HD 4870 ATI RADEON 512MB DDR5

את זה נוכל כולנו לדעת כשייצאו ביקורות באתרי החומרה ברשת.

האמת, שיש כבר היום המון ביקורות על סידרה HD4XXX, אולי אחד הכרטיסים או שניהם משתתפים שם במבחני ההשוואות, שווה לבדוק.

פורסם

הכתבה שהבאת הביאה את השיא.

למדוד טמפ' חיצונית על הכרטיס.

לפי זה גם ה4870 מתחמם לבערך 40 מעלות...

ליביו

פורסם

את זה נוכל כולנו לדעת כשייצאו ביקורות באתרי החומרה ברשת.

האמת, שיש כבר היום המון ביקורות על סידרה HD4XXX, אולי אחד הכרטיסים או שניהם משתתפים שם במבחני ההשוואות, שווה לבדוק.

אתה סותר את עצמך במה שאתה כותב אבל בסדר.

קודם כל, כאשר לא מצויין הבדל של המהרה (OC) על הכרטיס, או לא מצויין הבדל בכמות זיכרון גבוהה יותר וכו', אלה רק נתונים 2 כרטיסים רגילים של חברות שונות, לא יהיה בינהן כל הבדל, שום הבדל, אותם נתוני ליבה ואותם נתוני זכרון, ללא כל הבדל, לכן זה ממש לא משנה איזה כרטיס יופיע בבדיקה, מכיוון שאם נתוניהם זהים, הרי מה ההבדל? חוץ מהחברה עצמה.

מה שכן, יש חברות אייכותיות יותר וקצת פחות, מכיוון שחלק משתמשות בזכרונות איכותיים ויש כאלו שהזכרון מגיע באותו תדר אבל של חברה פחות איכותית או זכרון עצמו פחות איכותי, זה יכול להתבטע רק ביכולת האוברקלוק.

מבחינת הכרטיס 4870, לא יהיה שום הבדל, מכיוון שהזכרונות GDDR5 לא נפוצים כל כך, לכן כולם ישתמשו באותו הדבר אני מניח, עד לתקופה שזה כן יהיה נפוץ.

פורסם

אתה סותר את עצמך במה שאתה כותב אבל בסדר.

אם יש לך בעיות בהבנת הנקרא אל תאשים אותי. הוא שאל על כרטיסים מחברות ספציפיות, (זה שהוא לא נתן דגם מדויק בא תהרוג אותו, הוא גם לא צריך, כרגע לרוב החברות יש רק דגם אחד של HD4870), ומה שאני התכוונתי זה שיחכה עד שייצאו אם ייצאו ביקורות ספציפיות לכרטיסים מהחברות שהוא מבקש, ובנוסף הוא יכול לחפש בביקורות שכבר יצאו אם משתתף שם אחד הכרטיסים שהוא מחפש.

קודם כל, כאשר לא מצויין הבדל של המהרה (OC) על הכרטיס, או לא מצויין הבדל בכמות זיכרון גבוהה יותר וכו', אלה רק נתונים 2 כרטיסים רגילים של חברות שונות, לא יהיה בינהן כל הבדל, שום הבדל, אותם נתוני ליבה ואותם נתוני זכרון, ללא כל הבדל, לכן זה ממש לא משנה איזה כרטיס יופיע בבדיקה, מכיוון שאם נתוניהם זהים, הרי מה ההבדל? חוץ מהחברה עצמה.

מבחינת הכרטיס 4870, לא יהיה שום הבדל, מכיוון שהזכרונות GDDR5 לא נפוצים כל כך, לכן כולם ישתמשו באותו הדבר אני מניח, עד לתקופה שזה כן יהיה נפוץ.

תיקון קטן, למרות שההבדל לא גדול עדיין הוא קיים, יש גורמים נוספים שמשפיעים על ההבדל בביצועים חוץ ממהירות המעבד והזכרון.

פורסם

ליביו

טחנתי הרבה ברשת.על ה 3870 הרבה אתרים ( לפחות 10) מציינים את הדגם של ספיר לטובה.מבחינת פליטת חום זה בעיני חשוב כי זה תוצר של צריכת הספק

ביצועים ממש לא מעניינים אותי.אם היית טורח באותו אתר לראות את ביצועי ה 3D מרק שלו היית רואה שהוא שווה ערך ל 9600.אני מודה שאינני גיימר רעב

ולכן הפרמטרים שלי שונים.אינני בא להטעות אף אחד אבל לא צריך לרדוף אחר הטכנולוגיה כמו מטורפים.

פורסם

מבחינת פליטת חום זה בעיני חשוב כי זה תוצר של צריכת הספק

לא מדויק, ההבדל בפליטת החום שקשורה לצריכת ההספק נעוצה בעובדה הפשוטה שכרטיסים שצורכים יותר חשמל הם גם עובדים במהירויות שעון יותר גבוהות, מצד שני אם תיקח כרטיסים בעלי צריכת הספק שווה מה שישפיע על טמפרטורת הכרטיס זה גוף הקירור בעיקר וטמפרטורת הסביבה, מעבר לכך יש כרטיסים מומהרים בעלי צריכת הספק גבוהה יותר עם גוף קירור יעיל שמגיעים לטמפרטורות יותר נמוכות מכרטיסים בעלי צריכת הספק יותר נמוכה.

פורסם

הגיוני.

אבל אחרי קריאת כל כך הרבה מאמרים ברשת [עדיין לא סיקרתי את סדרת 4XXX] ה 3870 הפסיבי על שלל הפיצרים שלו הצריכת ההספק ופליטת החום

לדעתי מוצלח.איך הוא למשחקים זה כבר משהו אחר.הכיוון שלי היה וידאו HD ואולי לגרד משחק או שניים.נוסף על ציינו שספיר עשתה קירור טוב שהליבה עצמה קרה

וכל החום הולך להיטסינק שבגב הכרטיס.

פורסם

תיקון קטן, למרות שההבדל לא גדול עדיין הוא קיים, יש גורמים נוספים שמשפיעים על ההבדל בביצועים חוץ ממהירות המעבד והזכרון.

זה לא הבנת הנקרא, תקרא טוב טוב כמה פעמים את מה שרשמת ותבין לבד, אם לא, זאת בעיה.

דבר נוסף הוא בכך שאם מהירות הזכרונות והמעבד זהים, כמו כן ישנו את אותה כמות הזיכרון ורוחב פס זהה, שני הכרטיסים יהיו זהים לגמריי, פה אתה טועה שבכל מקרה יהיה הבדל, איך יהיה הבדל כאשר כל החומרה זהה לחלוטין? אותו מעבד, אותם זכרונות (כרגע כל הזכרונות של ה- GDDR5 יהיו זהים כנראה) אותה מהירו תזכרונות, אותו רוחב פס ואותו נפח זכרונות, אז, איזה הבדל יהיה?

פורסם

זה לא הבנת הנקרא, תקרא טוב טוב כמה פעמים את מה שרשמת ותבין לבד, אם לא, זאת בעיה.

אם משהו לא מובן לך תבקש הסבר ואל תשלול ישר.

דבר נוסף הוא בכך שאם מהירות הזכרונות והמעבד זהים, כמו כן ישנו את אותה כמות הזיכרון ורוחב פס זהה, שני הכרטיסים יהיו זהים לגמריי, פה אתה טועה שבכל מקרה יהיה הבדל, איך יהיה הבדל כאשר כל החומרה זהה לחלוטין? אותו מעבד, אותם זכרונות (כרגע כל הזכרונות של ה- GDDR5 יהיו זהים כנראה) אותה מהירו תזכרונות, אותו רוחב פס ואותו נפח זכרונות, אז, איזה הבדל יהיה?

רק הליבה הגראפית משותפת לכל הכרטיסים מאותו דגם, שאר הרכיבים בעקרון, כמו קבלים, PCB ובמיוחד זכרונות מיוצרים ע"י יצרנים שונים, זה ידוע שזכרונות מיצרנים שונים באותו מהירות נותנים ביצועים שונים, אמנם לא הבדלים משמעותיים אבל עדיין קיימים הבדלים.

אם ההבדלים משמעותיים או לא, כל מקרה לגופו, אתה רק יכול להביע את דעתך ולא לקבוע עובדות לא מבוססות.

פורסם

הבאמת? כרגע אתה הוא זה שקובע עובדה, שזכרונות מיצרן שונה אבל באותה מהירות ואותם הנתונים ונפח הם שונים בביצועים.

זה לא משנה מאיזה חורמ נוצר הזיכרון וכו', אם הוא באותה מהירות ואותו נפח ואותו תזמון, זהו אותו זכרון.

מה שאתה אומר הוא שבעצם זכרון של קינגסטון של DDR2 800 בתזמון 5-5-5-15 יראה ביצועים שונים מזכרון נגיד של OCZ או של G.SKILL באותה מהירות, אותו תזמון ואותו נפח? זאת סתם דוגמא, התשובה לכך היא חד משמעית לא! כמובן שאם נתחיל אוברקלוק זה כן, אבל חוץ מזה, אותו נפח, אותו תזמון, אותה מהירות, זה אותו הדבר.

מה קשור ה- PCB ? פה זה באמת שטות.

פורסם

הבאמת? כרגע אתה הוא זה שקובע עובדה, שזכרונות מיצרן שונה אבל באותה מהירות ואותם הנתונים ונפח הם שונים בביצועים.

זה לא משנה מאיזה חורמ נוצר הזיכרון וכו', אם הוא באותה מהירות ואותו נפח ואותו תזמון, זהו אותו זכרון.

מה שאתה אומר הוא שבעצם זכרון של קינגסטון של DDR2 800 בתזמון 5-5-5-15 יראה ביצועים שונים מזכרון נגיד של OCZ או של G.SKILL באותה מהירות, אותו תזמון ואותו נפח? זאת סתם דוגמא, התשובה לכך היא חד משמעית לא! כמובן שאם נתחיל אוברקלוק זה כן, אבל חוץ מזה, אותו נפח, אותו תזמון, אותה מהירות, זה אותו הדבר.

לדעתי אתה טועה אבל הוויכוח הזה לא יגמר לעולם עד שלא נראה ביקורות ספציפיות.

מה קשור ה- PCB ? פה זה באמת שטות.

לידע כללי, יש כרטיסי מסך שמורכבים מלוחות PCB בעלי מספר שכבות גבוה יותר מהסטנדרט, כרטיסים אלו בדרך כלל מיועדים לשוק הגבוה ונחשבים ליותר טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים