עבור לתוכן

בעיה בדיסק און קיי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי דיסק און קיי בנפח 512 מגה (התקן USB), קרתה תקלה והמכשיר היה במכנסיים בשעה שהם היו במייבש הכביסה. לאחר מכן הוא עבד חלק ללא בעיות (עבר בין תיקיות, הציג מידע, פתח קבצים). אבל כעת הוא לא עובד בכלל ונותן הודעת שגיאה:

PLEASE INSERT DISC INTO DRIVE F

שמכניסים את הדיסק הוא מזהה שיש דיסק ומציג אותו במחשב האישי אבל לא נותן לגשת לתכנים שבו וזה כבר נבדק בשלושה מחשבים שונים ובשתי מערכות הפעלה שונות, האם יש דרך לגרום לו לעבוד שוב על מנת שיהיה ניתן להוציא את המידע או שכדאי לפרמט ישר בתקווה שזה מה שיחזיר אותו לפעילות?

בנוסף אני רואה שהוא לא מזהה את הקיבולת של ההתקן (0 BYTES) והמצב של ההתקן הוא BUSY.

תודה רבה ושבוע טוב.

פורסם

זה קורה כשהצ'יפ של הזיכרון מסיים את הקריירה :behead: מניסיון :P

פורסם

כנראה שאין לך הרבה מה לעשות.

אם אתה מרגיש בר מזל, תנסה תוכנות שחזור מידע אבל רוב הסיכויים שבמקרה שלך זה לא יעזור יותר מידי.

המלצה שלי, תזרוק אותו לפח, קצר ברכיב USB במקרים חריגים יכול לגרור שריפה של כל הבקר שעל הלוח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

עקרונית אתמול מיד לאחר שהוצאתי אותו מהמייבש הוא עבד ללא בעיות ויתכן ואז קרתה איזה תקלה שדפקה אותו. בכל מקרה אני מאמין שעם פרמוט הוא יחזור לתפקוד פשוט ממש חבל לי על החומר שנמצא בו.

תודה רבה.

פורסם

חבל שלא גיבית אותו.

אבל מה שאני מאמין, זה שהוא הלך, ופרמוט לא יעזור. נסה את מזלך.

פורסם
  • מחבר

בדיעבד אין ספק שזאת הייתה טעות לא לגבות אותו, פשוט האינסטינקט הראשוני היה שהוא לא יעבוד מיד שמצאתי אותו במייבש ואז שהוא עבד מיד הוצאתי אותו ושמחתי שהוא עובד ובערב שניסיתי שוב הוא לא עבד, יכול להיות שמשהו נדפק בדרך (אולי הוצאתי אותו בצורה לא נכונה מהמחשב).

בכל מקרה אני אנסה כנראה לפרמט אותו, הקטע שזה תקן מיוחד שמאפשר שימוש גם בחלונות 98 שלא מצאתי מכשיר בעל תכונות דומות (למרות שיש כאלה שמציינים זאת).

תודה רבה.

פורסם

לידיעתך - דיסק און קי חדש ואיכותי של 8 ג'יגה עולה היום בסביבות ה 150 ש"ח. לך על זה.

פורסם

SORRY, המכשי שלך מת. :-\

המכשיר נרטב וכמו כל מכשיר אלקטרוני קיבל קורזיה. הקורוזיה יכולה לפעמם לתקוף שניה אחרי או עוד 10 שנים- זה כמו לוטו..

בקיצור ממש מצטער על החומר שהלך לך והדבר היחיד שיכלת לעשות זה לגבות ת'חומר כשראית שהמכשיר עוד עבד.

בדרך כלל מומלץ לנסות לייבש את המכשיר האלקטרוני (DOK,פלאפון וכו'..) במייבש שיער על חום אבל לא על פול היט שיאדה קצת את המים ואז להניח לו להיתייבש קצת על אדן החלון ואז לקחת קופסא ולשים אורז לשים ת'מכשיר ואז לשים עוד אורז- שהמכשיר יהיה מכוסה באורז. ראיתי את זה איפה שהוא בטענה שהאורז סופח את המים וזה כעיקרון נכון כי אם פעם הכנת אורז אתה יודע שזה התכונה שלו וככה גם מכינים אותו.

אחרי כל זה אחוזי המים שישברו על המגעים יהיו יותר קטנים והסיכויים לקורוזיה בטווח הקרוב יהיו רחוקים יותר..

בהצלחה ותתחדש על ה-DOK החדש שתקנה... (היום 512 זה כבר בדיחה ;D)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על התשובות,

את האמת אני לא בטוח במאה אחוז שהוא נרטב, פעילות של מייבש (לפי מה שאני יודע) לא כוללת מים אלא רק חום גבוה, אבל לפני זה הוא היה צריך להיות רטוב... (למרות שהוא סגור בפקק ואני בספק אם מים יכלו להיכנס).

בכל מקרה אני אנסה לייבש אותו ולראות, אתמול שהוצאתי אותו מהמייבש הוא היה יבש לגמרי וחם אבל הוא עבד, כעת שהוא מחובר הוא מזהה אותו בהתקן והנורה של המכשיר דולקת (קבועה ולא מהבהבת כפי שהיה נהוג בעבר).

אני אנסה לפרמט אותו בשעות הערב ולראות אם ניתן להציל אותו, הנפח והכסף שיעלה חדש זה באמת לא נורא, הבעיה היא שאני צריך משהו שיעבוד גם עם חלונות 98 ואני בספק אם יש כאלה.

תודה רבה לכולם, אני תמיד נהנה לקבל פה את התמיכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים