עבור לתוכן

בעיה הגורמת לWIN להיות איטי ומעצבן \ "תהליך לא פעיל של המערכת"

Featured Replies

פורסם

כאשר אני במסך "מנהל המשימות", ישנו "תהליך לא פעיל של המערכת" שגוזל המון משאבים מהמערכת, ומאמץ את המעבד לא מעט

בכל אופן מדובר בASUS EEE, המחשב עצמו לא שיא הטכנולוגיה, וכל שינוי שכזה מורגש ומעצבן..

כיצד אני מסיר\מעיף את התהליך הבעייתי הנ"ל? פתרונות אחרים יתקבלו בברכה

פורסם

אתה רציני?

זאת לא שאלה שמנהל פורום אמור לשאול...

ורק בשביל שההודעה שלי לא תהיה ספאם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=306228.0

פורסם
  • מחבר

אני רציני

המעבד רוב הזמן על 100%

אפילו שאני גולל דף באינטרנט, הוא "קופץ"

ומשום מה, אני לא יכול לסיים את התהליך הזה

פורסם

ערכתי את ההודעה שלי, תעיף מבט.

ואפילו מודרייטורים לא פטורים מלהריץ חיפוש על נושא שנתחן הלוך וחזור בפורום. ::)

פורסם

arkadur על איזה תהליך בדיוק יש 100% שימוש במעבד?

פורסם

task manager לא מראה באמת כמה באמת המעבד תפוס היא לא מדוייקת בעליל בכלליות ובכל מקרה ה100% אלא הם 100% הזמינים לישומים בuserspace. אני ממליץ מאוד לעבוד עם proccessXP אבל בכל מקרה בpreformance תעשה view ותבחר בshow kernel timers זה מוסיף קו אדום לגרף במקרים שיש איטיות מוזרה ושום דבר לא נראה תפוס תבדוק מה בדיוק הולך איתו.

פורסם

מה זה הסיפור הזה ? מה לא מדויק ?

ומה שייך CPU ל ADDRESS SPACE ?

איפו קראת זה ?

ואתה מסביר לי ההבדל באחוזים בין שתי תמונות שלי ששמתי כאן אחד עם אדום השני בלי אדום...........

[attachment deleted by admin]

פורסם

תעבור ללשונית של ה"processes" , תסדר לפי אחוזי שימוש במעבד ותעלה תמונה

פורסם

אני לא צריך אתה לעזור לי. אין לי בעיה !

אני מחכה לתשובה לשאלה שלי על האדום בתמונה שלי.

פורסם

מה זה הסיפור הזה ? מה לא מדויק ?

ומה שייך CPU ל ADDRESS SPACE ?

איפו קראת זה ?

ואתה מסביר לי ההבדל באחוזים בין שתי תמונות שלי ששמתי כאן אחד עם אדום השני בלי אדום...........

מה הקשר בכלל address space?

בכל מקרה בלי להכנס יותר מידי לעומק kernel timer זה מה שישומי הליבה או כל דבר אחר שרץ ב(לדוגמא kernel mode drivers וכו') kernel space של מערכת ההפעלה שלך תופסים, המעבד שלך יכול להיות על 100% בלי ששום תוכנה בuser sapce תבצע פעולה כלשהי.

kernel timers נורמאליים הם בסביבות 15-20% בממוצע גם כאשר המערכת מתאמצת, אם הkernel timers תופסים הרבה מעבר לזה לאורך זמן זה יכול להצביע על בעיה שבעיקר נובעת מדרייבר דפוק שמספים 24/7 בIRPים מפגרים או כל דבר אחר.

בקשר לדיוק, כל החישוב הזה הוא שרירותי לחלוטין ומתבסס בעיקר על הque הנוחכי בtaskhandler הפנימי של מערכת ההפעלה, זה בודק בעקר את כמות הIRPים שנשלחת למעבד, ולא באמת כמה המעבד שלך מתאמץ. מה שהופך את כמות "כוח העיבוד" הפנוי למגבלה של מערכת ההפעלה לא פחות מאשר המעבד עצמו.

אתה יכול להספים את המעבד שלך ב1+1 ומצד שני בחישובי נקודה צפה מורכבים, הTM יראה בשני המקרים שהמעבד עמוס אבל בפועל בשני המקרים הפעילות הפנימית של המעבד תיהיה שונה לגמרי.

בכל מקרה לפי התמונה שלך זה נראה שזה נלקח בזמן שהתוכנה שטוחנת את המערכת שלך יוצרת גם המון פקודות I\O, כמו דחיסה\פריסה בwinrar וכו'.

אם זה המצב הרגיל שלך באמת יש משהו מאוד לא בסדר עם המערכת.

arkadur על איזה תהליך בדיוק יש 100% שימוש במעבד?

אני מקווה שאתה מודע לזה שהתהליך הזה הוא לא סתם שמה ליופי והוא באמת גורם למעבד להרגיש אהוב מאוד(חייב לרוץ תהליך בreal mode במעבד בכל רגע נתון) הוא פשוט בנוי ככה שהוא משחרר את התפיסה שלו מידית כשאר ישום אמיתי צריך לבצע פעולה כלשהי.

תצחק או לא ראיתי כבר מקרה שהתהליך הזה לא שחרר שום דבר ואפילו superPI לא הצליך לתפוס מעבר ל20-30% בלחץ.

לא חסרים rootkits וכלי זדון אחרים שיכולים לגרום לתהליך הזה לא לעבוד כמו שצריך, אבל במקרים כאלה רק התקנה מלאה מחדש תעזור.

פורסם

kernel space ?

על מה אתה דבר ?

ושוב: מה קשר זכרון של KERNEL ל CPU ?

תביא קישור רציני לכל מה שאתה מנסה לספר לנו עד עחשיו, אני שמח מאד ללמוד.

100 % של CPU אני עושה בפקודה 1 באסמבלר.

CPU עובד או 100 % או אפס. אין באמצע. האחוזים זה חשבון של עבודה בזמן.

פורסם

kernel space ?

על מה אתה דבר ?

ושוב: מה קשר זכרון של KERNEL ל CPU ?

תביא קישור רציני לכל מה שאתה מנסה לספר לנו עד עחשיו, אני שמח מאד ללמוד.

100 % של CPU אני עושה בפקודה 1 באסמבלר.

CPU עובד או 100 % או אפס. אין באמצע. האחוזים זה חשבון של עבודה בזמן.

מערכת ההפעלה שלך מתחלקת ל2 kernel mode וuser mode.

כאשר בkernel mode יושבים כל ישומי הליבה, הtaskhandlerים השונים של מערכת ההפעלה שלך הדרייברים וכו', וגם הHAL למרות שיש לו רגל בUM.

תוכנה לא פונה למעבד לבד, הפקודה שהיא שולחת בסופו של דבר נכנסת לdevice stack שמייצג את הCPU שלך שיושב בkernel ומשמה היא עוברת לחומרה מה שמנהל את הque של אותו device stack זה הIO manager שלו.

אתה לא יכול לנצל פיסית 100% מהCPU בפקודה אחת, אתה לא מפעיל את כל הpipeline של המעבד בשביל לעבד כל פקודה.

אתה כן יכול לתפוס את כל "הזמן" שלו אבל שוב מה שמחלק את הגישה למעבד זה הIO manager שלו שיושב בkernel mode של מערכת ההפעלה שלך, אותו IO manager מקצה את "הזמן" הפנוי של המעבד לישומים שרצים על גבי המערכת הפעלה שלך, אבל הוא שומר לישומי הליבה שלו את כל זמן המעבד שהם זקוקים לו בשביל פעילות "תקינה" של מערכת ההפעלה מה שאתה רואה בtask manager מבחינת תפיסת מעבד זה מה שפנוי לUM, תכתוב Kernel mode driver שנתקע בלולאה מפגרת הגרף הירוק יהיה על 0% והגרף האדום יהיה על 100%.

פורסם

אתה מספר לי רק מה אני יודע מזמן.

אני חושב אתה לקרוא קצת על WMI ובמיוחד על KernelModeTime וגם UserModeTime ואיך החלונחות מחשב משם

כמה מעבד תפוס באמת בשביל להראות TASK MANAGER .

ובתמונה שלי מעבד ב 100 עם פקודה אחת באסמבלר...........

פורסם

חברים בואו לא נסחב על ריבים מיותרים פה בבקשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים