עבור לתוכן

הרשמים שלי מה-chimei 222h

Featured Replies

פורסם

קיבלתי את המסך ביום שלישי ומאז אני בוחן אותו. לא הייתה התלבטות בינו למסכים אחרים כי אין לו מתחים המחיר הזה.

הנה הרשמים שלי עד עכשיו.

בחרתי במסך זה מכמה סיבות. ראשית כי בתקציב הזה (1300~) המסך נותן ארגונומיה מצויינת שמאוד שימושית לי,

ככה מסך מרכז לי את התצוגה של המחשב (יהיה בHDMI), טלויזיה (S-VIDIO) וPS2/PS3/XBOX בקומפוננט/קומפוזיט וHDMI שכולם כבר עברו ניסוי עם המסך.

חיבור למחשב: המסך מחובר לVGA כרגע כיוון שלא רכשתי עדיין מתאם DVI-HDMI.

התצוגה טובה יותר המLCD (הג'נרי - PIXXL) הקודם שלי שחובר בDVI ככה שאני מצפה לשיפור נוסף עם הגעת המתאם. יש זליגת אור מורגשת שאם מחפשים לא קשה למצוא אך לי היא לא מפריעה. בסרטים וסדרות שאני רואה (המון) דרך המחשב אני מקבל תצוגה מעולה - לדעתי, ומכמה סיבות. קודם כל כי הקבצים איכותיים אבל פרט לזה כי אני צופה ממרחק של לא פחות מ2 מטר ככה ששמים לב פחות לכל החסרונות של המסך ובנוסף אפשרות הכיוון של הגובה/זווית ומעט עומק מאוד מקלה על יצירת זווית צפייה ישירה בצפייה מהמיטה כך שאין עיוות של הצבעים עקב זווית הצפייה הצרות של מסכי TN.

מה שכן, השחור במסך נראה שטחי ולא נותן עומק, לא שציפתי אבל גם קצת התאכזבתי. בנוסף מקרוב בהחלט יתן להרגיש שהוא אפור כהה. לי זה פחות מפריע כי כמו שאמרתי זה פחות בולט מרחוק וגם כי רוב הסדרות בהן אני צופה הן לא דרמתיות ולא משתמשות כמעט כלל בסצנות חשוכות.

טקסטים נראים בבירור (המבט ישיר) והמסך הוא שיפור רציני בשבילי מעצם העובדה שהוא רחב - לי זה מקל על העבודה על המחשב.

מבחינת משחקים על המחשב אין לי הערות כי אני לא משחק על המחשב כלל.

חיבור קונסולות: עד עכשיו יצא לי לחבר PS2 וXOX 360. PS3 רק שבוע הבא.

את הPS2 חיברתי כמובן בקומפוזיט והתצוגה מיד עלתה.

הערת ביניים: הסאונד של הרמקולים המובנים במסך יחסית חלש ובמשחקים דינמים הוא קצת עוצר את החוויה של "להיכס למשחק".

בכל מקרה התצוגה של הPS2 על המסך הייתה בינונית לכל היותר. הרזולוציה הגבוהה גרמה לאיכות למונה ירודה ופגמה בחווית המשחק.

את הXBOX חיברתי בHDMI ושוב, לא היו בעיות.

כאן התמונה הייתה מעולה והיה גם שידרוג קל בסאוד לעומת הPS. משחקים מהירים נראים על המסך מצויין והצבעים יחסית יפים.

חויית משחק מהנה בהחלט...

חשוב לציין שהייתי עם הקונסולות יחסית מעט זמן וכי אני ממעט לשחק בד"כ.

חיבור לטלויזיה: חיברתי את המסך ליס ולהוט. ליס בקומפוזיט ולהוט בקומפוזיט וS-VIDIO.

איכות התמונה הפתיעה אותי קצת למען האמת מפני שציפיתי לאיכות תמונה ירודה מעט בגלל הרזולוציה כמו בPS.

התמונה שמוצגת סה"כ טובה ואין "ריבועים" בתמונה. על יש רואים מעט יותר טוב מהוט ובהוט בין קומפוזיט לS-VIDIO לא שמתי לב להבדל בתצוגה (בגלל איכות הממיר הירודה?).

בעיה קטנה שכן הייתה בשניהם היא כשמעלים את תפריט התוכניות יש "ריצוד" קל - של התפריט בלבד לו שמים לב ממחרק צפייה של חצי מטר. לי זה לא הפריע כלל.

והערה אחרונה: אני רוצה לציים לטובה את האפשרות להגביה ולהנמיך את המסך כמו גם להקריב להרחיק (מעט) ולהטות למעלה/למטה ולצדדים. לי זה היה שיקול מאוד חשוב בקנייה והתברר כנכון ועוזר לשמור בקלות ותמיד על זווית צפייה ישרה שמכסה במעט על חסרונות הפאנל. כל זאת והמסך בכל מצב וזווית מרגיש יציב.

זהו,

מקווה שזה הועיל למישהו במשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים