עבור לתוכן

איזה מעבד בסדרת המעבדים E2XXX הכי טוב?

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני יודע שההבדל ביניהם הוא GHZ

אבל אם יש לי תקציב לכולם מה הכי כדי?

פורסם

ראשית, ההבדל במחיר בין המעבד הכי יקר בסידרה E2XXX למעבד הכי זול בסידרה E4XXX הוא בערך 150 שקלים, אם תוכל לעמוד בהפרש אתה תקבל מעבד עם ביצועים הרבה יותר עדיפים.

שנית, ההפרש במחיר בין המעבדים השונים בסידרה E2XXX הוא בקפיצות של 50 שקלים בין דגם לאחד מעליו, ז"א 50 שקלים לכל 200 MHZ נוספים, לפיכך נראה לי שאם יש לך תקציב לכל מעבד בסידרה אז הכי עדיף זה לקנות את המעבד הכי חזק שהוא E2220.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !!!

רציתי גם לשאול אם המעבד הזה טוב בשביל עבודות משרדיות/ משחקים (לא ממש כבדים)

פורסם

אני מניח שאתה שואל לגבי המעבדים מסידרה E2XXX, הם מספיק טובים לעבודות משרדיות סטנדרטיות (אופיס, אינטרנט, תוכנות הנהלת חשבונות וכו') וגם להרצת משחקים.

פורסם

הם מספיק טובים בשביל להריץ הכל. אני עובד עם E2160 ללא OC ואין משחק אחד שאני לא מריץ על ההגדרות הכי גבוהות.

פורסם

לפי אחת הביקורות שקראתי השבוע הגיעו למסקנה שכאשר משתמשים בכרטיס מסך ג'י פורס מסידרה 6XXX או 7XXX לא משנה באיזה מעבד משתמשים אין שינוי בביצועים במשחקים.

לעומת זאת, כאשר החברה שם בדקו את הכרטיסים החדשים מסדרות 8XXX ו- 9XXX עם כל מיני סוגי מעבדים, הם הגיעו למסקנה שמעבדים שעובדים בתדר שעון פחות מ-2500MHZ ולא משנה כמות הזכרון במעבד או איזו ליבה או כמה ליבות, סוובלים מירידה בביצועים במשחקים, ז"א לדוגמה מעבד 2 ליבות במהירות של 2500MHZ ייתן היום תוצאה יותר טובה במשחקים מאשר מעבד ארבע ליבות במהירות 2000MHZ.

פורסם

^^ - נכון מאד.

אני עם מעבד E2140 ב-OC ואם אני יורד איתו מתחת ל-2.4GHZ אני מרגיש שהמחשב קצת מגמגם באפליקציות כבדות. (במיוחד בסרטי HD)

פורסם

אתה זורק פה שטויות על ימין ועל שמאל

מסדרת E2XXX קח מה שהכי זול אם המחשב מיועד לעבודה משרדית, הבדל לא יהיה בניהם לשימושים האלו.

דבר שני אין שום סיבה להוסיף לסדרת E4XXX מכיוון שההבדל בניהם לבין E2XXX הוא זניח עד לא קיים

לדעתי המצב הכי משתלם הוא לקנות מעבד E2XXX הכי זול שיש באפשרותך לקנות ולבצע OC קל לבאס של 266 או 333 (זה כבר תלוי בלוח) ככה תקבל תוספת ביצועים בלי לשלם יותר על מעבד חזק יותר מהסדרה.

לגבי משחקים, ככל שהמעבד חזק יותר יהיה יותר FPS, וזה לא משנה באיזה כרטיס מסך תשתמש, חוצמזה שתדרים לא אומרים כלום והכל תלוי בליבה, כמות הזיכרון במעבד משפיעה מאוד במשחקים.

gimel לא יודע על מה אתה מדבר, כשהמעבד שלי על 1.6GHZ הוא מריץ HD מצויין.

פורסם

זה נכון שפיזית המעבדים מאותה סדרה מאד דומים, ואפשר באוברקלוק להגיע איתם קרוב ל-3GHZ , אבל לא כולם עושים OC.

הכי משתלם זה לקחת מעבד בתדר נמוך ולהריץ אותו מהר. ככה התדר של הלוח יהיה מהיר יותר. (יותר טוב E2140 במהירות 2.8, מאשר E2220 ב-2.8. בגלל המכפלה הנמוכה)

יוסי, מה אני אגיד לך,...

סרט 1080P לא עובד אצלי חלק כשהמעבד ב-1.6.

אני מרגיש שהמחשב מחסיר פריימים.

פורסם

יוסי לפני שאתה משמיץ אחרים לך תלמד קצת.

המעבד הכי זול בסדרה שזה E2140 עולה בערך 250 שקלים והוא מגיע בתדר שעון של 1600MHZ.

המעבד הכי יקר בסדרה שזה E2220 עולה בערך 350 שקלים והוא מגיע בתדר שעון של 2400MHZ.

עכשיו אני רוצה לראות מישהו אחד בפורום הזה שיגיד לי שלא שווה להשקיע 100 שקלים בשביל תוספת מכובדת של 800MHZ למעבד, מה גם שפוטנציאל האוברקלוק של ה-E2220 יותר גבוה מה-E2160.

בקשר לביקורת על מהירות המעבד וביצועים במשחקים אני אחפש אותה ואביא לינק להוכחה.[br]פורסם בתאריך: 28.06.2008 בשעה 10:03:54

זה נכון שפיזית המעבדים מאותה סדרה מאד דומים, ואפשר באוברקלוק להגיע איתם קרוב ל-3GHZ , אבל לא כולם עושים OC.

הכי משתלם זה לקחת מעבד בתדר נמוך ולהריץ אותו מהר. ככה התדר של הלוח יהיה מהיר יותר. (יותר טוב E2140 במהירות 2.8, מאשר E2220 ב-2.8. בגלל המכפלה הנמוכה)

עם כל המעבדים אפשר לעשות אוברקלוק פשוט עם חלקם תצליח יותר ועם חלקם תצליח פחות ומה שבטוח שאתה לא תצליח להמהיר את ה-E2160 כמו שהיית יכול להמהיר את ה-E2220.

ותגיד לי, נראה לך שכמה שהמכפלה יותר נמוכה זה יותר טוב לאוברקלוק, אתה חי בסרט ואתה צריך ללכת ללמוד דחוף, בדיוק ההיפך הוא הנכון.

פורסם

מכפלה נמוכה יותר=FSB גבוה יותר= יותר ביצועים על תדר זהה.. לכן מכפלה נמוכה יותר עדיפה...

לגבי HD, אולי זה בגלל הכרטיס מסך שלי, אולי חלק מהעבודה נופלת עליו ולכן הכל רץ כמו שצריך, לא יודע..

ולא לא שווה להוסיף 100 שח אם אפשר באוברקלוק קל ובטוח להגיע לאותו תדר ולחסוך את ה100 שקלים האלו... ופוטנציאל OC ממש לא חשוב כאן, הוא לא הולך לעבור את ה3GHZ...

ויותר מזה, לעבודה משרדית גם סלרון מעפן יעשה את העבודה, מעט פחות טוב אבל מספיק טוב....

פורסם

אם יש לך לוח שיכול להגיע ל-FSB גבוה, אז תעדיף מעבד עם מכפלה נמוכה.

אם הלוח מגביל אותך ב-OC, אז עדיף מעבד עם מכפלה גבוהה.

מבחינה פיזית כל סדרת E2XXX מאותו סטפינג יכולה להגיע לסביבות אותה מהירות סופית. השאלה היא רק מה יהיה ה-FSB במהירות הזו.

לגבי ה-HD, היה לי כרטיס דומה לשלך (X1900XT) כשנתקלתי בזה.

עדכנתי את הביוס ושכחתי שה-OC התבטל. צפיתי בסרט ומשהו הציק לי. זה לא שלא ראו טוב אבל הייתה תחושה שהסרט לא זז חלק.

ברגע שהחזרתי את המעבד ל-2.6 הכל עבד פיקס.

פורסם

מכפלה נמוכה יותר=FSB גבוה יותר= יותר ביצועים על תדר זהה.. לכן מכפלה נמוכה יותר עדיפה...

אתה צודק ב-100% אבל תבין שכשהמכפלה יותר גבוהה אתה יכול להגיע לתדר שעון למעבד גבוה יותר וכך להשיג ביצועים יותר גבוהים.

כמה שהמכפלה תהיה יותר גבוהה תדר השעון הסופי של המעבד יהיה יותר גבוה, לכן מעבדי האקסטרים אדישן היקרים מגיעים ללא נעילת מכפלה וזאת כדי שיהיה אפשר להעלות את המכפלה ולהשיג תדר שעון למעבד גבוה ככל האפשר.

ולא לא שווה להוסיף 100 שח אם אפשר באוברקלוק קל ובטוח להגיע לאותו תדר ולחסוך את ה100 שקלים האלו... ופוטנציאל OC ממש לא חשוב כאן, הוא לא הולך לעבור את ה3GHZ...

בזה אתה טועה ומטעה, אתה לא תגיע לאותה מהירות ב-OC עם המעבד החזק כמו עם המעבד החלש בדרך כלל (וזאת בהנחה שמדובר באותו מפרט), משום שהליבות של המעבדים היותר חזקים הם יותר איכותיות בדרך כלל.

ויותר מזה, לעבודה משרדית גם סלרון מעפן יעשה את העבודה, מעט פחות טוב אבל מספיק טוב....

בזה אתה גם צודק, זה לא סותר את מה שאני אמרתי, אבל אם תקרא טוב הוא אומר שהוא משתמש במחשב הזה גם למשחקים. וחוץ מזה הוא אומר שיש לו תקציב לכל מעבד בסדרה, אני אישית יודע שאם היו אומרים לי לבחור, ברור שהייתי לוקח את הכי חזק, אין פה בכלל שום שאלה ובמיוחד כשההפרשים כל כך קטנים.

פורסם

זה לא פקטור, כי בכל מעבד C2D המכפלה פתוחה למטה, כך שאפשר להוריד אותה באופן משמעותי, במקביל להעלאת ה-FSB (כל זאת במצב שתדר המעבד הוא זה שמגביל את ה-OC, ולא תדר ה-FSB).

אבל אם תדר ה-FSB הוא זה שמגביל, ויש לך מעבד עם מכפלה נמוכה, אתה תקוע, כי להעלות את המכפלה אפשר רק במעבדי האקסטרים.

פורסם

אתה צודק ב-100% אבל תבין שכשהמכפלה יותר גבוהה אתה יכול להגיע לתדר שעון למעבד גבוה יותר וכך להשיג ביצועים יותר גבוהים.

עדיף 200-300 מה"צ פחות בתדר המעבד וFSB גבוה יותר מאשר ההיפך. הביצועים שתקבל יהיו יותר גבוהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים