עבור לתוכן

בעיה| המסך לא נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב סלרון מעפן.

ניקיתי אבק מהמחשב הוצאתי את הזכרונות,הכרטיס מסך וניקיתי אותם את הסלוטים שלהם, ואת כל שאר המחשב. אחרי הניקיוי בעיה:

* המחשב נדלק אך המסך לא (לפעמים שאני נותן מכה למחשב המסך נדלק אך פועל לאט ואחרי כמה זמן הוא נתקע ואני חייב לעשות ריסט ואחרי הריסט המסך בד"כ לא נדלק)

* יש לי במחשב כרטיס מסך GEFORCE וכרטיס מסך מובנה ובשניהם הוא עושה את הבעיה , אבל לפעמים כשהוא היה מחובר לג'יפורס לא היו רואים כלום וכשחיברתי לכרטיס המובנה כן ראו (עדיין פעל איטי ונתקע אחר כך).יש לציין שהג'יפורס נבדק במחשב אחר ונמצא תקין.

* לפעמים המסך מגיב להדלקה אך לא מראה את התצוגה של המחשב (הוא פתאום נדלק אבל מופיעה הודעה של המסך שהוא לא זיהה מחשב מחובר)

מה יכולה להיות הבעיה??

פורסם

תנסה להפעיל את המחשב בתצורה מינימלית (בלי USB כרטיסי PCI, הרדיסקיםוכו') כמו שמצויין בסטיקי.

זה ישלול אפשרות שאחד מהרכיבים הלא הכרחיים לעליית המערכת גורם לבעיה הזאת.

אם עדיין קיימת הבעיה יכול להיות שהיא מצד הזכרונות או הלוח-אם עצמו.

אין לך דרך פשוטה לגלות מי הרכיב התקול בלי לעשות ניסיונות בעצמך.

תפנה לסטיקי להסברים קצת יותר מפורטים.

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את הרכיבים הלא נחוצים כמו שאמרת ועדיין אין תצוגה, אבל אני חושב שהספק לא בסדר, כי כשהפעלתי ת'מחשב אז היטתי את המארז אחורה והספק נחלש ואז היטתי אותו למקום והוא חזר לפעול חזק.

אני רוצה לבדוק אם אכן זה הספק אבל המדריך באנגלית (האנגלית שלי לא טובה) אז אשמח אם מישהו יתרגם:

http://aphnetworks.com/tutorials/psu_paperclip_trick

תודה

פורסם

איך אתה יודע מתי הספק פועל חזק או חלש? אם אתה מסתמך על הרעש אז זה כולה המאורר שלו.

בקשר להפעלה של הספק בלי מחשב, במידה וזה ספק סטנדרטי פשוט, תנתק אותו מהכל (מהכל), ותג'מפר עם ברזל\חוט ברזל את החיבור הירוק לאחד מהשחורים שלידו.

תחבר אותו לחשמל והוא יפעל אוטומטית כאילו לחצת על ההדלקה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא פעל חלש כי הנורת ביקורת של המחשב נכבתה ואז נדלקה כשהרעש היתחזק.

בכל מקרה אני באתי לנתק את הספק ואז אני רואה שהכבל עם ה-4 פינים שרוף כולל החיבור שבלוח, אז ניקתי את הפיח של ועכשיו המחשב עובד דיי בסדר.

עכשיו שאלתי מה זה הכבל, ולמה הוא משמש? והאם אני יכול לקנות כבל,ואת החיבור שבלוח?

פורסם

באיזה ספק מדובר? אם זה סתם ג'נרי עדיף שתקנה חדש, זה שהפעם הלוח\רכיבים אחרים לא נשרפו לא אומר שבפעם הבאה יהיה לך את אותו המזל.

פורסם
  • מחבר

כן זה ספק ג'נרי, לא קונה חדש, מי ישקיע במחשב הזה?! יש לי מחשבים יותר טובים ממנו.

פורסם

אז מה אתה מחפש פה?

פורסם
  • מחבר

^^^ אם לא לא הבנת אותי נכון אז המחשב תוקן אחרי שניקיתי את הפיח מהכבל ומהחיבור שלו בלוח, ובגלל שהמחשב פועל מצויין אני לא רואה לנכון לקנות ספק חדש.

פורסם

ספק שגרם לבעייה שכזו, כנראה יגרום לאחת כזו שוב.

בפעם הבאה המחשב יכול ללכת לעולם שכולו טוב. לשיקולך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים