עבור לתוכן

האם לדעתכם ה THERMALTAKE TR2 RX 450W שלי יחזיק HD4870

Featured Replies

פורסם

ה CORSAIRE 450VX יספיק לו ?

הכרטיס HD4870 מראה כ 380W במאמץ אז יש גם את כל שאר המערכת אז ה450VX יספיק לו או לא ?

• תגובות 40
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ה CORSAIRE 450VX יספיק לו ?

הכרטיס HD4870 מראה כ 380W במאמץ אז יש גם את כל שאר המערכת אז ה450VX יספיק לו או לא ?

380W זה כל המערכת כולל הכרטיס, וזה יספיק למרות ש ATI יותר נכון Sapphire דורשים ----- >

SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E

System Requirements :

450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)

SAPPHIRE HD 4870 512MB GDDR5 PCI-E

System Requirements :

500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)”

אני אישית הולך לקנות את 4870 ולהשתמש ב TT 450 שלי לפחות לאיזה חודש חודשיים, ואחרי זה אחליף ל 550 קרוסייר או TT 600

ואחזיק לעצמי אצבעות ששום דבר לא ישרף בזמן הזה (:

פורסם

איך כל המערכת לוקחת 380W ?

רק הכרטיס הוא 380W מה עם שאר המערכת ?

פורסם
  • מחבר

איך כל המערכת לוקחת 380W ?

רק הכרטיס הוא 380W מה עם שאר המערכת ?

זה לא רק הכרטיס זה כל המערכת.

Total System

rv770power-3.png

hd4870.jpg

d4850.jpg

ה 4870 לוקח 160 וואט

ה 4850 לוקח 110 וואט

פורסם

אה...

אז E8400

GIGABYTE EP35C-DS3R

2X4GB GEIL

4X500GB+36GB RAPTOR+320GB+צורב

מארז עם 9 מאוררים

וכרטיס מסך 4870..

כל זה יחזיק הCORSAIR 450VX ?

כי לי יש את כל המערכת הזאת מלבד הכרטיס ואני רוצה לקנות אותו אז אני צריך לדעת אם זה יספיק.

יספיק ?

פורסם
  • מחבר

אה...

אז E8400

GIGABYTE EP35C-DS3R

2X4GB GEIL

4X500GB+36GB RAPTOR+320GB+צורב

מארז עם 9 מאוררים

וכרטיס מסך 4870..

כל זה יחזיק הCORSAIR 450VX ?

כי לי יש את כל המערכת הזאת מלבד הכרטיס ואני רוצה לקנות אותו אז אני צריך לדעת אם זה יספיק.

יספיק ?

אין לי תשובה חד משמעית, כי אני כמוך רציתי לדעת, אבל לפי מה שהבנתי הספק שלך טוב מהטרמלטייק, ובנוסף לזה לספק שלך יש תמיכה ב SLI CF

אז לפי דעתי כן, זה יספיק לך, אבל אם יש מישהו שמבין ממני קצת יותר, יוכל לתת לך תשובה חד משמעית.

פורסם

ולגבי השמועות שספקים של טרמלטיק הם ג'נרי וזבל - מדובר על שמועות אשר מפיצים אנשים שידוע שהם $%#*^^89)%T123 !! (הם באמת כאלו, זו לא שמועה ::) )

סדרת ה- TR הנה סדרת הביניים של טרמלטיק ( יש סדרת VALUE יותר פשוטה ) .

החסרון של סדרת ה-TR הוא שהנצילות שלהם הינה בין 70-80% ולא מעל 80% כמו בספקי HIGHEND

דיוק המתחים הנו ברמת ה- 5-10% (מה שמקובל בכל ספקי הכח של חברות אחרות כולל ספקי ה- HIGHEND של החברות האחרות ) לעומת 3% בסדרת -ה Toughpower

עריכה:

אורן

זיגזג

יבואני Thermaltake

אם כך מדוע הסדרה הזאת ידועה גם בפורומים בחו"ל כסדרה שיש להתרחק ממנה ולקנות רק כמוצא אחרון? מאיפה בעצם הגיע לה השם הרע שיש לה?

(אני מדבר על סדרת ה-TR2, לא TR2 RX)

בנוסף, אני לא מבין גדול בספקי כוח, אבל לפי מה שאני רואה, 2 מסילות שמספקות יחדיו 29A זה די עלוב יחסית לספקים באותו טווח מחיר אשר על כל מסילה

יש לפחות 18A ולא 14A\15A... אני לא יודע כמה זה באמת משנה לביצועים, אבל זה אומר משהו על איכות הסדרה, לא?

פורסם

אם כך מדוע הסדרה הזאת ידועה גם בפורומים בחו"ל כסדרה שיש להתרחק ממנה ולקנות רק כמוצא אחרון? מאיפה בעצם הגיע לה השם הרע שיש לה?

(אני מדבר על סדרת ה-TR2, לא TR2 RX)

סדרת ה TR2 יצאה בתחילה כסדרת VALUE ו- OEM, חלק מספקי הכח היו בעלי תכנון מיושן (ההספק שלהם היה נמוך ב- 12 וולט וגבוהה ב- 3.3 וב 5 וולט).

חלק מספקים אלו עדין נימכרים בארה"ב ועדין מופיעים באתר של טרמלטק.

שם לב כי החלוקה הישנה לא אומרת שספק כח הוא רע, זבל או ג'נרי, היא אומרת שהספק מיושן ולכן עם חנות דוחפת ללקוח ספק שכתוב עליו טרמלטיק אך הם מכרו לו ספק בעל תכנון מיושן שלא סוחב מערכות חדשות ברור שספק הכח לא יסחוב את המערכת וכמובן שה"אשם" הוא בספק הכח שלא סוחב את המערכת.

אנו עדין מיבאים ספקים מיושנים בהספק של כ- 400W אשר נותנים רק 17 אמפר ב- 12 וולט - ספקים אלו הולכים לתעשייה לשרות, נמכרו כבר כמה אלפים כאלו וחזרו פחות מ- 20 במהלך השנים חלקם בגלל שהם הפסיקו לעבוד אחר שנה +- וחלקם מכיוון שהמאורר עשה רעש ישר מהקפסא ( וזה ממש מעצבן כי אם רק המאורר לא היה עושה רעש אחוז ההחזרות היה קטן מ- 0.2% ).

בנוסף, אני לא מבין גדול בספקי כוח, אבל לפי מה שאני רואה, 2 מסילות שמספקות יחדיו 29A זה די עלוב יחסית לספקים באותו טווח מחיר אשר על כל מסילה

יש לפחות 18A ולא 14A\15A... אני לא יודע כמה זה באמת משנה לביצועים, אבל זה אומר משהו על איכות הסדרה, לא?

היתרון של ספק שרשום עליו 18A/18A לעומת ספק שרשום עליו 14A\15A הוא שאתה צריך לתכנן פחות מה אתה מחבר למה בחיבורי ה- 12וולט.

שים לב רוב ספקי הכח החדשים שהספקם בסביבות ה- 450W ואשר רשום אליהם 18A/18A מספקים כ- 32A-33A מקסימום ב- 12וולט ולא 36A.

אני שמח לומר שטרמלטיק משפרת משנה לשנה את סדרות ספקי הכח הנוכחיות שלהם כדוגמת ה- TR2.

לגבי איכות הסדרה, סדרת ה- TR2 הינה סדרה אמינה, היא לא מתקלקלת באופן שונה או גבוהה וזאת בהשוואה לסדרות אחרוות של טרמלטיק וכן לספקים מחברות אחרות שאנו מוכרים.

פורסם

אני שמח לומר שטרמלטיק משפרת משנה לשנה את סדרות ספקי הכח הנוכחיות שלהם כדוגמת ה- TR2.

זאת אומר שסדרת ה-TR2 נחשבת משופרת?

ואולי בעבר זאת הייתה נחשבת סדרת VALUE, אך היום אני בספק שהיא נחשבת "סדרת ביניים" מבחינת יכולת ההחזקה שלה של מפרטים חדשים.

לכן אני די בטוח שהיא עדיין נחשבת סדרת VALUE...

שים לב רוב ספקי הכח החדשים שהספקם בסביבות ה- 450W ואשר רשום אליהם 18A/18A מספקים כ- 32A-33A מקסימום ב- 12וולט ולא 36A.

זאת לא הכללה קצת בוטה? ומלבד זאת, איך אתה כ"כ בטוח שה-TR2 אכן מספקים 29A בפועל ולא פחות?

לגבי איכות הסדרה, סדרת ה- TR2 הינה סדרה אמינה, היא לא מתקלקלת באופן שונה או גבוהה וזאת בהשוואה לסדרות אחרוות של טרמלטיק וכן לספקים מחברות אחרות שאנו מוכרים.

יכול להיות שהיא אמינה, אך השאלה היא לא לגבי האמינות שלה אלא מה ניתן להשיג באותו מחיר. וספק המכיל רק 29A משולבים ונצילות של כ-70% לא נראה לי משתלם יותר מדיי במחיר שלו כשאפשר להשיג ספקים חזקים (ודגש על חזקים, לא מדבר על אמינות) פי כמה.

פורסם

זאת אומר שסדרת ה-TR2 נחשבת משופרת?

משתפרת ...

TR2

TR2 RX

TR2 QFAN

ואולי בעבר זאת הייתה נחשבת סדרת VALUE, אך היום אני בספק שהיא נחשבת "סדרת ביניים" מבחינת יכולת ההחזקה שלה של מפרטים חדשים.

לכן אני די בטוח שהיא עדיין נחשבת סדרת VALUE...

סדרת ה- TR יכולה להחזיק מפרטים חדשים אך למפרטים חדשים ( וכבדים )אנו כבר נממליץ על ה- TR2 RX וכמובן על ה- TR2 QFAN החדשים ( חזקים, לא מדבר על אמינות מכיון שעדין לא מכיר אותם מספיק )

זאת לא הכללה קצת בוטה? ומלבד זאת, איך אתה כ"כ בטוח שה-TR2 אכן מספקים 29A בפועל ולא פחות?

כו, 33 אפמר זו הכללה אך היא מבוססת על חישובי הספק לסםק כח 450w וזאת על סמך נצילות ההספק של המתחים השונים שספק הכח מספק

33A * 12V = 396W

450W - 396W = 54W

זאת אומרת שנשאר 54W להספק הכולל של שאר המתחים ( 3.3V / +5V / -12V / +5VSB )

תמיד יכול להיות שיצרן כלשהו ייצר ספק כח 450w שיוכל לספק 37 אמפר ב 12 וולט אולם מכיון שהספק ( W ) זה הינו כמעט 450 וואט ספק כח כזה לא יהיה רלונטי למערכות המחשב הקימיות כיום אשר משתמשות גם מתחים של 3.3V / +5V / -12V / +5VSB

יכול להיות שהיא אמינה, אך השאלה היא לא לגבי האמינות שלה אלא מה ניתן להשיג באותו מחיר. וספק המכיל רק 29A משולבים ונצילות של כ-70% לא נראה לי משתלם יותר מדיי במחיר שלו כשאפשר להשיג ספקים חזקים (ודגש על חזקים, לא מדבר על אמינות) פי כמה.

ישנם כאלו שיעדיפו אמינות וישנם כאלו שיעדיפו חדשנות (אמינות לא מוכחת ).

כל יצרן מנסה לשמור על אמינות בסדרות החדשות אולם לפעמים תקלות קימות, כל אחד יחליט מה הוא רוצה.

בכל מקרה השוק מתקדם היום למגמה הירוקה, כולם חושבים שספקי כח בנצילות של מעל 80% הם העתיד.

ב computex האחרונה Thermaltake הציגו ספקי כח בעלי נצילות של מעל 90%

סדרת ה - LITEPOEWR הפכה גם לירוקה ( 80% נצילות )

לסדרת ה- TR נוספו ה- TR2 QFAN - ירוקים / חלוקת מתחים חדשה ועוד

ועוד הפתעות אשר יגיעו ....

פורסם

TR2 Qfan יצאה בהחלט נורמאלית יחסית בעיני ג'וני גורו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים