עבור לתוכן

אני כבר מבולבל - איזה מסך 22' הכי עדיף בטווח של 1700+-??

Featured Replies

פורסם

ה-2243BW של סמסונג וה-E228WFP של Dell. אישית אני מעדיף להמליץ על ה-2243BW עקב הארגונומיה שמקנה לו יחס תמורה\מחיר יותר טוב.

lalo, במה בדיוק ה-2208WFP יותר איכותי מה-E228WFP? מלבד איכות גימור הפלסטיק ותוספת רכזת USB עם 4 יציאות אין שום דבר יותר איכותי בו. למעשה לפי דף הנתונים הרשמי ניתן להבין שמכלול הצבעים שלו הוא מורחב ומכסה 92% מה-NTSC , מה שבעצם אומר שהוא עשוי להציג סטורציית צבעים מוגזמת יותר מה-E228WFP ואף גם מה-Samsung 2243BW (שגם לו יש ארגונומיה טובה). ניתן לקרוא אודות השלכות גודל מכלול הצבעים על רוויית הצבעים בביקורת של ה-Samsung 931C בסקירת 19" פשוטים בנעוץ של הפורום. ב-2243BW יש מכלול צבעים סטנדרטי ואפשר לראות את זה כאן כשבוחרים ב-Gamut. על פניו נראה שה-E228WFP נראה עדיף במעט על פני ה-2243BW מבחינת כיול צבעים מהקופסא, אך גם הוא וגם ה-2243BW מתאימים יותר מה-2208WFP לסטנדרט sRGB, מרחב הצבע השולט בכל אפליקציה, שמופעלת בשולחן העבודה. הסמסונג 2243BWX מציע כתוספת רכזת USB.

פורסם

אז אתם ממשיכים לבלבל ואני לא סגור על איזה מסך עדיף?! =\

אמרתי לכם - פחות משחקים יותר סרטים ועבודה שוטפת

=\ בולבלתי לגמרי...

לסרטים מומלץ כמובן לקחת מסך 22' רחב כיוון שרוב הסרטים כיום בפורמט רחב ולכן הגודל והאספקט הרחב מפצים בגדול על חסרונות הפאמל הנחות (TN). הסייג הגדול הוא אם אתה מתכוון לצפות בסרטים עם אנשים נוספים או לא בצפיה ישירה מול המסך (מהמיטה למשל) - זויות הצפיה הצרות של הפאנל יגרמו לדהיה של הצבעים ולאובדן גוונים עד למצב שבו בסצנות חשוכות יחסית קשה להבחין בפרטים וצבעים "מתהפכים" ממש. זה נעשה גרוע ככל שזוית הצפיה גדלה ובלתי נסבל בזויות של כ-25 מעלות מהצד וכ-10-15 מעלות מלמעלה/למטה שם המסך ממש מחשיך (כמו להסתכל על מסך של לפטופ מהצד/מלמעלה) מאוד לא מומלץ!. בלי קשר לזויות הצפיה, בשל הניגודיות הנמוכה יחסית של הפאנל, צפה לאבדן אבחנה בפרטים בסצנות חשוכות בעיקר - בהשוואה למסכים עם פאנלים עדיפים. בתחום הזה דווקא מסכי ה-MVA הם המומלצים ביותר.

אם ב"עבודה שוטפת" הכוונה לעבודה ממושכת מול טקסט (מעל 2-3 שעות ביום בעבודה מול מסמכים/קוד למשל) אני ממליץ לך בחום להתרחק ממסכי TN כמו מאש כי איכות הקטסט ואחידות הרקע שלהם פשוט מתחת לכל ביקורת בהקשר הזה ויפגעו מאוד בחווית השימוש במקרה זה. כתבתי עשרות ת'רדים בנושא - הנה אחד מהם: http://tinyurl.com/27clct. יש עוד הרבה. במקרה זה - אל תתקרב למסכי TN אלא לך על מסך 20' לא-רחב עם פאנל איכותי וארגונומיה מעולה (PIVOT סופר שימושי) כמו ה-DELL2007FP או ה-LG L200CP למשל.

אם תרצה להנות משני העולמות תצטרך להכפיל את התקציב ולקנות את ה-DELL2408WFP שהוא המסך היחיד בעל פאנל איכותי, אספקט רחב וגובה מספק. החלופה היא לקחת מסך 20' רחב עם פאנל איכותי כמו ה-DELL2007WFP שיתאים גם לעבודה עם טקסט וגם לסרטים אך לטעמי הוא "נמוך" מדי לעבודת טקסט, במצב PIVOT הוא צר וגבוה מדי ולסרטים הוא נותן שטח צפיה קטן יותר (בס"מ, לא בפיקסלים) ממסכי 22' רחבים.

ד"א - PIVOT במסכי 22' לא שימושי בגרוש כי תקבל מסך גבוה מדי לעבודה נוחה ואיכות הטקסט יורדת לרמה בלתי נסבלת ממש (קורה גם בפאנלים איכותיים יותר אבל פחות מורגש בהרבה).

לגיימינג - ראה כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=331014.msg2861992#msg2861992

פורסם
  • מחבר

חח וואי השתגעתיי כבררר :silly::kopfpatsch:

טובבב אז ככה

אני ממש ממש לא רוצה לוותר על 22''

מצד שני אני מבלה הרבה זמן מול המחשב

בעיקר מול אתרים ואינטרנט ופחות סרטים וכאלה

לגבי זוית הטיה והכל - אני לא מחפש משו כזה,

אני פשוט רוצה שהמסך יעמוד ויהיה כיף ונח לעבוד איתו ונגמר הסיפור.

שוב המחיר הוא 1700-1800 בטווח הזה

אם ממש אין ברירה ואני לא אמצא 22 נורמלי וכל ה-22 במחירים האלה הם ממש גרועים

אז תמליצו על 21

אבל אני ממש ממש מעדיף 16:9....

עם איזה הכנת HD או משו בסגנון

שוב אני מאוד מאוד לא מבין בזה אז אם תוכלו לתת לי תשובה סופית

בלי הרבה הסברים כי זה לא אומר לי הרבה פיבוטים וכאלה

תודה.

פורסם

מצטער שאני קצת נידחף onissan אבל יש לי את אותה בעייה כמו שלך,

ולכן הייתי רוצה לדעת למה אתה לא בוחר את ה LG 2000CP ?

הרי מדובר במסך 20' רגיל ולא רחב + פאנל איכותי + מתאים גם לעבודה ממושכת מול המחשב וגם למשחקים

והוא מתאים לתקציב שלך

ומה לגבי ה- HP lp2065 גם פה מדובר במסך מעולה .......

אל תבין אותי לא נכון, אני לא ממליץ עליו (הידע שלי שואף לאפס) אני רק שואל למה לא......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים