עבור לתוכן

שאלה דחופה בקשר לצריבת דיסקים, מקווה שזה המקום הנכון.

Featured Replies

פורסם

אני בד"כ צורבת דיסקים של מוזיקה רגילה או MP3.

רציתי לשאול איך אני צורבת קובץ AVI לדיסק? צריך פורמט של DVD או משהו כזה?

וגם המחשב שבו הדיסק יתנגן, צריך שיהיה בו משהו מיוחד, כמו כונן DVD או משהו?

אפשר פשוט לצרוב את הקובץ כ-AVI ושמי שייראה את הווידאויים שבדיסק ייראה אותם עם קול והכול כמו שצריך כווידאו רגיל ב-WMP או בווינאמפ?

אשמח לקבל קצת יותר הסבר על צריבת פרקים של סדרות מסוג AVI וב-HDTV ..

אמרו לי שצקיך דיסק של 4.5 ג'יגה כדי לצרוב עליו בערך 12 פרקים.. איפה אפשר להשיג כאלו, בכל חנות מחשבים? וכמה הם עולים בערך?

תודה רבה מראש

פורסם

דיסקים של DVD 4.7 אפשר להשיג בכל חנות מחשבים (וגם בחנויות כמו הום סנטר נניח)

הדיסקים כשהכי כדאי לקנות זה וראבטים (לא?) טאיוון אני חושב, לא בטוח לגבי הארץ ייצור.

בשביל לצרוב AVI לדיסק אפשר פשוט לעשות צריבת DATA רגילה ולשים את הקבצים, כנ"ל לגבי HD (אני מדבר בהנחה שאת הקבצים הולכים לראות במחשב, אחרת אי אפשר לצרוב ככה HD ושיעבוד בDVD אם הוא לא מותאם לזה, וגם אם כן לא בטוח שזה יפעל.)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה.

ועוד שאלה.. אני צורבת את זה בשביל ידיד שלי; צריך שבמחשב שהוא ייראה את זה בו יהיה כונן DVD מיוחד / תוכנה מיוחדת או משו בסגנון?

או שמספיק שהוא ייפתח את זה בווינאמפ / WMP / BS PLAYER / או כל דבר רגיל וזה יעבוד בו כמו שצריך, עם קול וזה?

פורסם

ישנם שני סוגים של דיסקים בשוק היום (עיקריים יש עוד כל מיני):

CD: מכיל בד"כ 700 מ"ג, מספיק לסרט באיכות הכי בסיסית או שני פרקים, או 80 דקות של שירים

בצורת טראק (כזו שכל קומפקט דיסק יכול לקרוא). לרוב תוכלי לראות רק במחשב, אם תצרבי בשיטה

הזו, כל כונן אמור לקרוא אותם.

DVD: מכיל בד"כ 4.7GB שווה ערך בערך ל5-6 סרטים באיכות רגילה (קובץ סדר גודל

של 700 מגה לסרט אחד), סרט אחד באיכות מעולה (קובץ בגודל של 4.5GB), וכ12 פרקים באיכות רגילה (350 מגה בייט לפרק).

את גם מחוייבת צורב DVD, צורב CD לא יספיק, מצד שני צורב DVD יכול לצרוב גם CD.

או ניתן לצרוב 120 דקות של סרט כך שכל DVD יוכל לקרוא אותו (בהנחה הDVD קורא צרובים)

במחשב תוכלי לקרוא רק בתנאי שלמחשב השני יש כונן DVD. במרבית (90%) המחשבים החדשים (עד שנתיים) יש.

ביותר ישנים יש לרוב עדיין אך לא בטוח, בענתיקות ממש (כאלה בני 5+) נדיר.

ישנה שיטה לצרוב כך שתוכלי לראות את הסרטים בנגן DVD רגיל, אולם הם יבנו בצורה אחרת ושם יהיה צורך לבדוק שהסרט לא

לא נמצא כקובץ DATA, אולם נגנים מסויימים יוכלו לקורא אותם גם הם יהיו כקובץ DATA.

לשאלה השניה שלך:

אם צרבת כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה אם הוא קורא את זה במחשב.

פורסם

נגיד סרט ,של 700 מגה ,את יכולה לצרוב אותו על דיסק רגיל בלי בעיה ,ואת יכולה לראות אותו אם יש לך די וי די קורא דיווקס

צורבים רגיל,על דאטה ,שום פורמט DVD

בקשר לפורמט של HD ,הסיומת היא MKV ,בדי וי די רגיל זה לא יעבוד ,אבל במחשב כן ,או בדי וי די שתומך בפורמט הזה לא תיהיה בעיה.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה לכולם:)

לא ממש הבנתי מה שנאמר פה - "בקשר לפורמט של HD ,הסיומת היא MKV ,בדי וי די רגיל זה לא יעבוד ,אבל במחשב כן ,או בדי וי די שתומך בפורמט הזה לא תיהיה בעיה."

בקיצור, ב-נרו שלי אני בוחרת למעלה DVD וצורבת כ-DATA?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים