עבור לתוכן

Geforce 4 MX - הקירבה שבין מחיר מופקע על מוצר "חדש" והונאת הציבור.

Featured Replies

פורסם

טוב, כמו הרבה אנשים, גם אני קראתי את הכתבה של Tom's hardware על הג'יפורס 4, ונחמד היה לראות את הפיטשרים החדשים של הGeforce 4ti, והשיפור שהוא נותן בביצועים לעומת כרטיסים קיימים. כמובן, שאנשים שיש להם כרטיסי מסך מהחצי שנה האחרונה לא בדיוק זקוקים לכרטיס הזה, אבל מי שבקטע של שדרוג כרטיס מסך ישן, מן הסתם ישקול את סדרת הכרטיסים האלה בחיוב. בעיקר את הTi4200, היות ובסדרת הTI של הג'יפורס 4 אין שום הבדלים למעט מהירויות שעון, שאפשר, כמו בכל המקרים הקודמים, לצמצם ע"י אוברקלוק קל.

לגבי יציאתו אל הג'יפורס ,4 אין לי בעיה בכלל, כי בסה"כ המטרה של nVidia היא לעמוד בהבטחה שלה ובכל חצי שנה להוציא משהו חדש לשוק, גם אם מדובר בסתם שיפור של סידרה ישנה(מה שקרה עם הג'יפורס 3), ולמעשה יוצא שכל שנה היא מוציאה כרטיס שהם "ממש" חדשים ובעלי טכנלוגיה חדשה יותר _באמת_.

הבעיה היחידה שיש לי עם ההכרזה של הג'יפורס 4 היום, זה ההוצאה של הג'יפורס 4 MX לשוק, שהוא למעשה מעין Geforce 3 MX(שאף פעם לא יצא) מסורס ביותר. מדובר בכרטיס עלוב, שיש לו פחות פיטשרים מGeforce 3, עובד עם זכרון SDRAM במהירות של משהו בסביבות 166 מגה"צ(יותר איטי מרב כרטיס הGeforce 2 MX) וגם מהירות השעון היא לא משהו.

Unfortunately the 'GeForce4' name isn't very helpful and will cause a lot of confusion. While all GeForce3 cards sport the vertex shader feature ('nfiniteFX'), GeForce4 will not be so straightforward. This has the effect that GeForce3 cards are by far more advanced than GeForce4 MX cards! Be aware of that!

While GeForce4 Ti is the pinnacle of today's mainstream 3D chip technology, GeForce4 MX is a mere advance of GeForce2 MX technology. GeForce4 MX does not contain any nfiniteFX-engine and therefore no full DirectX 8.x functionality either.

[left/]

הכרטיס הזה הוא בסה"כ Geforce 2 MX שייפו אותו, ולמעשה מדובר באותה גברת בשינוי אדרת, שהיא קצת יותר יפה:

Based on the GeForce2 MX design, GeForce4 MX....

לקבל את כרטיסי הג'יפורס 4 בארץ במחירים הקרובים לאלה של חו"ל או איך שהוא הגיונייים, כמו למשל את הTi4200 במחיר של משהו כמו 220 דולר אני עוד אהיה מוכן לקבל(כי הוא אמור לעלות 199), אבל אני בטוח שכך לא יהיה הדבר ובארץ חנויות ויבואנים ינסו ממש לעשוק את המחיר הזה על הג'יפורס 4 MX הכי זול שהם יוכלו למצא, כי הם ינצלו את ההתלהבות שיש סביב הכרטיסים האלה וינסו להלהיב את האנשים שמדובר בג'יפורס 4. [סרקזם] בעצם יכול מאוד להיות שלא, כי עכשיו למעשה הג'יפורס 1 או הג'יפורס 2 MX אמורים להגיע לשוק הOEM בארץ, שאהב ללכת ארבעה אם לא חמישה דורות אחורה. ע"ע Tnt 2 M64 עם 32 מגה, כרטיס המסך המוביל בעולם.[/סרקזם]

צריך להוסיף לזה את מדיניות המחירים המופקעים של nVidia על הכרטיסים הגבוהים שלה, שלדעתי פשוט צריך להחרים אותם, כי nVidia הולכת לפי הכלל הקאפיטליסטי(המסריח) של "תמכור בכמה שהשוק(האנשים) מוכן לשלם", כלומר בכמה שיותר כל עוד הצרכנים מוכנים לסבול את זה. לכן, אני מייעץ לכל האנשים לא להשקיע יותר מ200 דולר(שזה גם כך הרבה) על כרטיס מסך, וכיוון שמדובר בישראל אז לא לעבור את ה230~ דולר, ולהזהר מאוד מעסקאות שמציאות ג'יפורס 4, כי גם אנשים שמבינים בחומרה וקוראים את הפורומים האלה ולא קראו את הכתבה של Tom's Hardware לעומק, והסתכלו טוב על ביצועי הDX 8 כל הGeforce 4 MX, עלולים ליפול בפח שכל היבואנים, כלומר של כל חנות.

בתקווה שהפעלת לאנשים את חוש הצדק וכמה תאים עפורים,

athlon.

פורסם

nvidia היא חברה שמותר לה להוציא איזה כרטיס שהיא רוצה

וברור שהיא הולכת למכור את הכרטיסים במחיר שהשוק מוכן לשלם עליהם

מה חשבת? אתה חיי בעולם אגדות קטן משלך שבו חברות מוכרות את המוצרים

שלהם בכמה שעולה להם ליצר אותם או משהו?

יש חברות שאפילו לא מרוויחות ל כך הרבה על זה שהם מוכרות את המוצרים שלהם

במה שהשוק מוכן לקנות...

פשוט זה המודל שמשתמשים בו כדי למכור מוצרים!

אם כבר מדברים ATi עושה הרבה יותר כסף מ nVidia

בגלל ש ATi גם מוכרת כרטיסי Low End בכמויות אדירות.

הגיפורס 4 MX הוא לא כ"כ גרוע!

הוא משלב גם כמה פיצרים של NV25! כמו ה 2 Light Speed Memory Architecture

וה FSAA המתקדם (ביצועי ה FSAA של MX460 טובים יותר מאלה של ה Geforce 3 ti 500)

ובסך הכל אם ללמוד מהמחיר שהחנות האסורה שמה על ה MX440 מדובר במחיר תחרותי ביותר

אפילו עם הגיפורס 2 Ti שאין ספק שהגיפורס 4 MX440 יבצע טוב ממנו ברוב המקרים...

ורק הגירסה הנחותה ביותר של הגיפורס MX4 משתמשת ב sdram.

פורסם

כמו תמיד שנאתי את Nvidia הגנבים וגם היום הם גנבים.

לכן אני אקנה רדיון 8500 של הרקולס

ולדעתי הם שיחררו את הג'י פורס 4 כטריק אכזרי, לנסות להניא אנשים מלקנות את הרדיאון המצוין, שטוחן לג'י 3 הכי חזק את הישבן בהליכה, ועוד לא שיחררו לו דרייברים רישמים, לעומת הדרייברים של "בידיה" הגנבים שרק הולכים ומשתפרים, כן בטח.

בגלל זה הבטא של ATI טוחנים אותם.

פורסם

כמו תמיד שנאתי את Nvidia הגנבים וגם היום הם גנבים.

לכן אני אקנה רדיון 8500 של הרקולס

ולדעתי הם שיחררו את הג'י פורס 4 כטריק אכזרי, לנסות להניא אנשים מלקנות את הרדיאון המצוין, שטוחן לג'י 3 הכי חזק את הישבן בהליכה, ועוד לא שיחררו לו דרייברים רישמים, לעומת הדרייברים של "בידיה" הגנבים שרק הולכים ומשתפרים, כן בטח.

בגלל זה הבטא של ATI טוחנים אותם.

הם שיחררו את הגיפורס 4 כטריק אכזרי... לא בגלל שהם השקיעו זמן רב בפיתוח של NV25

ולא בגלל שמחזור המוצרים שלהם הוא של חצי שנה והמוצר ממילא היה אמור להשתחרר.

ציניות

וברור שהם שיחררו אותו כדי להתחרות ב ATI - הם המתחרים של ATI!

טוב - טום דיווח רק על באג אחד בדריוורים של הגיפורס 4

שבגיפורס 4 MX אי אפשר להפעיל את TV OUT עם מערכות מבוססות ATHLON

נראה כמו באג משני... יחסית לבאגים שהיו כש ATI הוציאו את ה 8500.

פורסם

הם גם ככה ישחררו עוד מעט דריוורים חדשים שתומכים בהכל.

הכרטיס עצמו הרבה יותר חזק מה-8500 אז זה לא משנה.

פורסם

זו בדיוק הבעיה של ATI שמצליחים כל פעם לאכזב עם איחורים ובאגים נוראיים.

עד שהם מצליחים להוציא גירסה נורמאלית ומתפקדת, NVIDIA מוציאים מעבד חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים