עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות ל9600GT?

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מחשב חדש עם הכרטיס Gigabyte 9600GT Silent Pipe Retail הכרטיס ללא מאורר אלא מקורר רק על ידי צלעות.

ישר שהמחשב עולה הוא עלה 60-70 מעלות ושאני משחק לדוגמה בקריסיס הוא על 100-110 מעלות.. הטמפרטורות קצת הפחידו אותי אז התקשרתי לחנות והם אמרו שבשביל הכרטיס שיש לי 100 מעלות זאת טמפרטורה בסדר גמור (בהתחשב בעובדה שהקירור הוא רק צלעות).

אז רציתי רק לוודא איתכם אם המצב באמת בסדר?

תודה מראש!

פורסם

כן, הוא בהחלט מסוגל להגיע לזה. לא יודע אם זה טוב או לא, אבל זה בהחלט לא מצב חריג שמרמז על כרטיס לא תקין.

במארז מאוורר היטב הוא לא אמור להגיע לטמפרטורות האלה. איזה מארז יש לך? אילו מאווררים יש בו?

פורסם
  • מחבר

יש לי את המארז ‏Gigabyte 3D Aurora 570 Aluminum Full-Tower Black

יש בו 3 מאוררים של 120 שהגיעו עם המארז

תודה על תגובתך!

פורסם

המארז פתוח או סגור? אם סגור - אז אם הרשת או הפלסטיק?

פורסם

את המאווררים המקוריים תחליף, הם נוראיים. קח לך איזה שלושה S-FLEX 1600RPM ואם אתה משתמש בדלת הצד בפרספקס, תחליף לרשת.

פורסם

אם אתה משתמש בדלת הצד בפרספקס, תחליף לרשת.

דווקא הייתי מציע לעשות את ההיפך.

פורסם
  • מחבר

אני עם המאז סגור עם רשת ואני מנקה אותו מדי שבוע.

ולא נראה לי זה הפורום המתאים (אולי להעביר את הפוסט?) אבל אם כבר איזה מאוררים חזקים עם לד כחול כדאי? (חשוב מאוד שיהיו שקטים)

ולאחרון שהגיב למה ההיפך?

תודה מראש!

פורסם

כי רשת זה כמעט כמו מארז פתוח, והכרטיסים האלה לא אוהבים מארז פתוח. כרטיס עם קירור פסיבי זקוק לזרימת אוויר טובה מסביבו. במארז סגור עם אוורור טוב יש זרימה שמסלקת את האוויר החם מהכרטיס. במארז פתוח אין זרימה והכרטיס "מתבשל" באוויר החם.

בקיצור, תנסה להחליף לחלון הסגור, ותראה מה קורה לטמפרטורות. אם זה לא עוזר, אז כדאי אולי לחשוב על מאווררים יותר טובים, כמו ש-xVertigo המליץ.

אשמח אם תמשיך לדווח פה מה קורה, זה דווקא נושא שמעניין אותי.

פורסם

דווקא הייתי מציע לעשות את ההיפך.

מכיוון שיש שני מאווררים שמוציאים אויר לעומת אחד שמכניס, נוצר לחץ שלילי במארז ואויר קר נשאב דרך הרשת ומקרר את רכיבי המערכת.

אצלי העניין יותר קיצוני כי הוספתי שני 120ממ בגג ככה שהלחץ השלילי מאוד חזק. אם אני מחליף לפרספקס המצב נהיה עגום. עם הרשת יש צניחה מאוד משמעותית בטמפ' המעבד, כ. המסך הNB והזכרונות.

אגב ה8800GTX שברשותי מקורר ע"י TR HR-03 PLUS ותקופה מסוימת הוא היה פאסיבי. שימוש ברשת הוריד את טמפ' הכרטיס בצורה דראסטית כשהמאווררים היו על מקסימום במארז.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הכרטיס הספציפי הזה של Gigabyte בנוי בצורה שמכניסה אוויר מבחוץ דרך צלעות הקירור, מה שעשוי לאזן את הלחץ השלילי, ובמקרה זה הרשת תהיה overkill.

(תמונה להדגמה: http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2008/05/26/83584.jpg)

כמובן הכל תאורטי, יכול להיות שאתה צודק. לדעתי שווה לבדוק.

פורסם

אי אפשר פשוט לשים מאוורר 120mm על הקירור וסיימנו עם הבלאגן?

פורסם

אפשר. כמובן שאז הסיפור תופס 3 סלוטים. :)

פורסם

אפשר. כמובן שאז הסיפור תופס 3 סלוטים. :)

אז?

אם הוא לא משתמש בסלוט הנוסף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים