עבור לתוכן

האם אפשר להתחבר בו זמנית לשני ISP בתשתית אחת?

Featured Replies

פורסם

כלומר על קו טלפון אחד,או לחילופין על על תשתית של כבלים?

פורסם

אם יש לך ציוד שתומך ב multihoming אז כן בתנאי שיש לך שתי חשבונות אצל אותו הספק.

פורסם
  • מחבר

ואם יש לי חשבונות בשני ספקים שונים?

פורסם

התשובה היא בכל מקרה לא.

קו פיזי אחד שווה התחברות אחת.

multihoming במקרה כזה ישמש לקבלת פול כתובות שכולן יצביעו לקישור הפיזי האחד.

לא תוכל להתחבר על אותו קו פעמיים ע"מ להכפיל את המהירות שלך או דברים מהסוג הזה.

בגדול אפשרי לקחת שני חיבורים נפרדים ו"לשלב" אותם לחיבור אחד, אבל ללא ציוד יעודי זה לא פשוט וזה לאו דווקא אומר שתקבל איחוד של המהירויות למהירות אחת גדולה. לצערי אין לי מספיק נסיון העניין לתת מידע מעבר לזה בנושא.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי היא יותר בכיוון של שותפים לדירה שלא רוצים להיות תלויים אחד בחיבור של השני

פורסם

כלומר שתי משתמשים במקביל על תשתית אחת?

בלתי אפשרי בDSL (בזק) ואני גם ממש בספק שיהיה אפשרי בDOCSIS (כבלים).

פורסם

כלומר שתי משתמשים במקביל על תשתית אחת?

בלתי אפשרי בDSL (בזק) ואני גם ממש בספק שיהיה אפשרי בDOCSIS (כבלים).

סבורני שבכלים זה אפשרי (וגם רק בתוך השכונה הפנימית שלך)...

אם אתה רוצה תעשה ניסיון וקח את המודם שלך ולך לשכן שלך, 95% יתחבר לך כמו גדול (למרות שכבר יש לו קו של כבלים).

אגב, אם אני לא טועה הכבלים מאפשרים התחברות של קווים נפרדים מבית אחד (על אותו כבל קואקסלי).

לפותח הדיון:

טלפן ל"HOT".

פורסם
  • מחבר

יעשה...

אבל עד אז

אתה אומר שללא ציוד מיוחד(כדוגמאת MULTIHOMING) ורק בעזרת מודם של הוט אפשר לבצע זאת?

פורסם

זה נכון שאפשר להעביר גם טלויזיה, גם אינטרנט וגם טלפוניה על הכבל הקואיקסיאלי של הכבלים, אבל כל אפליקציה משתמשת במודם שונה (ממיר, מודם "אינטרנט" ומודם טלפוניה).

אני משער שכל אחד מהם עובד במודולציה שונה. לחבר מודם "אינטרנט" נוסף ישתמש באותה מודולציה כמו המודם "אינטרנט" השני והם לא יכלו להתקיים ביחד, לפחות לא בלי התערבות מצד התשתית.

לחבר אותו במקום המודם השני זה אפשרי, אבל זאת לא מה שרוצים לעשות.

אם המצב שיש שני מחשבים נפרדים שכל אחד משתמש במודם שלו אז אין בעיה של חיבור, multihoming וכל מיני כאלו כי אין שיתוף של החיבורים.

בעקרון, אם תוכל לחבר שני מודמים של כבלים על אותו כבל וכל מודם מחובר למחשב נפרד או לרשת נפרדת אז תקבל מה שרצית.

פורסם

לפי דעתי אין בעיה של תדרים/הרצים.

הכל שאלה של תמיכה מצד הCMTS/DOCSIS והגדרות הA-TDMA. כל זאת מהצד של הכבלים.

מישהו רוצה?

http://www.dslreports.com/r0/download/976155~84e6521bada8b7c8d79b424bcfe2f78f/11%20Shaw%20DOCSIS%20Modems.JPG

הדבר שאולי יכול להוות בעיה זה העוצמה של הקו, שתפחת ככל שיהיו יותר מפצלים והסתעפויות בדירה, אבל זה זניח.

כמו שנאמר, תן צלצול ל"HOT".

פורסם

חחח, אחלה תמונה :)

Cable, אני חושב שאמרת פחות או יותר מה שאני אמרתי, חוץ משאולי הייתי צריך להגיד ריבוב ולא מודולציה. :P

אני תוהה מה הגבול העליון של מודמים על אותו כבל.

פורסם

אפשר להתקין מגבר על הקו אבל אני לא יודע אם הציוד הזה נמכר לגופים פרטיים (שווה לבדוק ב EBAY אולי..).

אני בזמנו עבדתי במה שהיה "תבל" ב1998 כאשר התבצע הניסוי של אינטרנט בכבלים ודיי זוכר את הציוד (שלא ממש השתנה מאז).

פורסם
  • מחבר

טוב,

העיניין הזה הוא לא לבית שלי.....אני אדבר עם האנשים הרלוונטיים ואעדכן אותכם אם וכאשר יהיו תוצאות

תודה על התשובות המעמיקות :xyxthumbs:

פורסם

כשחבר שלי הביא אלי את המחשב שלו, חיברתי אותו למודם כבלים שלי דרך סויצ'.

אני מחובר בחיבור ללא חייגן לבזק בינלאומי והוא היה מחובר ל-012 עם חייגן.

כשחיברתי את המחשב שלו לרשת החייגן אצלו התחבר אוטומטית ובהצלחה.

לא יודע אם זה באמת יצר חיבור נפרד...

פורסם

^ צודק, החיבור הוא נפרד, אבל המהירות מתחלקת. בדר"כ אפשרי לחבר עד שלושה מחשבים ככה (3 IP שונים מהספק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים