עבור לתוכן

שאלה לבעלי הראפטורים, חום, ביצועים, ורעש

Featured Replies

פורסם

מערכת ההפעלה שלי יושבת על ראפטור בודד נכון לעכשיו (הראפטור השני עדיין באריזה, לא מצאתי זמן להקים את מערך הרייד 0 שלי)

מבחינת טמפ' אצלי היא בסביבות ה33-36 מעלות, עם קולר ייעודי

הדבר היחידי שמפריע לי הוא הרעש שהכונן עושה מידי פעם, הרעש חזק יחסית לכונן "רגיל", אך מצד שני, הרעש אינו דומה לרעש של כונן שעומד למסור את נשמתו.

מבחינת ביצועים, ישנו שיפור קל בעליית מערכת ההפעלה, ובתגובות המחשב לטעינת תוכנות\משחקים וכו'..

מה קורה אצלכם מבחינת שלושת הקריטריונים?

פורסם

גם לי יש 2 רפטורים (36 ו-74).

הוא רועש, אין ספק בזה, הרעש דומה לרעש שהיו משמיעים הדיסקים הקשיחים הישנים (2-6 גיגה), אם יצא לך לשמוע אחד כזה פעם.

לגבי טמפרטורה, הוא עומד אצלי על 40 מעלות בערך עם מאוורר 120 מ"מ שזורק עליו אוויר.

לגבי ביצועים, לא ביצעתי מדידות אמפיריות מדוייקות, אבל אין ספק כי קיים הבדל משמעותי.

פורסם
  • מחבר

אם יצא לי לשמוע?

חח עדיין יש לי כאלה בבית שעובדים ;)

הרגעת אותי עכשיו.. רק רציתי לוודא שהרעש "תקין"..

תודה ושבת שלום!

פורסם

הרעש הוא הרעש הנורמלי של הכוננים הנ"ל..בעבר היה לי מערך של 36GBX2 והוא היה ממש רועש...

מה שכן הכוננים בנפח הגבוה יותר 74/150 "שקטים" יותר...

פורסם

הביצועים שלו מצדיקים את המחיר ?

אני גם שוקל לשים את מערכת ההפעלה על כונן 74GB

פורסם

להגיד לך שלשלם 1000+- לכונן של 150GB זה מצדיק..אאא לא...

אבל אם יש מציאות אז גרסת ה74GB בהחלט שווה השקעה...או גרסת ה36GB אם תמצא...

וטובי אם אתה חובב שקט או אחד שקרוב לזה...לא הייתי הולך לקנות רפטור...

מה שכן אני כרגע בבדיקה של מערך RAID 0 עם זוג כונני WD 160GB AAJS...הרבה יותר זול..וגם הביצועים "סבירים למדי"...

פורסם

36 גיגה, מניסיון, טיפה מגביל בגלל האימיול (תקיות הנכנס והזמני) ותקיית "המסמכים שלי", למרות שניתן להעביר אותם לכונן אחר, אין לי כוח להתעסק עם זה, 74 כבר הרבה יותר סבבה.

פורסם

36 גיגה, מניסיון, טיפה מגביל בגלל האימיול (תקיות הנכנס והזמני) ותקיית "המסמכים שלי", למרות שניתן להעביר אותם לכונן אחר, אין לי כוח להתעסק עם זה, 74 כבר הרבה יותר סבבה.

כל העניין של הרפטורים הוא ביצועים נטו..מה שבא כמובן על חשבון נפח...אז להגיד שזה לא מספיק..זה קצת מצחיק..

שכן אנשים מתקינים על זה מערכת הפעלה ותכונות נטו... :smile1:

פורסם

זה ברור שהמהירות תבוא על חשבון דברים אחרים כמו נפח האחסון או המחיר (או שניהם...), וכמובן שאתה צודק, רק רציתי להביא זווית מניסיון אישי.

פורסם

יש לי שני רפטורים 36 במערך רייד 0

יושבת עליהם מערכת הפעלה ותוכנות בלבד.כל החומר סרטים ומוזיקה יושבים על רפטור 74

ויש גם 200 גיגה נפרד לשימוש אמיול.השיפור הוא משמעותי במהירות של עליית מערכת ההפעלה.

אבל החום דיי גבוה וחשוב שהם לא יהיו צמודים אחד לשני אחרת אתה מקצר להם את אורך החיים בחצי.איוורור טוב מאד חשוב.

פורסם
  • מחבר

אז ככה..

לדעתי, ראפטור הוא בגדר "מותרות" ובטח צמד שכאלה ברייד 0..

אני אישית מאוד מרוצה מהשיפור בעליית מערכת ההפעלה (נכון לעכשיו, יש לי 320 בתור DATA DRIVE) ועוד 120 GB חיצוני שמשותף לרשת בבית, ולניידים שלי.

למען האמת, אולי זה ישמע קצת מצחיק, אולי יש לי מעבד Q6600, 4 GB זיכרון וצמד ראפטורים, אבל יש לי כ.מסך X550 :-X

אני מקווה שבעתיד אני ישדרג את הכרטיס למשהו יותר מכובד (יש לי סדרי עדיפויות שונים כנראה..)

בעוד שבועיים, אני אתקין את הראפטור הנוסף ברייד 0 (אני בעיצומם של שיפוצים בבית), ואני מקווה לשיפור נוסף בביצועים

אני די מתעצל לפרמט מחדש את המחשב, ועוד יותר - להשיג פלופי או משהו בסגנון כדי להגדיר את מערך הרייד בהתקנת WIN.

לעתיד, אני מתכנן מערך של 2 דיסקים של 750 GB כ"א

בקשר לסוגיית החום

אצלי יש מאוורר 120 שזורק אוויר ישירות על הכוננים, ולכל כונן יש קולר ייעודי עם 2 מאווררי 50 MM שזורק עליו אוויר מלמטה.

הטמפ' לדיסקים הקשיחים, נעים עד 33 מעלות ל"רגילים", ועד 36 מעלות לראפטור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים