עבור לתוכן

המחשב קופא - מנסה למצוא את הסיבה

Featured Replies

פורסם

הכל התחיל כשקניתי זיכרון 2GB..

מפרט:

Intel P4 3000 Mhz

Asus P5vd2-mx

Kingston 2GB DDR2 667

Gigabyte Geforce 7300GS 512mb

יש לציין שהלוח אם תומך עד מהירות זיכרון 533, בכל זאת המוכר הציע לי לקנות 667 בטענה שזה אמור לעבוד.

בהתחלה הוא הביא לי זוג סטיקים של חברת TEAM , הם עבדו כשבועיים מצויין עד שהמחשב התחיל לקפוא במשחקים פשוט להתקע איך שהוא ולא לזוז, ולא משנה על מה אני אלחץ הוא פשוט לא מתכוון לזוז, לפעמים הוא גם היה מצפצף! המצב החמיר והמחשב היה סתם נתקע גם בשימוש באינטרנט וגם באי שימוש, פשוט סתם.

הלכתי לבעל החנות וביקשתי ממנו שיביא לי זכרונות של 533, הוא אמר שאין צורך כי זה לא קשור למהירות וגם הוא טען שבקושי משווקים במהירות זו ואמר שאולי ישנה בעיה עם הכרטיסים המסויימים והוא הזמין לי זוג של קינגסטון 667.

הם עבדו מצויין כחודש, ולאחר מכן התחילו שוב בהדרגתיות, בהתחלה רק במשחקים, לאחר מכן דקה אחרי שהווינדוס עולה.

יש לציין שכאשר החזרתי את הזיכרון הישן של ה512 הוא עבד בסדר, אבל יצא לו גם להיתקע, אבל הכל התחיל אחרי ששמתי את הזיכרונות החדשים

עכשיו אני מנסה להבין מה גורם לו לקפוא ככה?

זה יכול להיות הלוח אם..יכולה להיות בעיה עם המהירות של הסטיקים?

אולי זה בכלל כרטיס הקול או המסך? אני נוטה לחשוב על הלוח...הרי הכל התחיל מאז ששמתי את הזכרונות.

אני מתחנן בפניכם, תנו לי פתרון לבעיה! מה אני צריך להחליף?

פורסם

התדר המוצהר של הזכרונות זה התדר המקסימלי שהחברה התחייבה, זה לא אומר שהוא לא יכול לרוץ בתדר נמוך יותר.

בכל אופן בשביל לדעת אם הבעיה היא באמת בזכרונות תריץ MEMTEST.

קח בחשבון שגם אם הסריקה נופלת, זה עדיין לא אומר שהסטיק עצמו פגום, זה יכול להיות הגדרות לא נכונות בביוס שקשורות לזכרון או סלוט פגום בלוח-אם, אבל אם הסריקה נופלת אז לפחות אתה יודע שהבעיה היא באמת בהקשר של הזיכרון ולא הכ. מסך לדוגמא.

פורסם

למה מצפצף ? רק כי הוא מתחמם.

אתב לבדוק מאוררים ו טמפרטורה.

פורסם
  • מחבר

ההגדרות בביוס מוגדרות נכון

ובעיה שאני לא מספיק להריץ את הבדיקה כי המחשב נתקע

ובאמת שהטמפרטורה של המעבד קצת גבוהה, אבל הוא אף פעם לא נכבה לי, הוא פשוט קופא.

ואני לא חושב שזה קשור לכרטיס מסך\קול. זה אחד מהשלושה לוח אם קודם כל זכרונות ויכול להיות גם שהמעבד

אני לא מאמין שהסטיקים לא טובים הרי זה קרה לי בשלושה סטים שונים.

ופעם אמרו לי שהבעיה שהמחשב קופא לא קשורה לזיכרון אלא למעבד

מה אתם אומרים? להחליף את הלוח אם? אני לא רוצה להחליף סתם!

ובקשר לצפצןף, גם שמכניסים סטיק לא מתאים זה מצפצף אז זה לא חייב להיות חום, אבל יש מצב.

מישהו אולי עולה על משהו?

פורסם

המחשב נתקע בזמן MEMTEST ?

התוכנה מספיקה להציג ארור כלשהו או שהיא נתקעת עם תצוגה תקינה ?

פורסם

אתה לא מבין.

אם חלונות פועל ויש צפצוץ זה מחום !!

כל יתר צפצופים (כמו זכרון שאמרת) זה רק בזמן POST של BOOT ואז אין חלונות וגם לא יהיה חלונות!!

פורסם
  • מחבר

זה קרה פעם אחת בלבד שהוא ציפצף...ואני לא מצליח להוריד או בכלל לחפש תוכנה שכזו...המחשב נתקע אחרי חצי דקה :-\

כמו שאמרתי זה קרה עם שלושה סטיקים שונים....מחברה שונה...וזה קרה לי לפני כמה שנים אבל בגלל הכרטיס קול...ואת זה היה ניתן לסדר ע"י השתקה

ניסיתי לעשות את זה עם השתקת הקול או בכלל לנטרל את הכרטיס... הוא אינו הבעיה...קשה לי להאמין שזה גם הזיכרונות עצמם

אני רק רוצה להיות בטוח שזה הלוח כדי שאני לא סתם אקנה חדש

האם מישהו ממכם יכול לומר לי בבטיחות שזה הלוח גורם למצב? זתומרת הלוח גורם לזכרונות לתקוע? אני מתכוון לקנות לוח של Gigabyte (P31)

אשמח אם מישהו ייתן לי חוות דעת האם להחליף אותו כעת! ותודה על כל העזרה בנתיים :-*

פורסם

אז ככה :

2 x 240-pin DIMM sockets support max. 4GB DDR2 533/400 non-ECC unbuffered memory

אולי יש איזו הגדרה בביוס , אתה צריך לראות שהם עובדים על המתח הזה . וגם תבדוק איזה מתח דורשים הזיכרונות..

והמחשב נתקע אחרי שאתה נכנס למערכת ההפעלה או קודם לה ? כלומר בשלב העליה ?

תוריד לך את התוכנה מאצל חבר , ותצרוב אותה ותבדוק כל סטיקי לבד..

עריכה : אופס כן נכון התבלבתי .. תודה

פורסם
  • מחבר

תודה, אני מניח שמה שנתת לי זה מתוך המפרט של הP31

אולי התבלבלת, הלוח שלי תומך 400/533 בכל מקרה אבדוק את המתחים בביוס

והוא נתקע רק לאחר שהווינדוס עולה

בהתחלה זה היה רק במשחקים לאט לאט זה התפשט עד כדי כך שדקה אחרי שהווינדוס עולה כבר הוא נתקע...

זה אף פעם לא קרה לפני שהמערכת עלתה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים