עבור לתוכן

טמפ' מומלצת למעבד שלי

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת מה הטמפ' הכי מומלצת למעבד שלי.

במנוחה הוא בערך 43 מעלות, חשוב לי לציין שעדיין לא עשיתי שום אוברקלוק ואני רוצה לדעת עד לכמה אני יכול להעלות אותו מבלי לפחד.

http://img92.imageshack.us/my.php?image=85745924nb5.jpg

פורסם

זה לא שאלה לפורום הזה ..... 8)

אתה צריך אוברקלוקינג וקירור :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

זה לא שאלה לפורום הזה ..... 8)

אתה צריך אוברקלוקינג וקירור :xyxthumbs:

אם זה באמת נכון אז אני מתנצל ואני אפתח מחדש באשכול הזה ואני מוכן שזה ינעל,

אם לא אז בבקשה תעזרו לי..

פורסם

43 במנוחה לדגמי HT זו טמפ' טובה במנוחה.

עם קירור סטוק (מקורי של אינטל) לא הייתי ממליץ לך לעבור 70C כי מטמפ זו העלייה מאוד קצרה לטמפ' יותר גבוהות.

הייתי מציע לך אולי לנסות להשיג מאוורר מקורי של אינטל למעבדיי ה PRESCOTT שבדגמיו האחרונים הגיע עד משקל 400 גרם עם ליבת נחושת.

מה שיתן לך כ 70-75C עם מאוורר מאוד חזק , אבל עם רעש בלתי נסבל...היו שניי דגמים למאוורר הנ"ל, גוף עם פינים מזוותים בצורת חץ לכיוון ליבה,

ודגם יותר מאוחר שיצא עם פינים מעוגלים באמצע אורכם התפצלו לשני פינים נוספים. אל תטעה המאוורר שהגיע עם סלרון D , הוא נראה מאוד דומה לאחרון

עם ליבת נחושת ופינים מעוגלים אבל הפינים לא מתפצלים לשניים !!!.

עם קירור לא סטוק של אינטל אבל פשוטים (מאווררי 50/60/70 מ"מ) עם גופי אלומיניום במשקל של עד 150-300 גרם עד 65C.

75/80C אתה נכנס לאיזור מסוכן + ייתכן שהמעבד יאיט את עצמו כדי להוריד טמפ'. הייתי ממליץ לך לבדוק אופצייה של קירור

לא סטוק עם משקל מכובד של 500-800 גרם ומאוורר של 92/120 מ"מ אם אתה מתכוון להגיע לטמפ' האלו...

לדוגמה ZALMAN 7000 CU,זה גוף נחושת טהור ולמיטב זיכרוני מגיע עם מאוורר 92ממ במשקל של כ 770 גרם.

ההשקעה הכספית לא גדולה עם כ250 ש"ח.

קח בחשבון משקל כזה גדול+טמפ' כזו גבוהה+נעילה עם ברגים יוצרים לחצים גדולים מאד על הלוח ותושבת המאוורר !!! עלולים להסתיים בנזק גדול...

ואם כבר בנושא עסקינן - בטל את האופציה של הגבלת מהירות מאוורר מעבד אם היא מופעלת בביוס.ואם יש לך רגולטור מהירות חיצוני

למאוורר מעבד (כמו בזלמן) אל תחבר אותו מהסיבה שהוא "גונב" לך כ0.7-1.2V ממתח המסופק כדי לעבוד מה שגורם

למהירות הסופית של המאוורר לרדת ב 100-200 סל"ד.

מצורפת תמונה עם דוגמא למה יכול לקרות... במקרה מדובר בלוח של אחד השרתים הקטנים שלי...

וכן למרות זאת הוא עדיין פעיל למרות שהילחמתי כבר כמה מוליכים מחדש עקב הבעייה הנ"ל...

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים