עבור לתוכן

הבדלי ביצועים במעבדי AMD!!

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אבקש לדעת האם מעבד כפול ליבה 6400 יוסיף ביצועים מול 4600,או שמה עדיף לקחת מרובע ליבות.שמעתי וקראתי שהמעבדים הכפולים החזקים יותר טובים בביצועים ממרובעי הליבה האם זה נכון? כמו כן רציתי לדעת עד כמה עניין הCACHE משמעותי בין המעבדים שהזכרתי וכמה קאש יש ב6400 לעומת ה4600

תודה

:xyxthumbs:

פורסם

הבדלי ביצועים:

http://www.tomshardware.com/charts/processors/3d-studio-max-9,369.html

כמו שאתה רואה הבדלי CACHE משפיעים מזערית על הביצועים.

האם מעבדים כפולי ליבה החזקים(תדר) טובים מהמרובעים בעלי תדר נמוך? כן, ביישומים שלא מנצלים ריבוי ליבות - בהם רק התדר משחק תפקיד.

פורסם

ה6400 חזק משמעותית מאוד מה4600 , כאשר הקאש זו כאמור לא ממש הנקודה.

נכון להיום - כשרוב השימוש הוא למשחקים - מעבדים כפולי ליבה עושים עבודה יותר טובה (במיוחד מהמרובעי ליבה של AMD שבינתיים במילים מעטות לא מוכיחים את עצמם).

שים לב שה6400 הוא שבב מאוד חם ודורש קירור רציני וספק כח נורמאלי.

ליביו

פורסם
  • מחבר

האם הקירור שיש לי למעבד הנוכחי יתאים גם ל6400? מדובר על הקירור הרגיל שמצורף למעבד.החברה בחנות אמרו לי שזה מאוורר מצויין ובהחלט מספיק לקירור (אני יכול להגיד שאין לי בעיות של חום בכלל מאז שרכשתי את המעבד והטמפרטורה מצויינת).האם גם הספק שיש לי במפרט מספיק בשביל מעבד כזה?

:xyxthumbs:

פורסם

מאוד מומלץ לקנות קירור אחר ואחד נורמאלי כמו הפריזר 64 פרו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות

פורסם

אם זה מה שאמרו לך בחנות זה עצוב , במיוחד אם ה4600 זה הגירסא הקרירה (של ה65W).

הקירור הרגיל שם אותך בטמפרטורות מאוד גבוהות (מניסיון , קירור סטנדרטי שהספיק לשבב בסיגנון מעל ומעבר השאיר אותי על 50+ מעלות בIDLE עם השבב הזה במארז מקורר טוב של סילברסטון , ובקידודי וידאו אפילו ראיתי 70+ עד קרוב ל80 מעלות , הרבה מעבר למה ש"מותר" בשבב הזה - וזה ללא OC, לשם השוואה - אחרי החלפת קירור אנחנו מדברים על צניחה של 10 מעלות בIDLE ומעלה והשבב לא עובר את ה65 מעלות).

ליביו

פורסם

נכון ולא נכון לגבי ה DUAL וה QUAD

יש ישומים שה QUAD אוכל את ה DUAL לארוחת בוקר

נסה לקדד סרט DVD עם 4 ליבות ותראה שיפור של 50-70 אחוז בקירוב - כמו כן נוסף ה SSE4 ועוד שיפורים מינוריים .

ה WIN עובד יותר טוב - וזה בדוק (THREAD פנויים הולכים ל CORES הנוספים)

לדעתי ללכת על ה QUAD בתדר 2.5 .

עבודה פוריה

פורסם

אין בעיה , אני מסכים ב100% אבל:

כמה זמן אתה מקודד וידאו וכמה זמן אתה משחק? (וכשאתה מקודד - כמה זמן מתוך זה הדיסק / כונן לא מעט אותך הרבה לפני המעבד)

ובקשר לביצועים בWINDOWS , כמה הפרוססים האלו כבר מאטים DUAL CORE שרץ ב3.2GHZ?

אל תשכח את ההבדלי עלות (ב50% יותר בערך) תמורת הבדלי תמורה (יותר חלש בחלק מהמשחקים ויותר חזק בקידוד וידאו).

ליביו

פורסם
  • מחבר

בבדיקה שערכתי יש לי את המאוורר של thermaltake tr2 האם הוא מספיק טוב לקרר מעבד 6400?

פורסם

נכון להיום הסיבה היחידה לקנות מערכת מבוססת מעבד AMD זה כדי לא לגרום ל-AMD לפשוט את הרגל כי אז כולנו נדפקים ואינטל תדפוק מחירים.

(יש עוד סיבה שאם יש מערכת של AMD אז חבל על הלוח ונאלצים לקנות מעבד מהחברה, אבל זה אילוץ ולא נחשב).

פשוט היום ל-AMD אין יתרונות על מערכות מבוססות Core 2 duo/quad core, המצב יותר חמור, יש לה חסרונות בהתחממות, בביצועים.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

נתקן....

אתה טועה.... זה הכל תלוי בתקציב והאם יש תכנון לOC

ה6400 הוא מעבד מעולה ובמחיר מצחיק....

ה6000 מקביל לE6600 כך שה6400 חזק ממנו....

פורסם

נתקן....

אתה טועה.... זה הכל תלוי בתקציב והאם יש תכנון לOC

ה6400 הוא מעבד מעולה ובמחיר מצחיק....

ה6000 מקביל לE6600 כך שה6400 חזק ממנו....

AMD X2 6400+

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=682194

Intel Core 2 Duo E8400

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=681856

אני לא יודע למה הוא מקביל, אבל המחיר שלו דומה ל-E8400 לפי זאפ (עלה לי 950, ועוד שקלתי לקחת Phenom), והמעבד הזה אוכל אותו לארוחת בוקר בביקורות שקראתי אז גם מבחינת המחיר לא משתלם. אמ... איפה אני טועה שוב? תראה לינקים אולי

פורסם

צודק.... :smile1:

אחרי הורדות המחירים האחרונות של אינטל אתה צודק......

ב150 ש"ח יותר אתה מקבל הרבה יותר ביצועים עד לפניי חודש חודשיים המצב היה שונה ...

פשוט אינטל המשיכה להוריד מחירים וAMD נרדמה.....

פורסם

צודק.... :smile1:

אחרי הורדות המחירים האחרונות של אינטל אתה צודק......

ב150 ש"ח יותר אתה מקבל הרבה יותר ביצועים עד לפניי חודש חודשיים המצב היה שונה ...

פשוט אינטל המשיכה להוריד מחירים וAMD נרדמה.....

עד כמה שזה עצוב, אני לא בטוח ש-AMD מסוגלת להוריד מחירים אבל יש מצב שזה רק בארץ. אולי לאינטל זה אפשרי כי יש לה פחות מיסוי, הרי היא פתחה בארץ מפעלי ייצור (לא יודע אם זה מוריד מיסוי).

הרי אם אינטל נחשבת למונופול אז אסור לה להוריד מחירים ו"לספוג" כדי להרוג חברות אחרות... אם היא מונופול אז היא אמורה להיות מסוגלת כלכלית לספוג הפסדים לתקופה מסויימת.

אם אני לא טועה, מיקרוסופוט השתמשה בטריק דומה והביאה תוכנות שלה חינם, כמו נגן המדיה ודפדפן אינטרנט - אבל עשו לה בעיות רק בגלל שהיא הכניסה אותו לתוך המערכת הפעלה וגם לא בכל מקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים