עבור לתוכן

התקנת כונן קשיח SATA2 במחשב

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות כונן קשיח של סיגייט 500GB http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=867

אני רוצא להכניס אותו למחשב לבד.

השאלה שלי אם זה משהו מסובך או שפשוט פותחים ת'מחשב מחברים ת'כבל לכניסה של SATA2 פנויה והווינדוס(XP) מזהה את הכונן לבד.

פורסם

זה לא הוינדואוס מזהה זה הBIOS... וכן, רק מחברים את הSATA ללוח אם, וכבל מתח לספק וזהו... רק תדאג לחבר אותו לSATA2 בלוח אם ולא לSATA1 אם יש לך... הסיכוי לבעיות לא גבוהה במיוחד, עבודה פשוטה למדי...

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך עד כמה מסובך זה יהיה לך.

עד כמה שהפרוצדורה פשוטה, תמיד יכולות לקרות תקלות.

בכ"מ ביוטיוב יש מספיק סרטונים כמו למשל:

יכול להיות שבכל זאת תצטרך להבריג את ה-HD שלא כמו בסרט, לא מסובך.

אם חיברת הכל כמו שצריך, הכל צריך להיות מזוהה אוטמאטית.

פורסם

לאדם מיומן שיודע מה הוא עושה זה אמור לקחת לא יותר מ-5 דקות, לאדם לא מיומן זה מקסימום חצי שעה.

רק אל תשכח בסוף אתה תידרש ליצור מחיצה חדשה.

ותזכור כלל אצבע בהרכבת חלקי מחשב:

אתה לא מרכיב גלגלים לרכב, אם נידרשת הפעלת כוח יותר ממינימלי ע"מ להרכיב את הרכיב, כנראה שאתה מרכיב אותו לא נכון.

פורסם

כמו שידידי idanpere1 אמר,כדאי לך לחבר את הדיסק לחיבור ה-SATA2 שבלוח אם,שכן העברת הנתונים ב-SATA2 מהירה פי 2 מחיבור SATA1.

לפני שאתה נוגע ברכיבים,אתה חייב לגעת באחד מהמתכות של המארז ע''מ ''להסיר'' מידך חשמל סטטי שעלול לקצר את המערכות האלקטרוניות של הרכיב.

אם אתה מחבר את הדיסק בנוסף לדיסק הקשיח הקיים,אתה צריך להיכנס להגדרות ה-SATA שבביוס,ולהגדיר שהדיסקים יעבדו במערך RAID,שכן לא יווצר מצב שהמערכת לא תציג לך את הדיסק הנוסף.

כך טיפה מידע על מערכות Raid שכן תוכל בעתיד לדעת באיזה מערך לבחור לעבוד איתו.

ובקשר ליצירת מחיצות חדשות בדיסק הנוסף תוכל להיעזר בתוכנה חיצונית,תסכל בסטיקי.

כך בחשבון שאתה קונה את הרכיב הנ''ל מאייבורי.

אני ממליץ לך לקנות מחנות אחרת,שכן אייבורי זוכים לביקורות רעות רבות ברכבי הרשת.

בהצלחה,

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

תודה! עזרתם לי ממש.

אני יקנה אותו היום.

פורסם

חבל לי לפתוח נושא חדש, אז אשאל פה. קיבלתי כונן sata , לא יודע אם 1 או 2, וברצוני לפרמט אותו.

האם מדובר בפרוצדורה כמו בide? או שיש דרייבר מסויים? - אין פה מאסטר וסלייב נכון?

ואני רוצה להעביר מידע מההארדיסק הישן שלי שהוא ide , לsata החדש, איך בדיוק אני מבצע את זה? הם יש צורב בraid? אם כן איך אני מפעיל ומבטל אותו אחר כך? אם זה דרך הביוס באפשרות פשוטה של enable אז אין בעיה, אבל מדובר בדרייברים בזמן הפירמוט והתקנת הווינדוס, אז תפנו אותי בבקשה למקום המתאים.

תודה..

פורסם

אין יותר קל מ-SATA, תחבר את כבל ה-SATA לחיבור פנוי בלוח האם, תחבר את חיבור החשמל (חיבור אחד מתוך השניים) וזהו.

תבדוק בביוס שהוא מזהה את הדיסק, תעלה את מערכת ההפעלה ותיצור פרטישן חדש...וזהו.

(העתק הדבק, אני מתאר לעצמי שאתה יודע לעשות... :hat: )

פורסם

אוקיי, ואיך אני בדיוק מגדיר את ההארד דריב sata כמאסטר? כי אני יודע שלsata אין דבר כזה מאסטר...ובכל זאת, איך אגרום לכונן ide לעבוד כslave ?

פורסם

זה לא משנה איך הIDE מוגדר כי אין קשר בין ערוץ הקשורת שלו לSATA

אם רק הוא מחובר לכבל אז תג'מפר אותו כמסטר ותחבר אותו בקצה.

פורסם

אוקיי תודה! אז אתה אומר שאין צורך במערך raid, והווינדוס/ביוס לא יתבלבל עם שני ההארדיסקים נכון?

אפילו שמתוקנת מערכת הפעלה על הide , הוא יתייחס אליו כslave , ורק יראה את הקבצים בלי לטעון אותם.

פורסם

אולי תצטרך להגידר בביוס מאיזה קשיח "לשאוב" בוט, אם הביוס ילך כברירת מחדל לIDE.

פורסם

מצויין, תודה רבה על העזרה...חשבתי שsata זה עולם אחר, מסתבר שלא :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים