עבור לתוכן

ASUS P5K-E, כרטיס מסך ומה שבינהם...

Featured Replies

פורסם

הבנתי שיש בעיה קטנה בלוח האם ASUS P5K-E, ברגע שמתקינים עליו כרטיס מסך "מפלצתי" אז הכרטיס מכסה 2 חיבורי SATA ומונע את הגישה ואת השימוש בהם. השאלה היא איך אני יכול לדעת אילו כרטיסי מסך לא מכסים את חיבורי ה-SATA, בכדי לדעת איזה כרטיס מסך לרכוש? כי למען האמת אחת הסיבות שאני רוצה לרכוש את לוח האם היא 6 חיבורי SATA לעומת רק 4 בדגם הסטנדרטי P5K.

תודה.

פורסם

דבר ראשון ניתן להשתמש בחיבורי SATA גם עם כרטיס מסך גדול/"מפלצתי"בלוח P5K-E , זה אולי לא נוח לשימוש אבל בהחלט ניתן להשתמש בהם

אבל אם אתה קונה לוח אם , תקנה לוח עם ערכת שבבים יותר מתקדמת P45 , אחד מהלוחות מהסדרה P5Q שכוללים 8 חיבורי SATA וגם שינו את מיקומם בלוח כך שהם לא יפריעו בעתיד עם כרטיסי מסך גדולים

http://www.modreactor.com/images/stories/news/2008/April/27/AsusP5QPro_1.jpg

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון ניתן להשתמש בחיבורי SATA גם עם כרטיס מסך גדול/"מפלצתי"בלוח P5K-E , זה אולי לא נוח לשימוש אבל בהחלט ניתן להשתמש בהם

אבל אם אתה קונה לוח אם , תקנה לוח עם ערכת שבבים יותר מתקדמת P45 , אחד מהלוחות מהסדרה P5Q שכוללים 8 חיבורי SATA וגם שינו את מיקומם בלוח כך שהם לא יפריעו בעתיד עם כרטיסי מסך גדולים

http://www.modreactor.com/images/stories/news/2008/April/27/AsusP5QPro_1.jpg

ואללה! לא הייתי מודע לקיומה של ערבת השבבים P45, הבנתי שלוחות אם עם P45 הגיעו רק החודש לחנויות בארץ.

נראה לי שאני אלך על ה-Asus P5Q Pro.

תודה רבה.

פורסם

הם עדיין בשלבי הגעה :)

פורסם

אח, אח, ההתלבטות בין ה-P5K-E/WiFi ל-P5Q Pro...

אחת ההתלבטויות הקשות.

:-\

פורסם
  • מחבר

אח, אח, ההתלבטות בין ה-P5K-E/WiFi ל-P5Q Pro...

אחת ההתלבטויות הקשות.

:-\

למה התלבטות? קח את ה-P5Q Pro ובהפרש של המחיר בינו לבין ה-P5K-E/WiFi תקנה כרטיס רשת אלחוטי...

:P

פורסם

למה התלבטות? קח את ה-P5Q Pro ובהפרש של המחיר בינו לבין ה--P5K-E/WiFi תקנה כרטיס רשת אלחוטי...

לו זו הייתה ההתלבטות היחידה.

אבל עזוב, עדיף שאני לא אכניס אותך לסרטים שלי. באמת קח את ה-P5Q Pro. לוח מעולה סה"כ.

;)

פורסם
  • מחבר

לו זו הייתה ההתלבטות היחידה.

אבל עזוב, עדיף שאני לא אכניס אותך לסרטים שלי. באמת קח את ה-P5Q Pro. לוח מעולה סה"כ.

;)

למען האמת מעניין לשמוע מה ההתלבטות שלך.

בגדול ההבדלים בין ה-P5K ל-P5K-E וההבדלים בין ה-P5Q ל-P5Q-E הם די דומים,

הם מתרכזים בעיקר בכרטיס קול ובכרטיס רשת, אם נתעלם כמובן מההבדלים בין ערכות השבבים...

פורסם

אני משווה רק בין ה-P5K-E WIFI (בקיצור K) ל-P5Q PRO (בקיצור Q). מלבד הצ'יפסט וה-WIFI כמובן, ההבדלים הם כאלה:

* מספר הסלוטים: ל-K יש PCI אחד יותר, ל-Q יש PCIE אחד יותר, אבל זה לא משנה, כי כמעט כל כרטיס מסך מודרני חוסם את הסלוט שלידו, ולכן מספר הסלוטים הפנויים יהיה זהה בשני הלוחות.

* ל-Q יש 8 חיבורי SATA פנימיים, כאשר אחד מהם אפשר לקחת לצורך ESATA (יש בראקט בחבילה), בעוד של-K יש 6 חיבורי SATA בלבד, והשניים הנוספים מראש מנוצלים ל-ESATA בפאנל האחורי. למי שחושב שיהיה לו שימוש ב-ESATA בעתיד - ה-K עדיף. ה-Q עדיף למי שרוצה לחבר מספר רב של התקנים פנימיים.

* ה-Q תומך בעוד 2 פורטים של USB (סה"כ 12 לעומת 10 ב-K, שבו 2 פורטים "תפוסים" ע"י ה-WIFI). מעשית זה לא משנה, כי גם ככה מדובר בכמות גדולה מאוד, ובשני הלוחות יש מספר זהה של פורטים בפאנל האחורי (6) ואין אף בראקט לחבר לפורטים נוספים (בגרסאות ה-DELUXE יש בראקטים כאלה).

* ל-Q יש חיבור PS/2 לעכבר, יתרון קטן בימינו, אבל בכל זאת.

* ל-K יש יותר חיבורים למוניטורינג של מאווררים (4 לעומת 2). לי לא ממש אכפת מזה.

* ה-Q מגיע עם יותר כבלי SATA (ארבעה לעומת 2 ב-K). גם זה די שולי, כי כבלים כאלה יש בשפע.

* חיבור FLOPPY כמעט בלתי-אפשרי ל-Q (בגלל LAYOUT דפוק), למרות שזה משנה בערך ל-3 אנשים בעולם. ;D

* האודיו שונה: ה-Q משתמש ב-REALTEK, ה-K ב-ADI SOUNDMAX, אשר "נחשב" יותר איכותי, אם כי זה לא בטוח.

מה שעוד מפריע לי ב-Q הוא הסיכוי שייגמרו לי סלוטים של PCI, כי WIFI אצטרך בטוח (ואני שונא דונגלים של USB), ואולי גם אחליט על כרטיס קול בהמשך ומעבר לכך לא יישארו סלוטים. אפשר כנראה להסתדר עם PCI-E, אבל האפשרויות יותר מצומצמות והכרטיסים יותר יקרים.

אגב, סידור חיבורי ה-SATA ב-Q אמנם מונע בעיות פוטנציאליות עם כרטיסי מסך ארוכים, אבל יוצר בעיות פוטנציאליות עם כרטיסי PCI ארוכים (כמו ה-X-FI למשל).

ת'כלס - הכל שטויות. שני הלוחות באמת אותו הדבר, וכנראה גם יציגו אותם ביצועים.

זה אחד מאותם המצבים שבהם אין שום החלטה הגיונית, מעבר לנטייה הטבעית ללכת על החדש יותר. :)

פורסם
  • מחבר

אני משווה רק בין ה-P5K-E WIFI (בקיצור K) ל-P5Q PRO (בקיצור Q). מלבד הצ'יפסט וה-WIFI כמובן, ההבדלים הם כאלה:

* מספר הסלוטים: ל-K יש PCI אחד יותר, ל-Q יש PCIE אחד יותר, אבל זה לא משנה, כי כמעט כל כרטיס מסך מודרני חוסם את הסלוט שלידו, ולכן מספר הסלוטים הפנויים יהיה זהה בשני הלוחות.

* ל-Q יש 8 חיבורי SATA פנימיים, כאשר אחד מהם אפשר לקחת לצורך ESATA (יש בראקט בחבילה), בעוד של-K יש 6 חיבורי SATA בלבד, והשניים הנוספים מראש מנוצלים ל-ESATA בפאנל האחורי. למי שחושב שיהיה לו שימוש ב-ESATA בעתיד - ה-K עדיף. ה-Q עדיף למי שרוצה לחבר מספר רב של התקנים פנימיים.

* ה-Q תומך בעוד 2 פורטים של USB (סה"כ 12 לעומת 10 ב-K, שבו 2 פורטים "תפוסים" ע"י ה-WIFI). מעשית זה לא משנה, כי גם ככה מדובר בכמות גדולה מאוד, ובשני הלוחות יש מספר זהה של פורטים בפאנל האחורי (6) ואין אף בראקט לחבר לפורטים נוספים (בגרסאות ה-DELUXE יש בראקטים כאלה).

* ל-Q יש חיבור PS/2 לעכבר, יתרון קטן בימינו, אבל בכל זאת.

* ל-K יש יותר חיבורים למוניטורינג של מאווררים (4 לעומת 2). לי לא ממש אכפת מזה.

* ה-Q מגיע עם יותר כבלי SATA (ארבעה לעומת 2 ב-K). גם זה די שולי, כי כבלים כאלה יש בשפע.

* חיבור FLOPPY כמעט בלתי-אפשרי ל-Q (בגלל LAYOUT דפוק), למרות שזה משנה בערך ל-3 אנשים בעולם. ;D

* האודיו שונה: ה-Q משתמש ב-REALTEK, ה-K ב-ADI SOUNDMAX, אשר "נחשב" יותר איכותי, אם כי זה לא בטוח.

מה שעוד מפריע לי ב-Q הוא הסיכוי שייגמרו לי סלוטים של PCI, כי WIFI אצטרך בטוח (ואני שונא דונגלים של USB), ואולי גם אחליט על כרטיס קול בהמשך ומעבר לכך לא יישארו סלוטים. אפשר כנראה להסתדר עם PCI-E, אבל האפשרויות יותר מצומצמות והכרטיסים יותר יקרים.

אגב, סידור חיבורי ה-SATA ב-Q אמנם מונע בעיות פוטנציאליות עם כרטיסי מסך ארוכים, אבל יוצר בעיות פוטנציאליות עם כרטיסי PCI ארוכים (כמו ה-X-FI למשל).

ת'כלס - הכל שטויות. שני הלוחות באמת אותו הדבר, וכנראה גם יציגו אותם ביצועים.

זה אחד מאותם המצבים שבהם אין שום החלטה הגיונית, מעבר לנטייה הטבעית ללכת על החדש יותר. :)

צודק, אני אומר להטיל מטבע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים