עבור לתוכן

החלפת לוח אם - עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה החלפתי מחשב, כאשר עברתי מלוח אם מאוד ישן של ASUS (מלפני 3 שנים וגם אז הוא היה בינונו), ללוח אם של GIGABYTE P31-S3G

וממעבד intel pentium 3.00 mhz למעבד core 2 due E4600.

ניסתי להתקין את ה- הארד דיסק מהמחשב הישן למחשב החדש, והבנתי שבגלל שה צ'יפסט שונה צריך לעשות ריפר למערכת ההפעלה.

לא כל כך הצלחתי, בגלל שכשניסית הוא ביקש ממני adminstartive password ואין לי מושג.

אני מפחד לפרמט את המחשב כי המערכת הפעלה שלי היא OEM ויתכן שהוא לא יתן לי להעלות אותה שוב עם צ'יפסט שונה.

אנא המליצו לי מה לעשות.

מנהלים אם זהלא הפורום המתאים (לי הוא היה נראה הכי מתאים), אנא הפנו אותי למתאים יותר באתר זה, תודה.

פורסם

[br]פורסם בתאריך: 15.06.2008 בשעה 01:58:25

אני מפחד לפרמט את המחשב כי המערכת הפעלה שלי היא OEM ויתכן שהוא לא יתן לי להעלות אותה שוב עם צ'יפסט שונה.

לא רק ייתכן אלא ודאי למדי. מערכת הפעלה OEM מתאימה (מבחינה חוקית) רק למחשב איתו היא נמכרה. כל התקנה על מחשב אחר (ומדובר במחשב אחר מבחינת המערכת) לא אמורה לעבוד.

פורסם

[br]פורסם בתאריך: 15.06.2008 בשעה 01:58:25

לא רק ייתכן אלא ודאי למדי. מערכת הפעלה OEM מתאימה (מבחינה חוקית) רק למחשב איתו היא נמכרה. כל התקנה על מחשב אחר (ומדובר במחשב אחר מבחינת המערכת) לא אמורה לעבוד.

מאיפה המצאת את הקביעה הזאת? אין קשר בכלל בין העברה של כונן קשיח לחוקיות של מערכת ההפעלה. ולעובדה שהוא יעבוד/לא יעבוד.

לפותח הת'רד: התקנה נקיה היא הדרך המומלצת ביותר ע"מ לודא עבודה נקיה וללא בעיות עם מערכת הפעלה ומחשב. ניתן לבצע מספר תהליכים ע"מ להעביר את מערכת ההפעלה והכונן הקשיח אך מדובר בניסיון שלא תמיד מצליח, ושוב..זה כרוך באין סוף תקלות.

לדעתי השקעת במחשב חדש רכוש כונן SATA וחבר את הכונן הקשיח הנוסף למחשב או שתחבר ותעביר את החומר ואז תוציא אותו. רכוש מערכת הפעלה חוקית בסכום של כ-400 שקלים ויש לך שקט ונוחות עבודה.

באם החלפהיית מחליף רק לוח אם היית כמעט בוודאות מקבל ממיקרוסופט הרשאה להתקנה חדשה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העוזרים

הסתדרתי,

יש לי עכשיו כמה בעיות אחרות, אבל פתחתי על זה נושא בפורום windows

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים