עבור לתוכן

תצוגה קדמית במארז

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה מחשב חדש עם מארז Aerocool M40.

למארז יש מסך LED מקדימה עם טמפ' ומצב מאווררים. (תמונה)

מד הטמפ' נראה תקין (מסתובב לרוב בין 23 ל-28 מעלות) והתמונה של המאוורר של ה-HDD פעילה, כלומר המאוורר שבתמונה זז. התמונה של המאוורר של ה-fan (השמאלי בתמונה) לעומת זאת לא פעילה, אלא מהבהבת.

הסתכלתי איזה חוטים מחוברים למסך וראיתי שיש שם שני דברים שיוצאים מהחלק של המסך -

חבילת חוטים אחת מתפצלת ל-2 חלקים, כל אחת עם שני חוטים.

אחד מתחבר בלוח אם לחיבור שרשום לידו "H.D.D. LED" (לפלוס ומינוס)

והשני באוויר.. אני מניח שזה החיבור של ה-fan.

לאן אמורים לחבר אותו?

חבילת החוטים שנייה היא עם 6 חוטים (צהובים/אדומים/שחורים) שנראה לי מגיעים לאזור ספק אבל קשה לראות כי הם מוסתרים במקום שלא רואים את הקצה שלהם (מצד שני מכיוון שלא נראה לי שה-HDD LED נותן טמפ' למסך אז יכול להיות שהם איפשהו מחוברים גם לחיישן טמפ')

תודה

פורסם

הבעיה היחידה זה שהציור של המאורר מהבהב? יכול להיות שלא מחובר אליו שום מאורר לניטור מהירות.

כל עוד זה לא מצפצף לך או מציק, אני לא רואה עם זה בעיה.

בכל אופן אם אתה כן רוצה לחבר לשם מאורר, תצטרך לחפש מאורר-מארז עם חיבור 3 פין (לא המאורר של המעבד) ולחבר אותו לפאנל בכבל המנותק שמצאת.

קח בחשבון שיכול להיות שהמאוררי מארז שלך כולם עם מולקס ולא עם חיבור 3-פין ואז אין לך הרבה מה לעשות (וזאת כנראה הסיבה שמי שהרכיב לך את המארז השאיר את הכבל מנותק).

בכל אופן תתחדש.

פורסם
  • מחבר

זאת לא בעיה ממש, סתם רציתי שאם כבר יש מסך אז שהוא יראה משהו עם משמעות.

כמו שאמרתי זוג חוטים שיוצא מהמסך לא מחובר לכלום ואני מניח שזה באמת החוטים שמיועדים להיות מחוברים למאוורר.

המאוורר של המארז מחובר עם חיבור של 3 חוטים. ה-3 חוטים הולכים לחיבור SYS_FAN בלוח אם. מהחיבור הזה גם יוצאים משום מה עוד 2 חוטים שהולכים לחיבור מולקס (אותו חיבור למתח שמחוברים אליו בדר"כ כונני IDE), שבעצמו סתם נמצא באוויר. לא ברור לי מה המטרה בדיוק..

איך אפשר לחבר את שני החוטים של המסך לאלה של המאוור ככה שהם יקבלו את המידע הרלוונטי?

פורסם

כנראה שהחיבור ללוח אם הוא רק עם הפין השלישי (של הניטור מהירות) והמולקס נותן את 2 הפינים האחרים (חשמל).

אתה יכול לנתק את החיבור 3 פין מהלוח אם ולחבר לפאנל (אם יש לך חיבור מתאים).

פורסם
  • מחבר

המולקס באוויר, אז החשמל מגיע מהלוח אם.

בשביל שיהיה ברור צילמתי תמונה.

מה צריך ללכת לאן בשביל שהמאוורר יעבוד וגם המסך יקבל ממנו מה שצריך? (בעצם.. מה בדיוק המסך אמור לקבל?)

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לך בבקר של המסך חיבור מתאים כמו ה SYSFAN של 3 פינים?

המולקס שבאוויר של המאורר זה בסדר, הוא אמור לקבל חשמל או מפה או מפה.

ה2 חוטים שבאוויר, אין לי מושג מי ומה הם, תצלם את הנקודה שהם יוצאים ממנה אולי יהיה שם אזכור למהות קיומם.

פורסם
  • מחבר

החיבור שמגיע מהמסך בתצלום - זה הארבע חוטים הלבנים-אדומים (שרשמתי "מגיע מהמסך הקדמי")

אתה יכול לראות שהארבע האלה נפרדים לשתי קבוצות של 2 חוטים שסימנתי, זאת שהולכת ל-HDD LED וזאת שבאוויר.

אז כמו שאפשר לראות, אין חיבור של 3 פינים, אלא 2 פינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים