עבור לתוכן

IDE mode לכונן SATA

Featured Replies

פורסם

במחשב חדש שקיבלתי לאחרונה מותקן כונן Seagate 500GB עם חיבור SATA (דגם ST3500320AS).

כשהמחשב עולה הוא רושם:

SATA is found running at IDE mode!
SETUP option is available to set SATA to AHCI mode.
Do you want BIOS to enable this option for you?

מה זה בדיוק נותן לי והאם כדאי לאפשר את זה?

(הערה- אם כדאי לאפשר את זה אז אני מניח שההערה הבאה שמצאתי בויקיפדיה רלוונטית..

Enabling AHCI in a system BIOS with Windows Vista already installed will result in a BSoD if SATA has been running in IDE mode during Vista's installation. Before enabling AHCI in the BIOS, users must first follow the instructions found at Microsoft Knowledge Base article 922976.

אני מקווה שזה לא מתוסבך..)

פורסם

קודם כל אין שום קשר לאמצעי איחסון, האפשרות של IDE EMULATION שייכת ללוח-אם.

היתרונות של ה-IDE EMULATION : לחסוך את הצורך בדרייבר יעודי לבקר SATA, ככה המערכת הפעלה מזהה את הדיסק בתור IDE רגיל ולא דורשת שום התקנה\דרייבר נוסף.

בשביל לשנות את המצב של הבקר אחרי שהמערכת הפעלה כבר יושבת עליו, תצטרך להתקין את הדרייבר בצורה מסודרת בתוך המערכת הפעלה ורק אז לעבור ל-AHCI.

בויסטה (ע"פ ויקי) תצטרך גם להציץ במאמר הזה: http://support.microsoft.com/kb/922976 (שמתורגם ל-23 שפות, ואיך לא, עברית לא בינהם).

עכשיו, בקשר ליתרונות של ה-AHCI : מפעיל לך את כל הפיצ'רים\יתרונות של ה-SATA (NCQ, HOTSWAP וכו'...)

במידה ויש לך SATA 2 ההרדיסק צריך להיות עם הג'אמפר על המצב הזה, הברקודה כברירת מחדל מגיע עם הג'מפר על SATA 150.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

מעבר לחסכון בהתקנה של דריבר שזה לא אמור להיות כל כך נורא, יש לזה איזה חסרון, סיבה לא להפעיל את זה?

אין לי בעיה עם האנגלית (למען האמת אני מעדיף אנגלית כשמדובר על חומר טכני) - השינוי ברגיסטרי שמתואר שם מיועד לאפשר (enable) דריבר מובנה של Vista אם הבנתי נכון, כלומר אם אני עושה את זה, אין צורך להתקין דריבר נוסף על מנת שהמחשב יעבוד, נכון? (לא יזיק להתקין את הדריבר הרשמי מה שכן אני מניח, יש איזה דריבר שקשור לSATA באתר של Gigabyte שאני מניח שהוא האחד שצריך)

פורסם

בד"כ מדובר בדרייבר של הצ'יפסט שגם מכיל בתוכו את AHCI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים