עבור לתוכן

שאלה ככלית בנוגע לרשת אלחוטית -

Featured Replies

פורסם

עד כמה בעצם יש חשיבות לכרטיס הרשת האלחוטי ברשת האלחוטית בכל מה שנוגע לעוצמת הקליטה?

זאת אומרת, אם אחליף את כרטיס הרשת האלחוטי לאחד טוב ממנו יש סיכוי גדול לשיפור עוצמת הקליטה?

פורסם

אתה מבין שזה תלוי גם בנתב, וגם בכרטיס.

אתה בעצם שואל מה השינוי שהכי ישתלם בשביל קליטה משופרת. זה לא משהו שאפשר לענות עליו.

באיזה תנאים אתה מתחבר לרשת שכל כך חשוב לך העוצמת קליטה?

פורסם

כרטיס רשת אלחוטי הוא בגדול מכשיר רדיו.

ובדומה למכשירי רדיו, יש כאלו שיותר רגישים מאחרים.

כמובן שאנטנה טובה ואקטיבית תעשה הרבה הבדל.

פורסם

שים לב שיש שני פרמטרים כשמדברים על כרטיס רשת: עוצמת שידור ורגישות.

עוצמת שידור גבוהה יותר חשובה לתקשורת על פני מרחק גדול יותר, אבל הרגישות גבוהה יותר תתן לך שיפור יותר גדול.

כרטיסים בעלי רגישות גבוהה יותר יעלו (בסדר גודל של 100 ש"ח אפילו).

אם יש לך בעיות קליטה כמה דברים שכדאי לעשות לפני שקונים ציוד חדש ויקר:

- להזיז את המיקום של הנתב והאנטנה של הכרטיס (או כל המחשב אם הוא נייד). מטר אחד יכול לעשות הבדל גדול.

- לבדוק שאין מכשירים שמפריעים: מסכי טלויזה ומחשב (CRT בעיקר) שצמודים לאנטנה לגרמו להפרעות רבות, מיקרוגלים, טלפוני DECT וקירבה לספקי כוח וציוד חשמלי (למשל רמקולים, ספקי כוח של מכישירים שונים).

- לשנות את ערוץ השידור.

- לבנות מרכז אות (יש מדריך בנעוץ).

פורסם
  • מחבר

הבנתי אתכם.. תודה רבה על התשובות מהפורטות

עכשיו, אני אסביר במה אני מתלבט -

יש לי הראוטר שלי הוא Linksys wrt54gl, עכשיו הבנתי שעוצמת השידור שלו די טובה(ההבנה שלי בנושא די מוגבלת יש לציין),

ועשיתי ניסוי קטן עם מחשב כף יד לצורך בדיקה בלבד בWIFI(התיכנון לשלב מחשב HTPC ולחברו בWIFI), מה שעלה הניסוי הוא

שבמיקום שרציתי להציב את המחשב - הקליטה מאוד מאוד מוגבלת וכמעט שלא קיימת והמרחק הוא מטרים בודדים בלבד, מכאן באה השאלה של כרטיס רשת אלחוטי

טוב יותר.

אני אבדוק את כל הנקודות שציינתם ואשמח אם יש הארות נוספות

תודה מראש.

פורסם

מהניסיון המאוד מוגבל שלי, החלפת הכרטיס האלחוטי מדגם אחד לאחר שיפרה בצורה משמעותית את עוצמת הקליטה, בלי שום שינוי בהגדרות הנתב. כמובן שעדיף לדעת מראש איזה כרטיס ילך טוב עם הנתב שלך, הרי אתה לא הולך להתחיל לרכוש כרטיס אחר כל שבוע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים