עבור לתוכן

HP LP2065 S-IPS VS. DELL 2007FP

Featured Replies

פורסם

ב-HP LP2065 ו-LG L2000CP ניתן לשנות למצב Pivot, וכמו כן ניתן לשנות את הגובה, זוויות הצידוד וזוויות ההטייה. ב-LG אין רכזת USB וקיימים חיבורי D-Sub ו-DVI, בשעה שב-HP קיימת רכזת כזו ושני חיבורי DVI.

האיזו S2201W מבוסס על פאנל TN וזוויות הצפייה שלו ואחידות התאורה מוגבלות בדיוק כמו במסכי 22" זולים משמעותית. רק ה-S2231W הוא ה-22" היחיד שלהם בארץ שמציע פאנל S-PVA, אבל הוא לא ישתלם במחירו הנוכחי בהשוואה ל-Dell 2408WFP עקב הבדלים משמעותיים בשטח העבודה. יתרונו יבוא לידי ביטוי בעיקר ביחס ניגודיות גבוה יותר מה-Dell בסרטים שגם נשמר ביציבות, והאפשרות לכוון בו בהירות בטווחים אשר יותר מתאימים לאנשים רגישים לבהירות גבוהה, שכן אפשר להוריד בו את הבהירות מ-200 ל-25 קנדלות ללא הפחתה מקבילה של שלושת ערוצי ה-RGB.

ה-S1932 מהווה כרגע חלופה ל-20" איכותיים בעיקר למי שלא סובל את גודל הגופנים של ה-20" ואינו מעוניין להשתמש בשיטות שונות להגדלות טקסט באופן תדיר. ה-SAMSUNG 971P ישתלם יותר מהאיזו למי שמוותר על משחקים מהירים.

פורסם
  • מחבר

הסיבה שהS2201W יקר היא בגלל שהוא איזו? אין לו יתרונות על ה22'' האחרים ? הוא עולה כמעט 1000 ש"ח יותר .

שורה תחתונה בקשר לשני האיזו - לא מומלצים למשתמשים כמוני מן השורה (לא מעט שעות מול טקסטים, אינטרנט ) ?

פורסם

מסכי איזו מבוססי TN תמיד יהיו יותר יקרים ממקבילים בגלל איכות הרכבה סולידית, אמינות רכיבי חשמל ואחריות מורחבת ולא דווקא בגלל איכות תצוגה. יכול להיות שהם יציגו כיול צבעים עדיף על שאר ה-22" TN, אבל זה יהיה בפער קטן וגם כך זוויות הצפייה צרות ואחידות התאורה לא זהה לזו של פאנל איכותי, ולכן אני בדיעה שהם לא מצדיקים השקעה. דגמי פאנל S-PVA של איזו כן מצדיקים למי שרוצה במסך ברמה גבוהה ולא במסך צרכני בעל בקרת איכות ממוצעת ומטה.

ה-S1932 מתאים בהחלט למי שרוצה לעבוד המון שעות עם טקסט גדול, אבל גם ה-971P יכול לשמש לאותה מטרה (אם מוותרים על משחקים מהירים כמו שאמרתי).

נראה לי שאתה לא סגור על עצמך בקשר למסך מתאים. אם אתה גר במרכז תרים טלפון לקרט ותבדוק אם יש להם S1932 בתצוגה, תתרשם ממנו ותחליט. אני עשיתי מחקרים בצורה כזו לפני רכישת ה-S1931 והשוויתי במו עיניי על מנת להחליט האם האיכות מספיק טובה עבורי. הייתי מציע לך לבדוק עם notebookclub גם האם יש להם 2007FP כדי לראות באופן כללי עד כמה טוב לך 20" איכותי. מבחינת גודל גופן ושטח עבודה ברזולוציה הטבעית הוא יהיה דומה ל-HP LP2065. אולם אני רואה כעת שאין להם הצעת מחיר עבורו. לא זכור לי איפה יש עוד חנויות שאפשר להתרשם בהן מ- 2007FP בתצוגה.

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי שאני הולך לכיוון הנכון. עדיין לא שללתי את ה2408WFP ואת 2 האיזו, אבל כנראה זה יהיה אחד משלושת מסכי ה20''.

אז ככה:

כנראה שזה יהיה או הHP מיעקב (NEXTOP) או הLG מכאן מפנדה שאוכל גם לעשות לו את הבדיקות המתאימות או DELL מתצוגה

השאלה מה אתה מייעץ לי לעשות?

*ללכת על עיוור בהקשר של הHP כי לבדוק אותו אני לא אוכל?

*ללכת על הLG ואותו אוכל כמובן לבדוק והחנות באיזור שלי?

*או ללכת ולרכוש את הDELL 2007FP מתצוגה של חנות ב1850 ש"ח וגם אותו אוכל לבדוק? (כאן אני חושש מהעניין של החלפים, מה יקרה אם המסך יתקלקל במהלך שהוא יהיה אצלי? אני אקבל את ה2009W? מה התדירות בכלל שמסך מתקלקל במהלך השימוש שלו ? יש סיכוי כזה? )

אני מתבאס על הLG מהסיבה שאין עליו ביקורות, אין לו רכזת USB, ואין לו כניסות קומפוזיט וS-וידאו.

עריכה:

יש סיכוי שאותו פאנל אחד לאחד מורכב על שלושת המסכים?

שלושתם עם אותם נתוני זמני תגובה, אותו יחס ניגודית, אותו יחס בהירות. אני יודע שכל זה בולשיט בדרך כלל. אבל במיקרה הזה וביוחד בפאנלים איכותיים הנתונים האלו לא מהווים קריטריון?

פורסם

אני רק יכול להעיד מניסיון אישי אינטנסיבי מאוד עם ה-DELL2007FP שהוא ככל הנראה מסך ה-LCD הטוב ביותר בו נתקלתי שעדיין משתלם למחירו (ולכן ה-EIZO לא נכלל). גם לשימושי טקסט וגם למולטימדיה וגיימינג, בעצם לכל שימוש מלבד עריכה גרפית מקצועית בה איני עוסק כלל.

ארגונומיה מעולה, איכות טקסט משובחת, מצב PIVOT סופר-שימושי ושטח צפיה רב. מומלץ בחום.

פורסם

מצטרף להמלצה של tmpusr. שטח העבודה, בין אם מדובר ב-2007FP או HP LP2065, הוא אכן חשוב למי שרוצה לעבוד הרבה שעות על טקסט . האיזו פונה יותר כלפי גרפיקה. לדעתי יחס ניגודיות של ה-HP שנשמר גבוה יותר בבהירות נמוכה תורם טוב יותר לעומק התמונה מאשר ב-Dell. זה תורם לכך שבבהירות נמוכה הגוונים הכהים לא מתמזגים ביניהם.

מתוך svethardware:

5.3994?OpenElement&FieldElemFormat=gif

פורסם
  • מחבר

אז אתה ממליץ לי לקחת סיכון ולרכוש מסך מתצוגה (1850 ש"ח) ? וגם סיכון בכך שאם יתקלקל המסך, אכלתי אותה כי אני אקבל 2009W?

ואגב, מה הסיכוי שהמסך הזה יתקלקל במהלך שימושו?

ולצערנו..עדיין אף אחד לא מצא / לא מכיר מישהו שקנה את הL2000CP ויכול לחוות דעת עליו?

פורסם

מהשהות הממושכת שלי בפורום הבחנתי שלא היו ממש דיווחים על קילקולים למיניהם. ה-VP930 היה יותר בעייתי.

בקשר לאפשרות שתקבל מסך חילופי במקום 2007FP מקולקל, כל עוד ה-2007FP מיוצר אין מה לדאוג. הדאגות יתעוררו, כאשר החברה לא תמשיך לייצרו או תחליפו במסך עם פאנל נחות. עדיין לא ברור גם אם הם יפסיקו לייצר אותו. מצד שני גם ל-HP יש וותק רב בשוק ולא ברור עתידו בדיוק כמו ה-2007FP, לכן זה לא ממש משנה מה תבחר בקשר לעתיד של אחריות. HP עדיין לא מתכננת להוציא ל-LP2065 דגם מחליף, לפי מה שאני רואה ב-TCO DEVELOPMENT נכון לעכשיו.

מה שאני בעצם טוען שמבחינת ניהול הבהירות וניגודיות ה-HP נותן תמורה טובה יותר לכסף.

על ה-HP נכתבה חוות דעת פרטנית כאן.

פורסם
  • מחבר

הבעיה בHP שעל הHP אני הולך על עיוור, כי יעקב מנקסטופ לא מוכן שאנו נבדוק את המסך, וכך אם קיבלתי מסך עם פיקסלים שרופים ו/או זליגת אור אכלתי אותה.

ואף אחד גם לא רכש ממנו את המסך, זה יבוא מקבילי, ואני לא יודע מה לעשות. העיצה שלך שווה זהב, כי היא תהווה משקל מכריע בבחירת המסך שלי.

[אז הפלוסים כאן זה שקיבלתי רכזת USB, מסך חדש ולא מתצוגה, עדיף על הדל בבהיריות נמוכות במיוחד אני שעובד על 40% בהירות בLG F700B שלי, אבל המינוס הגדול כפי שאמרתי קודם לכן, ועוד מינוסים זה שאין לו קומפוסיט וS-וידאו]

את הDELL עוד אני יכול לבדוק. למרות שהוא מתצוגה. ואני מעדיף את הדל מכיוון שיש לו חיבורי קומופסיט וS-וידאו שאולי יהיו שימושיים בעתיד..

[הפלוסים הם 2 חיבורי הוידאו, רכזת USB, ואולי גם מחיר אך המינוס הגדול זה מסך מתצוגה ומי יודע מה עבר על המסך הזה]

וכמובן הLG בלי רכזת הUSB ובלי הקומפוסיט והS-וידאו, שהכי נוח לי לרכוש אותו (הן מבחינת מקום, הן מבחינת מחיר) אך הבעיה היא כפי שציינתי קודם אין לו את שלושת היציאות האלו, ואין ביקורת עליו ברשת. זה בעיה. (וכפי שהבנתי מפנדה הוא מסך דיי חדש, נמצא בשוק כחודש וחצי ולפי האתרים בחו"ל הוא עולה יותר מה2007FP)

ושכחתי לרשום שהתכוונתי לLG L2000CP בהודעה הקודמת שלי:

ולצערנו..עדיין אף אחד לא מצא / לא מכיר מישהו שקנה את המסך ויכול לחוות דעל עליו?

פורסם

לא כדאי לרכוש מסך מתצוגה, מכיוון שאם הוא עבד זמן רב בה אורך חיי הנורות יהיה קצר יותר בו בהשוואה למסך חדש שעולה רק עוד 150 שקלים. ההשפעה גם יכולה להיות לרעה אם הוא הופעל כל הזמן על מקסימום אז יש הידרדרות מהירה יותר של עוצמת הבהירות.

בקשר לחיבורי קומפוזיט ו-S-Video אם הם יותר קריטיים לך קח את ה-Dell. על ה-LG הנושא כבר מוצה ונלעס. אולי קונים שלו בעתיד יאירו את עינינו בקשר לביצועיו בסרטים ומשחקים. טיב דיוק בצבעים אפשר לבדוק רק עם מכייל חומרתי ולא לשפוט בעיניים.

פורסם
  • מחבר

בקשר לLG לפי התגובות כאן ובעיקר שלך אני הבנתי שעדיין אין עליו אף ביקורת אלא רק על הדגם הישן ממנו בשנתיים בעל פאנל TN הL2000C.

אך לא נראה לי שזה מהווה פרמטר כלשהו, כי המסך הזה חדש (חודש וחצי ?) האם לזה התכוונת?

כי טיב דיוק הצבעים שאפשר להגיע איתו עם מכייל חומרתי לא משנה לי בכל אופן וכנראה שגם לא לרוב המוחלט של מי שקונה אותו. מה שמשנה זה טיב דיוק הצבעים מהיצרן (כיול מהיצרן)?

וחשוב לי לדעת מה אתה היית עושה במקומי? אמרתי לך את שלושת המצבים, מצב של כל מסך, מה אפשר לעשות איתו, מחיר, ונתונים על כל מסך אתה יודע.

מה אתה בתור אחד שרוצה לקנות מסך יש לו את ה2000 ש"ח +-, על מה היית הולך? עיוור על HP? תצוגה של הדל? או LG שאף אחד לא יודע עליו כלום (זה היה תימצות על כל מסך אם אין לך כח לקרוא מה כתבתי קודם או אתה לא זוכר מה כתבתי קודם ואין לך כח לקרוא).

[אגב, אם יעזור לך להחליט, החנות מתחייבת לפאנל S-IPS, ושנתיים אחריות יבואן רישמי - אני מניח שהמסך שנה בתצוגה, מה אתה אומר?]

וכמה זמן אורך חיי מסך בכלל? 30,000 שעות מה שמתבטא ב3 שנים וחצי בלבד?

ואגב, כדי שלא יהיו אי הבנות לגבי הפאנל S-IPS.

(וכן קראתי את המדריך שבדביק), מלבד זווית צפייה היתרון של הS-IPS על פני הTN הוא דיוק הצבעים בלבד? כי שאלתי כבר את QTTP והוא אמר לי שאין הבדלים לבריאות העיניים של הצופה (מה שדיי איכזב אותי), אבל יסלח לי הבחור, אני מעוניין לקבל תשובה גם ממך. האם הפאנל הזה בריא יותר לעיניים ו/או יש לו יתרונות נוספים על פני הTN?

פורסם

ה-L2000C דומה ל-L2000CP: שניהם מבוססי S-IPS, ו-LG עידכנה את שם הדגם L2000C ל-L2000CP כדי להדגיש שהוא זה שיש בו פאנל S-IPS.

L2000CN מבוסס על TN.

ה-L2000CP לא נראה כמסך חדש, לפחות לפי הסמכות TCO באתר של האירגון שמנפיק את ההסמכות. כשיהיו ביקורות אתה תדע בדיוק כמוני וכמו כל אחד מה טיב ביצועיו והאם LG תיקנה את הפגמים של ה-L2000C.

טיב דיוק בצבעים הוא גם חלק מהפרמטרים, שקובעים מה התמורה המתקבלת ממסך. אתה תירצה שהוא יציג תמונות קרובות למציאות או צבעוניות/עניות מדי ללא אפשרות לכייל את הצבעים? אני בטוח שכל אחד יעדיף את המסך שמכוייל לטובה מהקופסא אם יש פער מינורי במחירים. בין כה וכה מכייל לא עוזר לשימושים ביתיים אלא רק לעריכה גרפית, והוא בין היתר משמש בביקורות ככלי עזר לבדיקת כיול המסך ע"י היצרן ישר מהקופסא. רק המסכים שמכויילים מהמפעל נותנים דיוק צבעים מדוייק לכל צורך שלא קשור לגרפיקה בין מדובר על תמונות באינטרנט או בסרטים. ביישומים אלו מכייל לא עוזר במסך אשר מגיע לא מכוייל בעליל מהמפעל. זה ההבדל בין פנים אדומות מדי של אנשים בסרטים לבין פנים שנראים כמו שצריך. הדיוק בצבעים, כאשר לוקחים מסכים עם מחיר קרוב מאוד אחד לשני וכולם בעלי ביצועים טובים בסרטים ומשחקים, הוא זה שמכתיב את סיכום הביקורות ההשוואתיות מיהו המסך שנותן תמורה טובה לכסף.

למי שזה לא חשוב לו חיבורי S-Video/Composite , הוא ירוויח יותר תועלת מהעובדה שב-HP הניגודיות לא צונחת הטקסט שם נשאר כהה יותר בבהירות נמוכה בהשוואה ל-Dell והתמונות ייראו פחות דהויות, כי כל גווני האפור ישתמרו בצורה טובה יותר, אם יחס הניגודיות הסטטי יציב. אני מכיר את ההבדל מניסיון מעשי, כי יש לי שני מסכים שמתנהגים בצורה שונה מבחינת ניגודיות: ב-2407WFP היא קורסת וב-1931 היא לא נופלת בכלל. לכן במקומך הייתי לוקח את ה-HP. טלוויזיה רואים יותר טוב ב-CRT 21". מסך מחשב הוא במיטבו עם תכני HD. חבל על הזמן שלך. אני לא הייתי לוקח מסך מתצוגה - אלא אם הוא עולה פחות מ-1000 שקלים אחרי שנה בתצוגה. אני הייתי בוחר ב-LP2065 כי הניגודיות שלו עדיפה בבהירות נמוכה וזאת מכיוון שעל רקע ניסיון מעשי זה פשוט מהנה יותר לעבוד עם מסך שניחן בניגודיות יציבה. נקודה.

לגבי אי ההבנות שלך עם פאנלי IPS ו-TN: לעומת TN הם מבטיחים אחידות גוונים מקצה לקצה ואי-שינוי של הצבעים מזוויות צפייה, בין אם הצבעים שלהם מדוייקים למדי או לא. חוסר דיוק בצבעים ב-IPS הוא נדיר, וה-L2000C עם ה-IPS מקרה חריג. בקטע של דיוק בצבעים מהקופסא אין לדעתי הבדל מכריע בין ה-Dell 2007FP ל-HP LP2065. המצב ישתנה כאשר יורדים בבהירות, כי עומק התמונה שנגזר מיחס הניגודיות הסטטי יהיה טוב יותר במסך ששומר על ניגודיות בצורה מיטבית יותר שהוא ה-HP.

הבדלים בין TN ל-VA/IPS בולטים הכי הרבה באחידות תאורה והגוונים ממרכז הפאנל בהשוואה להיקפו בבהירות נורמלית. התמונה ב-CRT לא דומה בכלל מבחינה זו של אחידות לעומת TN. יש אנשים שלא מסוגלים לחיות עם זה, ויש שלא מתרגשים מזה - כי הם לא מוכנים להוציא יותר כסף על פאנל איכותי. אז זו שאלה של היכולת להסתגל לחסרונות של TN. לעיתים אנשים מרגישים עצבנות עם השוני באחידות גרועה בבהירות נורמלית ב-TN ועם העובדה שהם רואים שינויים בצבעי הרקע של טקסט בעת הזזות ראש קלות, ופה בא כבר העניין של בריאות של מצב הרוח (לא של העיניים!!), ובסוף הם מגיעים להרגשה של נינוחות בעת עבודה עם מסך איכותי, במיוחד אם יש להם עיניים רגישות. אז זה תלוי בעיניים של כל אחד ואחד מאיתנו. אלה ששופטים בחומרה את הביקורות השליליות על TN אלו אנשים שלא ממש רגישים לקטע של אחידות תאורה גרועה ושינויי גוונים עם הזזות ראש. בסרטים כמובן שיש יתרון משמעותי לפאנל VA/IPS כי בעת ישיבה נמוכה על ספה / כורסא ביחס למסך הגוונים לא משחירים / מתהפכים לגוונים אחרים בפאנלים האיכותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים