עבור לתוכן

רשת אלחוטית עם ויסטה

Featured Replies

פורסם

טכנאי של בזק הגיע היום לסבתא שלי להתקין לו רשת אלחוטית וחיבור ADSL. המחשב הוא מחשב נייח חדש של HP שהגיע עם ויסטה HOME BASIC בעברית.

הטכנאי חיבר את המודם, חיבר את הנתב האלחוטי (אני לא יודע איזה דגם זה וסבתא שלי לא יודעת להגיד לי, אז אני אדע זאת מחר ואעדכן), ולאחר מכן הצליח לגלוש מהמחשב האלחוטי שלו שעליו מותקנת חלונות XP.

למחשב הנייח הוא התקין מתאם USB אלחוטי. הבעיה היא שהמחשב רואה את הרשת האלחוטית, מתחבר אליה, אבל לא מצליח לגלוש באינטרנט. הטכנאי ישב עם מומחים של בזק בטלפון במשך שעתיים ולא הצליח לפתור את הבעיה. הוא יחזור רק ביום שני (!) עם צוות טכנאים מומחים (!) שאולי יצליחו לפתור את הבעיה.

אני מודה שעדיין לא ראיתי את המחשב, ואני אראה אותו רק בשבת, אבל למישהו יש רעיון מאיפה להתחיל? מישהו נתקל בבעיה דומה בויסטה?

פורסם

תתחיל בלבדוק האם המחשב מקבל כתובת IP חוקית (ולא 169.254 למשל)

תמשיך בלנסות לתת פינגים לאיזשהו שרת בעולם, למשל ה DNS של נטויז'ן: (וזה לא משנה אם אתה לא מחובר לנטויז'ן, ה DNS שלהם מחזיר פינגים)

ping dns.netvision.net.il

מחזיר תשובה? אם כן, אתה מחובר לאינטרנט, הבעיה יכולה לנבוע מחסימה של פירוולים למיניהם, או בעיות מהירות בקו התשתית (שגם אפשר לבדוק)

תתחיל את הבדיקה בצורה הזו, ומכאן נמשיך הלאה (דווח איזו כתובת IP המחשב מקבל, ומה התשובה לפינגים)

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה, רציתי לעדכן.

הבעיה נבעה משני סיבות:

1. הטכנאי התקין דרייבר ישן של המתאם האלחוטי על המחשב הנייח. מדובר בדרייבר שמגיע עם הכרטיס, רק ש EDIMAX במקרה הזה הוציאו ממזמן עדכון לדרייבר שתואם לויסטה. אכן עם הדרייבר של XP המתאם פשוט לא מגיב בצורה תקינה. התקנת הדרייבר פתרה את הבעיה הזאת.

2. הנתבים האלחוטיים שבזק מנפקת בחינם במקרה הזה BFOCUS של סימנס וה ECI, הם פשוט נתבים גרועים. המתאם התקשה לקבל סיגנל יציב, והרבה פעמים הסתובב סביב ה 20%. מה שמדהים הוא שמדובר במרחק של אולי 8 מ' מהנקודה של הנתב, שהייתה בסלון עד לחדר שנמצא באותה הקומה. אין ממדים, הפרעות באותו החדר. אני משוכנע שעם נתב איכותי, הקליטה הייתה טובה יותר.

בכל מקרה, תודה למגיבים.

פורסם

קח בחשבון שלמשל אצלי במרחק 4 מ' אני מקבל 60%,ויש מעט הפרעות בדרך,אז במרחק 8 זה אומנם קצת חלש 20%,אבל אתה לא תשפר את זה הרבה,אם אלא תשיג נתב וכרטיס תומכי MIMO

פורסם
  • מחבר

אני חושב ש MIMO בשביל כזה מרחק וחדרים זה קצת מוגזם מדי. ראיתי נתבים אחרים באותם מרחקים שעבדו יופי. בינתיים זה עובד מספיק טוב, אז יצטרכו להסתפק בזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים