עבור לתוכן

האם כל כרטיס מכיל יציאה אופטית ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ראיתי כרטיס אחד (שמצאתי בZAP ויש בארץ) שכן מכיל יציאות אופטיות

http://www.echoaudio.com/Products/PCI/Gina3G/specs.php

http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=60

רק שממש יקר, לא?

ונראה לי שעבור משתמש ביתי הוא קצת מיותר.

לגבי איכות בין אופטי לקוקס, יש באמת הבדל בכלל?

הרי שתי היציאות הן דיגיט, לא?

מה דעתך?

פורסם
  • מחבר

אממ

יש עוד הצעות?

פורסם

איך לך מה לדאוג האודיוטראק כרטיס מצוין .

אם כבר משקיעים בכרטיס קול יקר , עושים זאת בשביל היציאה האנלוגית דווקא .

אם אתה רוצה להשקיע קצת לך על זה

http://www.esi-audio.com/products/julia/

נמכר ב 700 ש"ח בכלי זמר

פורסם

בקשר ל WAVETERMINAL על כל סוגיו מאוד ישן ולא מומלץ להקלטות (אבל אני משער שזה לא מענין אותך .... )

אני לא יודע איך היצאות הדיגיטאליות שלהם ....

כפי שערכתי הגוליה יהיה מעל ומעבר בשביל יציאה אופטית .

פורסם
  • מחבר

כן אני שם לב שהוא ישן :(

איפה אפשר להשיג הג'וליה ?

יש חנויות מחשבים שגם מוכרות אותו?

ומכיר עוד כרטיסים ברמה שלו או יותר?

ואיך היציאה האופטית שלו? היא באיכות מלאה, ביט לביט ופועלת כמו שצריך וכו'?

פורסם

EAD, שתהייה בריא. באיזה קצב אתה פותח דיונים, אני לא עוקב אחריך.

Dimka, בתור אחד שלומד הנדסת חשמל וחובב של התחום הזה כבר שנים, אני שמח לראות שיש אנשים נוספים פה בפורום שיודעים קצת יותר על הקטע הטכני מאחורי המילים היפות. אבל כמו שציינת, הרקע שלך ביישום שלהם, בכרטיסי קול אינו רב. לכן אני מקווה שלא תיפגע, אם אני אשפצר קצת את הדברים שאתה אומר.

ראשית, יציאה אופטית אינה עדיפה על קואקסיאלית בשימוש ביתי. היא אומנם פחות חשופה לבעיות של רעשים חשמליים, אך היא חשופה לבעיות של זווית של הסיב (ואם מעקמים אותו מספיק, זה לא קשה כל כך להשיג בעיות שכאלה), ויקרה יותר ומוגבלת יותר באורך. ואכן, צדקת כשאמרת שחיבור אופטי מאפשר העברת נתונים בקצב גבוה יותר. עם זאת, לפורמטים הפרימיטיביים יותר (PCM סטריאו, DD, DTS) אין שום צורך ביכולות גבוהות יותר מאשר חיבור קואקסיאלי. קצב המידע שם פשוט אינו גבוה מספיק. בפורמטים החדשים יותר לדוגמא, חיבור קואקסיאלי פשוט לא מספיק. חיבור אופטי אגב, בפורמט SPDIF גם אינו יספיק, ישנו פורמט אחר להעברה של המידע על סיב זה. זו אגב, תכונה שישנה בכרטיס ה-Prelude של Auzentech. חברות אחרות בוחרות בחיבורים מעט סטנדרטיים יותר (לדוגמא, ASUS שיחררה גרסא של ה-XONAR עם HDMI).

בנוגע לכרטיסים המדוברים. ה-X-Fi מאוד לא מומלץ. יש לו דגימה מחדש ליציאות הדיגיטליות, הוא דוגם מחדש כשמפעילים את ה-APU שלו עם אחת מהאפשרויות המתקדמות יותר שלו, ויש לו חיבור קואקס בלבד, עם קונקטור מיני שמתפצל. מאוד לא מומלץ, וזה מניסיון. הכרטיסים היקרים יותר בסדרה מגיעים אומנם עם מחבר סטנדרטי, אך הבעיות האחרות נמצאות גם בהם.

בנוגע לדלתא, הוא לא כרטיס שמותאם לשימושים האילו, זה יהיה בזבוז של כסף לשווא.

המאיה 5.1 הוא פיתרון אלגנטי ולא יקר, אשר יספיק לחלוטין לכל משתמש ביתי. אני בספק רב שמישהו יוכל להבחין בהבדל הזה. מה גם, ציוד קצה איכותי יותר יודע לפצות על אות מוצא לא מושלם ביציאה מהכרטיס.

דבר נוסף, למרות שבתאוריה 24bit ו-96KHz (או אפילו 192) זה מרשים מאוד, צריך מאוד להיזהר מזה. אין כמעט קשר בין הנתונים האילו לבין איכות הקול של הציוד. הסיבה היא ש:

א- הרבה פעמים כשרשום 24bit מדובר על כרטיס שמעשית לא מצליח לעשות יותר מ-18-20 ביטים.

ב- אות אודיו לא מנצל שום דבר שקרוב לזה. בטח שלא בסטריאו שם הפורמטים של CDA ו-FLAC לא דחוסים לקצבים האילו ולרזולוציות האילו.

ג- יש חשיבות להרבה מעבר לרכיב ה-DAC/APU (והם אלה שקובעים את הנתונים האילו, למרות שבפועל ה-APU בדר"כ אינו החוליה החלשה והוא עובד אף ב-32bit), לכן נתונים לא יגידו הרבה על איכות הקול שלו. אחרת היינו קונים לפי נתונים, וכרטיס ב-200 שקל היה מסוגל להגיע לביצועים של חיות האולפנים בעשרות אלפי שקלים.

לדעתי, EAD, כדאי שתחליט קודם מה יהיה המקור (כרטיס קול או DAC) ואז תבחר את הדגם המדויק. הסיבה היא שיש כרטיסי קול מאוד טובים שיישמעו טוב כמו DAC במחירם, ויהיו נוחים יותר לשימוש.

עריכה:

הג'ולייה כרטיס מאוד מומלץ גם כן.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה רבה על התשובה אנתולי :xyxthumbs:

עכשו,

אז איזה כרטיס כן כדאי?

יש את זה של ASUS

יש את זה של ESI

מה עוד יש?

ומה אתה ממליץ?

ואני הולך להשתמש בהם לשני דברים בעיקר, כאשר דבר ראשון זה חיבור עם יציאה דיגיטלית (רוצה מקסימום איכות פה, המטרה להעביר לDAC)

ומצד שני, חיבורים סטנדרטים של כרטיס קול של מחשב, כלומר יציאות של מיקרופן, רמקולים וכו' - יציאות אנלוגיות רגילות.

ואני רוצה שהכל יהיה באיכות הכי גבוהה שניתן כמובן

פורסם

כמו שאמרתי לך כבר, לדעתי לרכוש DAC עם כרטיס כזה יהיה בזבוז כסף. תחליט או זה או זה. כמו שלא תקנה נגני DVD בשביל לחבר אותם אחד לכל כניסה של הטלוויזיה, אין גם טעם לרכוש שני דברים ברמה דומה שיעשו את אותו הדבר. אני אישית אוהב מאוד את האסוס, ואם תרכוש אותו, אין לך מה לחפש DAC בפחות מ-3000 שקל לפחות.

Anatoli.

פורסם

תודה Anatoli, פשוט התייחסתי בעיקר לנתונים יבשים כמו שהם מוגדרים ו"אמורים" לפעול... אבל איך שאומרים "אמור זה שם של דג..." חחח

ונחמד להשכיל קצת... רק שאם כבר למשתמש הבייתי, אז מה הבעיה עם כרטיס on board שמגיע עם כל הלוחות? אני מדבר על אנשים שמחברים סטריאו או אפילו מספר זוגות רמקולים? Realtek למיניהם...

כי חוץ מפעם אחת שהשתמשתי ב-SB live, תמיד היה לי על הלוח וזה היה בסדר...

פורסם

כשדיברתי על משתמש ביתי, התכוונתי גם לאודיופילים למיניהם. OB, לאנשים אילו, בדר"כ לא מספיק בגלל ג'יטרים, עומס על המעבד (מה שמשפיע גם על הביצועים שלו), בדר"כ אין אפשרות ASIO נורמאלית שנותנת לך לחתוך את מערכת ההפעלה מהדרך, ועוד.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים