עבור לתוכן

למישהו יש XT/286 עובד?

Featured Replies

פורסם

הסיפור הוא שאני צריך להוציא מידע מדיסק קשיח של 15 מגה (כן, זו לא טעות), החיבור שלו אמנם IDE אבל משום מה המחשב לא מזהה אותו או מזהה אותו בצורה שגוייה, ניסיתי לחפש את הנתונים הטכניים שלו בגוגל, ע"מ לנסות להגדיר את הדיסק ידנית, ע"פ ה-PCB (צילינדרים ראשים וכו') כי המדבקה על דיסק כבר לא קיימת, אבל לא מצאתי.

הדיסק עצמו לדעתי תקין, אבל אני אדע בוודאות אחרי שאחבר אותו ל-8086.

תודה...

פורסם

בדקת שהוא מגומפר כהלכה?

פורסם
  • מחבר

אני מבין שלא נתקלת בדיסקים קשיחים מאותה התקופה...

באותה תקופה דיסקים קשיחים היו נדירים מאוד ורק אחוזים בודדים מהמחשבים שנמכרו אז, נמכרו איתם, אז באותה תקופה אף אחד לא העלה בדעתו לדחוף 2 כאלו למחשב אחד, לכן לדיסקים קשיחים מאותה תקופה לא היו ג'מפרים מסטר/סלייב...

פורסם

הוא מזוהה ב-BIOS?

פורסם
  • מחבר

בחלק מהביוסים הוא מזוהה בצורה שגויה (הוא מזוהה כדיסק בנפח 5 בתים) ובחלק הוא אינו מזוהה בכלל.

כאמור למרות שבדר"כ הזיהוי האוטומטי עובד טוב, בביוס יש גם מצב ידני, שבו אתה מכניס בצורה ידנית את מספר הראשים והצילינדרים של הדיסק, אבל את הנתונים האלה לא הצלחתי להשיג.

פורסם

בחלק מהביוסים הוא מזוהה בצורה שגויה (הוא מזוהה כדיסק בנפח 5 בתים) ובחלק הוא אינו מזוהה בכלל.

כאמור למרות שבדר"כ הזיהוי האוטומטי עובד טוב, בביוס יש גם מצב ידני, שבו אתה מכניס בצורה ידנית את מספר הראשים והצילינדרים של הדיסק, אבל את הנתונים האלה לא הצלחתי להשיג.

עלה בדעתך שהוא לא תקין?

כל עוד יש לך בקר IDE תקין על הלוח אם אני לא מבין למה אתה מסתבך עם XT-ים למיניהם.

נסה להשיג בקר IDE נפרד ולראות מה קורה בעזרתו.

פורסם

אתה מוזמן לבוא לבן-דוד שלי, שיש ברשתו 286 תקין.

בנאדם נחמד מאד.

אגב, הוא גר במצפה-רמון.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הצלחתי להשיג פנטיום 75מגהרץ, במחשבים הישנים האלה, לוחות האם לא כללו חיבורי IDE, פלופי, LPT ו-COM, לפיכך הדיסק הקשיח, הפלופי או הסידירום לא היו מתחברים ישירות ללוח האם (ללוח האם כאמור לא היה חיבור IDE), אלא בעזרת כרטיס הרחבה כזה:

420f_1.JPG

חיברתי אותו והוא מזוהה ועובד (!!) ויש לי גישה למידע (!!) עכשיו העניין הוא חילוץ המידע...

האפשרות היחידה היא חיבור LAPLINK בחיבור LPT, עכשיו לך תשיג עכשיו כבל LPT מלא-מוצלב...

בכל מקרה תודה רבה, העבודה הזאת שווה לי 1100 שקל, ואם היה צריך, הייתי נוסע למצפה רמון...

פורסם

מה יש לך שם כבר ששווה כ"כ הרבה?

אגב אם יש לך מאיפה להשיג ספק כוח ל XT זה ממש יעזור לי, יש לי אחד ששוכב פה כבר כמה שנים.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע, מדובר ברשומות בנקאיות מסוג כלשהוא, לא התעמקתי במידע, בסופו של דבר אני אצרוב אותו על דיסק ואמסור אותו ללקוח, זאת ברגע שאמצא כבל LPT LAPLINK.

ולא לצערי אין לי כאלו, למרות שכמה כאלו היו עוזרים גם לי בכמה עבודות שעשיתי בעבר...

פורסם

תנסה לראות אם המחשב הישן יקבל פלופי, לא חושב שתהיה עם זה בעיה, זה אותו חיבור כמו ה 5.25".

אם לא אז יש לי פה כונן 5.25" ישן, מאמין שהוא עובד למרות שלא ניסיתי.

אתה יכול להעתיק אליו מה שאתה רוצה ואז לחבר גם למחשב הרגיל שלך.

פורסם
  • מחבר

האמת, לא חשבתי על זה, אני אנסה לחבר אליו 1.44, תודה.

אגב, כונן 5.25 אפשר להשיג, אבל מדיות...זה כבר סיפור אחר לגמרי...

ושוב תודה, חסכת לי נבירה מעמיקה בבויעדם ומריבה על הכבל עם כמה עכברים רעבים...

פורסם

בכיף

תעדכן אותנו מה קורה עם זה

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הייתי היום באופיס דיפו וקניתי 5 דיסקטים 1.44 (הייתי צריך לחכות 10 דקות בקופה ע"מ שהמוכר יברר מה המק"ט של הפריט הארכיוני הזה), התקנתי כונן במחשב, ועובד!

העתקתי את תוכן הדיסק הקשיח (12 מגה שלמים!) לדיסקטים ומשם למחשב שלי.

יותר מאוחר בערב אני אצרוב את הקבצים (מדובר בקיבצי טקסט רגילים ניתנים לפתיחה ע"י "כתבן" וכו') על דיסק ואמסור אותו ללקוח.

אני מתכוון לבקש ממנו, אם הוא לא צריך, את הדיסק הקשיח עצמו, לא כל יום נתקלים בדיסק קשיח בן 20.

תודה על העזרה.

פורסם

בקשה

שמח שהסתדר

ואתה מוזמן לשלוח לי אחוזים מהעסקה אם בא לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים