עבור לתוכן

האם לקנות מחשב ביולי-אוגוסט או לחכות חודשיים אח"כ כאשר יגיעו מעבדי Nehalem ?

Featured Replies

פורסם

היי,

מה דעתכם ?

האם לקנות מחשב בסוף יולי / תחילת אוגוסט או לחכות חודשיים אח"כ כאשר יגיעו מעבדי Nehalem בסוף 2008?

האם הארכיטקטורה של המעבד תהיה כ"כ מסיבית ויהיו הבדלי ביצועים משמעותיים ?

זו תושבת חדשה.. לא יהיה ניתן לשדרג מעבד מהדור הנוכחי בלוח האם.

תודה לעונים.

פורסם

אני אולי אהיה תמיד מאלה שאומרים את זה:\

חשקה נפשך במחשב ואתה רוצה להנות עכשיו, היום והשנה? קנה מחשב עכשיו!

כי כשתגיע ליולי /אוגוסט יגידו לך שבסוף נובמבר מתחילה מכירת העונה ובתחילת ינואר יש דגמים חדשים.

אני מסייג את מה שאני אומר למקרים שיש כבר תחילה של הפצה לרכיב מסוים וזה עיניין של ימים עד שיגיע לחנויות.

פורסם

גם המחיר של לוח+מעבד יהיה בשמיים (אינטל עסקנים מנוסים)

אולי עוד חצי שנה יהיה כדאי להשקיע ב Nehalem (בהנחה שהוא לא יתעכב ויש לי תחושה שהוא כן)

פורסם

תקנה עכשיו. במחשבים יוצאים כל הזמן דברים חדשים,

זה לא יגמר לעולם.

פורסם

רבעון שני של 2009 אם לדייק, וגם זה במידה ולא יהיו שום בעיות או דחיות.

פורסם

הדבר היחידי שאפשר/כדאי לחכות לו הוא P45 שיהיה זמין בקרוב בחנויות.

Nehalem כמו שאמרו - זה עדיין מעבר לאופק במונחי מחשב.

פורסם

הדבר היחידי שאפשר/כדאי לחכות לו הוא P45 שיהיה זמין בקרוב בחנויות.

Nehalem כמו שאמרו - זה עדיין מעבר לאופק במונחי מחשב.

חוץ מכרטיס קול מובנה חדש שיהיה בכל הP45, מה ההבדלים ראסמי בין הP45 לP35, איך זה מתבטא?

הASUS P5Q בעל צ'יפסט P45 יעלה 675 ש"ח בפנדה (לדוגמה), האם הוא יהיה טוב משמעותית מהEP-DS3R שעולה 600 ש"ח ?

אני שואל משני סיבות:

א. ידוע שבתקציבים עד 1000 ש"ח, Gigabyte עדיפים על אסוס מבחינת איכות רכיבים,אלקטורניקה והשאר. היה על זה דיון כאן לא מזמן.

ב. הGigabyte הוא EP - משמע צריכת אנרגייה נמוכה וחסכונית. האם הP5Q גם יהיה בעל צריכת אנרגייה חכמה ונמוכה?

ומתגובות שקראתי כאן צפוייה ירידת מחירים באמצע החודש הזה יוני.

פורסם

אין לי מושג עד כמה הוא היה יותר טוב..

אבל עוד משהו שאני יודע שנכנס ללוחות זה PCI-E 2 ...

פורסם

כן, התוספת של ה-75 ש"ח ישתלמו לך.

דרך אגב, אני יכול להבטיח לך שמבחינת איכות רכיבים, אלק', וכו',

אסוס נותנים פייט מצויין לג'יגה בייט,

מבחינת צריכת חשמל אין לי מושג,

אבל אני די בטוח שזה אפסי ביחס לנצילות של הספק,

שזה דווקא כן משנה.

פורסם

חוץ מכרטיס קול מובנה חדש שיהיה בכל הP45, מה ההבדלים ראסמי בין הP45 לP35, איך זה מתבטא?

קודם כל, ה-P45 מיצר ב-65nm לעומת 90nm ב-P35, זה יתן חיסכון בהספק (צ'יפסט פחות חם) וכנראה יתרון ב-OC שכמובן צריך להוכיח בעזרת ביקורות שיצוצו בקרוב.

שנית, תמיכה ב-PCI Express 2.0 ואפשרות לחלוקת קוו ה-PCI-E ל 2 X8 - פתרון מצויין ל-CrossFire.

וגשר דרומי חדש ICH10 שגם כולל כמה שיפורים.

שום תכונה בפני עצמה היא לא WOW, אבל מכלול השיפורים נותן תמורה יתר טובה לכסף ואפשרויות שלא קיימות ב-P35.

פורסם

עוד קצת הבדלים-

תמיכה רשמית ב FSB של 1600MHZ (לוח תקציבי למעבדי אקסטרים, מישהו?)

תמיכה רשמית בזכרונות DDR3 של 1600MHZ גם כן וב DDR2 של 1066MHZ (ב P35 מדובר בשטיקים של יצרניות הלוחות, לא בתמיכה נייטיבית)

סקירות על הלוחות החדשים כבר יש, מבחינת אוברקלוקינג הם מציעים ביצועים כמו של צ'יפסטי X38 בערך, ובהחלט יותר מ P35

פולטים פחות חום כמו שאמרו, לא מדובר בקציצה מתחממת.

כרטיס הקול- לא כ"כ קשור. זה יותר קשור ללוח עצמו וליצרנית, לדוגמה-

DFI בוחרים עדיין להתבסס על ה ALC885 שהוכיח עצמו כמוצלח, אסוס פיתחו ביחד עם רילטק כרטיס בשם ALC1200 בשושו שאף אחד לא יודע עליו כלום, וג'יגבייט ישתמשו ב ALC889.

אסוס בחרו לפנק אותנו ברגולציית כוח של 8 פאזות גם בלוחות הפחות יקרים, בעוד שג'יגבייט משתמשים ב 6.

זה למה כדאי לחכות לסדרות החדשות, ושל אסוס בפרט. השבוע פה!

פורסם

וואלה...לא ציפיתי לכל החידושים האלו..

השאלה איזה אלטרנטיבות יתנו לנו Gigabyte לעומת הלוחות של Asus, כפי שאמרתי קודם גם היום בתקציבים של עד 1000 ש"ח עדיף לקחת Gigabyte ודגש על לוחות תקציביים (הDS3L, DS3, DS3R שמאוד נפוצים, לרוב הפורום יש אותם). מעניין אם זה ימשך גם בP45 או שגם בתקציבים נמוכים האסוס יהיו אלטרנטיבה לא פחות טובה מהGigabyte ואפילו עדיפה.

פורסם

Pika007,

איפה ראית תמיכה ב-1600?

זה לא אמור להיות כך אלה עד 1333 בלבד. אינטל שומרים בקנאות את התמיכה ב-1600 ל-X48.

כמובן שהלוחות יציעו 1600 כמו חלק מאלה של ה-P35 היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים