עבור לתוכן

זקוק למידע על מזה כונן 24/7? וכמה דבר כזה אמור לעלות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני עומד בפני קניית מחשב חדש והבנאדם שאני קונה ממנו את המחשב הציע לי להשתמש במערך Raid וציין שמאחר והמחשב אצלי דולק יומם ולילה אז הוא מציע להשתמש בהארדיסקים מיוחדים של WD שעובדים בתצורה של 24/7, כוננים שיועדו לעבוד כביכול נון-סטופ ומשתמשים בהם לרוב לשרתים.

עכשיו רציתי לדעת אם יש למישהו פה מידע על זה? האם זה יעיל וכדאי? וכמה זה אמור לעלות? כי המחיר שהוא העריך אותם היה קצת גבוה (בערך בתרגום מדולארים 800 ש"ח לכל כונן של חצי טרה).

בתודה מראש :)

פורסם

הג'וקר שמוכר לך את המערכת מנסה לסבך אותך לחינם

במערך רייד אמיתי (ואצלך זה לא יהיה ככה) משתמשים בבקר מיוחד ובהרבה דיסקים שמטרתם להחזיק את המערכת ברמת אמינות וזמינות גבוהה שבאה להבטיח שכל נתון שנרשם במערכת יהיה בטוח ב-100%. לשם הגברת האמינות משתמשים בדיסקים שעברו בדיקות מיוחדות ולגביהם מבטיח הייצרן אמינות מקסימלית.

עכשיו למי זה טוב? למערכות בנקאיות ועיבוד נתונים ברמת בטחון גבוהה. אבל בכלל לא למשתמש ביתי או משרדי רגיל.

אני מציע לך לקחת דיסק רגיל בנפח גדול שיעבוד לך ברמת אמינות יפה מאוד.

פורסם

מה רע בבקר שבא על הבורד ושני דיסקים ברייד 1?

אמנם מיותר למחשב ביתי רגיל, אבל עשוי להיות חשוב למחשב משרדי שמכיל חומר חשוב לעסקים.

(עד שמזמינים דיסק, מתקינים, משחזרים גיבויים וכו' - משרד קטן צריך מחשב זמין)

פורסם

השאלה למי?

למחשב ביתי זה בזבוז אחד גדול, משני דיסקים יוצא אחד ובהנחה שמדובר על דיסקים 24/7 כפי שצויין הרי שהוא משלם פי 3 על כל גיגה.

מחשב משרדי זה עניין אחר עם שיקולים אחרים.

פורסם
  • מחבר

*PainKiller* אין צורך לקפוץ למסקנות. אני מכיר את אותו הבנאדם באופן אישי והוא הציע את זה כאופציה קיימת, מדובר במערך Raid0 על מנת לקבל ביצועים טובים.

אני מודה לשניכם על המידע (amirn תודה על הלינקים). :xyxthumbs:

עכשיו כשהבנו שמדובר בRaid 0 למטרות ביצועים מה אתם חושבים על הסיפור? כדאי או לא.... שקלתי אולי לקנות 3 דיסקים. 2 בנפח 320 (או אולי פחות?) מהמערך הנ"ל כדיסק שעליו אני יעבוד עם משחקים או תוכנות לעיצוב תלת מימד. ועוד כונן נוסף לאחסנה (נגיד בנפח חצי טרה). מה דעתכם? אני פתוח להצעות.

פורסם

רייד 0 זה מערך די חלש עם הרבה סכנות ובעיות. אם דיסק אחד הולך, תגיד שלום לכל המידע כולל זה שבשני.

אני ממליץ לך לקחת דיסק אחד של 320 או 500 בתור יחיד במחשב © + דיסק נייד USB2 בנפח של 250

את הקבצים החשובים תגבה על הנייד וגם תשתמש בו ככלי להעברת קבצים.

נראה לי יותר יעיל

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אפשר אבל לאמר שאם שהסיכוי שמערך רייד ידפק הוא פחות או יותר הסיכוי שכל דיסק ידפק לא?

חשבתי בעיקרון להשתמש ברייד (0) מאחר וההארד דיסק מהווה מעין צוואר בקבוק מבחינת מהירות במחשב, שמעתי גם מאנשים שמתעסקים בגראפיקה או משחקים שהם מרגישים שיפור במהירות.

באופן אישי אני מגבה מידע חשוב תמיד (לאו דווקא בכונן חיצוני). כך שהתיכנון המקורי היה לגבות חומר חשוב בלי קשר לרייד.

פורסם

אכן כך ברייד 0 הסיכוי לדפיקה כפול מאשר בדיסק רגיל מאחר והמידע נכתב בפיזור על שני הדיסקים

אם דיסק אחד הולך, השני הולך יחד איתו מאחר ועליו יש מחצית מהמידע.

נכון שהדיסק מהווה צוואר בקבוק אבל לא בפעילות השוטפת

אם תיקח 4 ג"ב זיכרון, מעבד מרובע וכרטיס מסך חזק תקבל שיפור חזק יותר במשחקים מאחר והמחשב מבצע טעינה אחת מהדיסק הקשיח אבל אחר כך מי שפעיל זה רק השילוש הנ"ל שהזכרתי.

פורסם

נכון שבמערך רייד הסיכון לנזק הוא כפול , אבל עדיין הסיכוי שזה יקרה קטן מאוד

היום הדיסקים הקשיחים מאוד אמינים והדבר (אולי היחיד) שיכול לדפוק אותם זה הספק כוח, כמובן שכדאי לדאוג להם גם לאיוורור טוב

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אפשר להגיד שאני דיי בדעות חלוקות עכשיו. כי באמת אכפת לי מהמידע הקיים ואם רייד מגביר את הסיכוי לדפיקה אז חבל, למרות שמצד שני הזכרתי שאני מגבה חומר חשוב.

מה אתם אומרים על הרעיון הבא:

הסיסטם תשב על 2 הארד דיסקים פשוטים וקטנים שיעבדו במערך רייד 0.

בעוד ששאר המידע במערכת ישב על איזה סלייב או 2 שמנים.

יש או אין? יתן או לא יתן שיפור? :)

פורסם

אם המידע החשוב שלך ישב בדיסקים סטנדרטים הרי שמה שתעשה יהיה כמעט נטול סיכון

אתה בהחלט יכול ללכת עם הרעיון שלך ותספר לנו איך זה עובד.

כדאי שתדע שקיימת עוד שיטה להמהרת המערכת וזה לרכוש דיסק קטן מסידרת רפטור של WD ולהתקין עליו את הסיסטם.

פורסם
  • מחבר

זה גם רעיון.

יכול להיות שאני ימצא 2 דיסקים קטנים זהים במעבדה. רפטור... יצריך קנייה.. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים