עבור לתוכן

בעיה עם כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

היי,

אתחיל בהקדמה:

יש לי מחשב יחסית חדש, נקנה בדצמבר 2007.

מאפיינים בקצרה:

מעבד intel Q6600 2.4 שנעשה לו OC ל 3 ג'יגה על ידי החנות בה קניתי (נעשו בדיקות מקיפות אחרי הOC)

2 ג'יגה זיכרון DDR2

כרטיס מסך GIGABYTE GeForce 8800GT.

הבעיה היא כזאת:

לא זוכר מתי הבעיה התחילה אבל בחלק נכבד של המשחקים אחרי כ-10 דקות משחק נעלמת תמונת המשחק, המסך מחפש אות מכרטיס המסך ואז המחשב נתקע לגמרי ומושמע הצליל האחרון שוב ושוב ושוב ושוב...

העניין הוא שזה לא קרה תמיד...למשל עם call of duty 4 המחשב לא נפל גם על ההגדרות הכי גבוהות.

כנ"ל לגבי assasins creed, אבל במשחק simon the sorcerer זה התחיל וקרה פעמים נדירות.

לאחר מכן במשחק crusaders thy kingdom come שלא היה כבד בטח שלא מCOD4 או assasins creed זה כבר קרה כל 20 דקות חצי שעה.

במשחק הוכחי mass effect זה קורה כל 10 דקות.

עכשיו, בתמיכה של nvidia ניסו לעזור לי ובאחד השלבים כשהתקנתי את הגרסא הקודמת של הדרייברים הצלחתי לשחק במשחק בערך 3 שעות על ההגדרות הכי נמוכות שלו (לפני כן זה נפל כל 10 דקות) אבל אחרי 3 שעות הוא נפל ואחריש הדלקתי אותו שוב המשיך ליפול כל 10 דקות (בערך).

האם הבעיה בדרייברים? בdirectx? בכרטיס?

תודה רבה מראש.

דני.

פורסם

היית לי בעיה דומה, כל הבעיות של תצוגה קשורות בדרייבר של הכרטיס מסך ב80% מהמקריםץ

תסיר בdriver cleaner

ותוריד תגרסא המעודכנת ביותר

פורסם

מה טמפ' המערכת?

פורסם
  • מחבר

כרגע כשאני לא משחק...

טמפ' system 35

טמפ' המעבד 49

טמפ' כרטיס המסך 68 כשהתוכנה של nvidia טוענת שהמאוורר מסתובב ב29 אחוז ומבוקר אוטומטית.

זה נורמאלי?

פורסם

תעלה את מהירות המאוורר ל100% לצורך בדיקה, ובדוק אם המחשב קורס במהלך המשחקים.

פורסם
  • מחבר

כבר ניסיתי את זה בעבר

והמחשב עדיין קרס...

כשאני משאיר את המאוורר על אוטומט בשלב כלשהו של המשחק אני שומע אותו מסתובב כמו מטורף וזה נהיה סימן שהוא יקרוס תוך כמה דקות.

אבל זה ממש מוזר בגלל שכפי שציינתי קודם כשהתקנתי גרסא קודמת של הדרייברים הצלחתי לשחק בערך 3 שעות וכבר חשבתי שהבעיה נפתרה ואז שוב חזרה...

האם יש כלי שיכול בפירש להגדיר את מקור הבעיה בלי שאצטרך לקחת את המחשב למעבדה?

תודה חברה.

פורסם

תגדיר "קורס " , המחשב נכבה / עושה ריסטרט ?

תבדוק בביוס מה הסף טמפ' .. כלומר אם הסף הוא על 60 והמחשב במשחקים מגיע ל60 מעלות

והוא יעשה ריסטרט או יכבה .. אז מה שתעשה זה לבדוק את הסף ולהעלות אותו קצת יותר

ואתה צריך לבדוק לאיזה טמפ' הוא מגיע במשחקים אז תוריד תוכנת מאמץ ותפעיל אותו כמו ORTHOS

http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab

ותעדכן אותנו באיזה טמפ הוא קורס ?

פורסם
  • מחבר

בזמן ששיחקתי ב mass effect יצאתי מהר לdesktop וראיתי שהחום הגיע ל91 מעלות בכרטיס המסך (וזה על ההגדרות הכי נמוכות באפשרויות של המשחק)

הקריסה היא לא של הCPU אלא של כרטיס המסך כי היא מאופיינת בהיעלמות התמונה מעל המסך והמסך מחפש אות כשעדיין נשמעים קולות מהמשחק ואז לאחר כ10 שניות המחשב נתקע לגמרי ומשמיע את הסאונד האחרון שנוגן שוב ושוב ושוב...

החום של המעבד סביר ובBIOS הוא נופל ב91 מעלות אם אני לא טועה...

החום של המעבד בשגרה הוא 45-49 מעלות...

פורסם

באיזה תוכנה אתה משתמש כדי לבדוק מהירות ?

תבדוק בEVEREST או בHWMONITOR

ותעלה תמונה..

אם נכון מה שאתה אומר ב91 מעלות , אתה הורס ככה את הכרטיס

אם יש אחריות ממש..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז הורדתי את EVEREST ומסתבר שיש הבדל של 7-10 מעלות בחישוב החום בין התוכנה של nvidia לבין התוכנה של everest כשnvidia מראה 54 אז ב everest יש 47 בערך...

התחלתי לשחק וכל כמה דקות עשיתי alt tab וראיתי שכל רבע שעה משחק בערך הכרטיס מגיע לחום של 65 בערך מעלות לפי everest ו72 לפי nvidia נתתי כל פעם לכרטיס להרגע לפני שחזרתי למשחק והחום כל פעם ירד ל47 לפי everest.

המשכתי לשחק, שיחקתי כחצי שעה ואז המשחק קרס...

בכל אופן ראיתי פה הרבה אנשים שמתלוננים על בעיות דומות ויש להם במקרה (או שלא) את אותו הכרטיס (geforce 8800 gt) שלי של חברת gigabyte.

אגב כפי שראיתי באחת ההודעות פה גם אני רכשתי את המחשב בtms (מעבד q6600 2.4 ghz) והם גם עשו לי OC ל3 GHZ...בכל אופן בדקתי את חום המעבד והוא מגיע בלחץ ל60 מעלות במאמץ ככה שהבעיה לפי הבנתי בכרטיס המסך...האם זה מצביע על בעית חומרה?

פורסם

תאמין לדרייבר של הכרטיס מסך..

תוריד את הOC

כמה מאווררים יש לך ואיפה ממוקמים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים