עבור לתוכן

למה אין רזולוציה של 1360X768 דרך כבל HDMI ודרך VGA כן יש?

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך 32" , מחובר למחשב.

כשאני מחבר VGA אני מגיע לרזולוציה הטבעית אך מאבד איכות

איך אפשר לסדר את זה?

פורסם

איזה כרטיס מסך/TV ?

פורסם

זה תלוי במה הTV תומכת...

אצלי לדוגמה זה הפוך....

דרך הHDMן אני יכול להגיע לרזולוצייה הטבעית.

פורסם

כמו שנאמר זו תמיכה חומרתית, לא משהו שאפשר לסדר. לעיתים נדירות זה קשור לכרטיס המסך, המקסימום שאתה יכול לעשות הוא להתקין דריברים אחרונים לכרטיס המסך שלך. תמיכה במה שניקרא 1:1 PIXEL MAPPING או רזולוצייה טבעית דרך שני החיבורים הוא לא דבר נפוץ (ובהמון טלווזיות אין בכלל תמיכה כזו דרך אף חיבור).

לגבי איכות אין לך ממה לחשוש. לרוב, כל עוד מדובר בכבל VGA תקין לא צנום וקצר התמונה תהיה זהה.

פורסם
  • מחבר

התמונה בסרטים וגם סרטי HD זהה

אבל דרך ה HDMI הטקסט נראה הרבה יותר ברור

פורסם

אם אתה באמת מקבל רזולוצייה נמוכה יותר (לא 6 פיקסלים לפה ולפה) דרך הHDMI אז מה שאתה מתאר קצת לא הגיוני (רזולוצייה לא 1:1 מבחינת התאמת הפיקסלים היא אסון בשביל הטקסט), יכול להיות שמדובר באפקט פסיכולוגי כלשהו ? או אולי אתה משתמש בכבל VGA ארוך יותר מ 2 מטר ? אולי גם יש בעייה בכבל.

בכל מקרה גם להשוות את שני החיבורים ברזולוציות לא זהות זה לא מדד למסקנות נכונות. אם זה המצב - תצתרך להשוות עם אותה רזולוצייה (נמוכה יותר).

פורסם

ניסית אולי רזולוציה של 1366*768?

יכול להיות שזה יעזור ותראה גם הגדרות של סקיילינג תנסה להגדיר שהכרטיס לא יעשה סקיילינג.

פורסם

כרטיס של איזו חברה זה?

אני יודע למשל שאצלי כרטיסים של ATI מוציאים בלי בעיה פלט ברזולוציה הטבעית לטלויזיה שלי גם דרך HDMI וגם דרך VGA

אבל NV.... לא פה ולא פה.

פורסם

אצלי הצלחתי להוציא NR בHDMI גם בכרטיס של ATI 1900XT וגם דרך ג'יפורס מובנה 6150...

אם יש לך שם הגדרות של ADVANCED TIMING ו ADD CUSTOM RESOLUTION תנסה לשים את ההגדרות שבתמונה:

27et2mlw1oc2tlg5sa3h.jpg

פורסם
  • מחבר

מדובר על כרטיס 7600GT באפיק AGP

בוודאות רואים טקסט באופן פחות טוב דרך DVI/HDMI

ניסתי לעשות CUSTOM ללא הצלחה גם בדרייברים של NVIDIA וגם בדרייברים של OMEGA.

פורסם

תחליט - הטקסט יותר ברור דרך הDVI או פחות ברור - בכל פוסט רשמת משהו אחר :). הנקודה שממנה יצאנו היא שלא אמור להיות הבדל גדול בין החיבורים כל עוד כבל הVGA הוא סביר ולמרחק קצר (וגם בהנחה שמנגנון כניסת הVGA בטלווזיה הוא סביר ועושה את עבודתו בצורה טובה).

נקודה נוספת - אי אפשר להשוות איכות בין החיבורים כשלכל חיבור שמת רזולוצייה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אני אחזור על עצמי ואתקן

סרטים/משחקים רואים סבבה בשני החיבורים

טקסט רואים הרבה יותר טוב דרך ה DVI/HDMI

ice2k זה בדיוק הקטע שאני לא מצליח להגיע לרזולוציה הרצויה 1360/6X768 דרך חיבור DVI/HDMI בגלל זה פתחתי את הת'רד הזה

פורסם

אז אני אחדד שוב - יכול להיות שאין לך כל צורך בHDMI ומבחינת איכות תקבל תוצאה זהה.

ובכדי לבודד את בעית הטקסט שהזכרת אתה צריך להשוות ברזולוציות זהות רק בכדי לשלול את האופצייה שהרזולוצייה משפיע. וכמובן שלא תוכל לבדוק על הרזולוצייה הגבוה יותר במקרה שלך - את ההשוואה תצתרך לעשות על הנמוכה יותר שהHDMI שלך כן תומך. יכול להיות שפתאום כשתוריד רזולוצייה הטקסט יראה לך יותר ברור גם על הVGA. אני לא אומר שזה יקרה אבל אתה חייב לבדוק את האופצייה הזו (אפילו כשההגיון אומר משהו מסויים - אתה חייב להשוות בתנאים זהים).

כמו שציינתי - לא אמור להיות הבדל באיכות בתנאים שציינתי בפוסט הקודם. דבר נוסף שיכול להיות הוא שלכל כניסה יש הגדרות כיוונון אחרות מהיצרן - דבר שעלול להוביל להבדלים בין סוגי החיבורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים