עבור לתוכן

שאלה לגבי תרשים

Featured Replies

פורסם

ניסיתי להכין תרשים שמתאר בקר מאווררים - 5 מאוורים, העיגול זה יענו מאוורר, המתח זה 12V.

erpi8.th.jpg

האם זה נכון ?

אמרו לי שאת הלד ומהאוורר צריך לחבר במקביל לנגד, יענו חיבור במקביל בתוך חיבור במקביל... אז עשיתי נכון ?

פורסם
  • מחבר

משהו ?

פורסם

על רוב הדיודות נופל מתח של 0.7V,

הלדים שלך הם סוג של דיודה שנופל עליה מתח של 0.7V

לכן המאוורר שלך יקבל תמיד מתח של 0.7V ללא קשר לערך הנגד המשתנה .

( הלד צריך להיות בטור למאוורר )

פורסם
  • מחבר

על רוב הדיודות נופל מתח של 0.7V,

הלדים שלך הם סוג של דיודה שנופל עליה מתח של 0.7V

לכן המאוורר שלך יקבל תמיד מתח של 0.7V ללא קשר לערך הנגד המשתנה .

( הלד צריך להיות בטור למאוורר )

קודם כל תסביר למה הוא מקבל 0.7 ? הרי יש נגד, אני יכול לקבוע לו איזה מתח שאני רוצה.

דבר שני סרטתי את זה ככה כי אמרו לי שזה אמור להיות במקביל, אז השאלה מה נכון - לחבר את הלד והמאוורר במקביל לנגד או בטור ? לפי דעתי צריך במקביל, כי בטור, הראשון יקח מתח מהשני (הלד מהמאוורר או המאוורר או מהלד)

פורסם

אם אלה LED נופל עלהם מתח גדול יותר, נניח 3V בכל מקרה זה המתח שיפול על המאורר כמו שאמר ElemenTal.

צריך לחבר נגד משתנה בטור למאוורר ואת הדיודה בנפרד. במצב הזה יתכן והדיודה לא תדלק בכלל בגלל הנגד המתשתנה או שתשרף - כתלות בערך הנגד המשתנה, בכל מקרה עצמת התאורה שלה תשתנשה, האם לכך התכוונת?

פורסם
  • מחבר

אם אלה LED נופל עלהם מתח גדול יותר, נניח 3V בכל מקרה זה המתח שיפול על המאורר כמו שאמר ElemenTal.

צריך לחבר נגד משתנה בטור למאוורר ואת הדיודה בנפרד. במצב הזה יתכן והדיודה לא תדלק בכלל בגלל הנגד המתשתנה או שתשרף - כתלות בערך הנגד המשתנה, בכל מקרה עצמת התאורה שלה תשתנשה, האם לכך התכוונת?

מה שאני רוצה שזה יעשה זה שעם הנגד המשתנה אני אוכל לשלוט במהירות של המאוורר כמבון ולפי העוצמה של המאוורר הלד דולק, כמה שאני מגביר הלד דולק יותר חזק כמה שאני מנמיך הלד ידלוק יותר חלש.

עכשיו - לא הבנתי מה אמרת ? מה לא בסדר בסידור הזה... אם אני אחבר את הלד בנפרד אני לא אוכל לשלוט בעוצמה שלו...

הינה ככה אני רוצה:

ככה + שזה שולט גם על המאוורר. אני מגביר - המאוורר מסתובב מהר יותר והלד דולק חזק יותר וההפך.[br]פורסם בתאריך: 3.06.2008 בשעה 23:36:45

הבנתי מה הבעיה פה...

לפני כל לד אני צריך להוסיף נגד 460 כי בלי זה הלד פשוט יקבל 12V.

ניראה לי זאת הבעיה היחידה, ועם הנגד לפני הלד זה אמור להיות נכון, תקנו אותי אם לא.

פורסם

1. מהי התנגדות המאוורר?

2. מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בדיודה שלך?

בעקרון ניתן לפתור את בעיית ה 0.7V בעזרת נגד נוסף (לא נגד משתנה) שיהיה מחובר בטור לידודה, ושניהם במקביל למאורר. - זה לא דורש שינוי משמעותי מדי במעגל שציירת

ואמור להראות כך:

tempha9.th.jpg

רק תחשב קודם את גודל הנגד והזרמים, כך שלא יישרף לך שום דבר.

אם היית נותן את כל נתוני המאוורר, הלד, הזרם שה12V שלך מסוגל לתת, ונתוני הפוטנציומטר, הייתי מחשב לך כבר עכשיו מה הערכים שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

1. מהי התנגדות המאוורר?

2. מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בדיודה שלך?

בעקרון ניתן לפתור את בעיית ה 0.7V בעזרת נגד נוסף (לא נגד משתנה) שיהיה מחובר בטור לידודה, ושניהם במקביל למאורר. - זה לא דורש שינוי משמעותי מדי במעגל שציירת

ואמור להראות כך:

tempha9.th.jpg

רק תחשב קודם את גודל הנגד והזרמים, כך שלא יישרף לך שום דבר.

אם היית נותן את כל נתוני המאוורר, הלד, הזרם שה12V שלך מסוגל לתת, ונתוני הפוטנציומטר, הייתי מחשב לך כבר עכשיו מה הערכים שאתה צריך.

נכון, בידיוק מה שאמרתי בתגובה הקודמת.

והנתונים הם רגילים: לד רגיל 3V ו 0.02A, מאוורר 12V (מאווררים רגילים של COOLER MASTER, חלקם רגילים חלק לדים), והספק במסילת 12V נותן 18A

אני חשוב שצריך נגד 460ohm...

פורסם

מהם נתוני הפוטנציומטר (הנגד המשתנה)? מה ההתנגדות המינימלית והמקסימלית שלו?

וגבי המאוורר צריך את הזרם המקסימלי איתו הוא יכול לעבוד... או ההתנגדות שלו.

לדעתי תצטרך נגד גדול יותר.

פורסם

בלי קשר לנכונות התרשים (הוא לא נכון) אתה צריך פוטנציומטר בהספק גבוה, לא דבר סטנדרטי, וגם לא זול.

פורסם
  • מחבר

מהם נתוני הפוטנציומטר (הנגד המשתנה)? מה ההתנגדות המינימלית והמקסימלית שלו?

וגבי המאוורר צריך את הזרם המקסימלי איתו הוא יכול לעבוד... או ההתנגדות שלו.

לדעתי תצטרך נגד גדול יותר.

כמה הנגד המשתמה ? תגיד לי אתה, ואני אקנה מתאים :xyxthumbs:

המאוורר הוא 0.16A (ירדתי מתחת לשולחן, פתחתי את הברגים ואת הדלת והסתכלתי במאוורר - שלא תגיד שאני אצלן :lol: )

לפי החישוב 12V/0.16A יוצא שאני צריך נגד שבמקסימום שלו יהיה 75 ohm, שזה לא הרבה כל כך...

[br]פורסם בתאריך: 4.06.2008 בשעה 23:06:32

בלי קשר לנכונות התרשים (הוא לא נכון) אתה צריך פוטנציומטר בהספק גבוה, לא דבר סטנדרטי, וגם לא זול.

ומה לא נכון בתרשים ? (זה שצריך להוסיף נגד לפני הלד זה אני כבר יודע) אז עוד משהו חוץ מזה ?

פורסם

חשוב לדעת כמה מאווררים בדיוק אתה הולך לשים שם?

בציור המקורה שלך היו חמישה מאווררים עם לדי במקביל, השאלה היא כמה אתה רוצה לשים. זה משפיע על הזרם שזורם על הפוטנציומטר בגלל ש ה 18 אמפר שמגיעים מהמסילה של 12V מתחלקים שווה בשווה בין כל הפוטנציומטרים.

פורסם
  • מחבר

חשוב לדעת כמה מאווררים בדיוק אתה הולך לשים שם?

בציור המקורה שלך היו חמישה מאווררים עם לדי במקביל, השאלה היא כמה אתה רוצה לשים. זה משפיע על הזרם שזורם על הפוטנציומטר בגלל ש ה 18 אמפר שמגיעים מהמסילה של 12V מתחלקים שווה בשווה בין כל הפוטנציומטרים.

בינתים 4, וכשיהיה לי את ה S1 עם מאוורר 120 אז זה יהיה 5...

פורסם

[br]פורסם בתאריך: 4.06.2008 בשעה 23:06:32

ומה לא נכון בתרשים ? (זה שצריך להוסיף נגד לפני הלד זה אני כבר יודע) אז עוד משהו חוץ מזה ?

1. המאווררים אמורים להיות מחוברים למרכז הפוטנצימטר, או לקצר את הקצה עם המרכז. בחיבור שציירת יש לך סתם נגד קבוע.

2. גם אם תוסיף נגד בטור ללד, אתה לא תקבל שינוי בבהירות לכל טווח שינוי המהירות במאוורר: ז"א, שרק לקראת הסוף (או ההתחלה, תלוי בנגד) תקבל שינוי בעוצמת התאורה, ובשאר תקבל או את מקסימום האור, או לד כבוי. זה בגלל שטווח הבהירות של הלד משתנה במשהו כמו 1~2V (תלוי בצבע) וטווח המתחים שאתה נותן למאוורר משתנה ב 8~10V.

3. חוץ מזה, כשאתה מוסיף במקביל למאוורר עוד משהו (לד ונגד) אתה מגדיל את הזרם שעובר בפוטנציומטר, וממילא גם משנה את המתח שנופל עליו, ואז מקטין את מהירות המאוורר. אבל זה לא החלק הקריטי, כי זה באמת שינוי קטן.

כדי ליצור את מה שאתה רוצה, תצטרך מחלק מתח וטרנזיסטור/מגבר שרת. ומכיוון שנגדים משתנים בהספק שמעל 2W עולים מאות שקלים, עדיף לך להשתמש במעגל יעיל יותר, שגם לא מבזבז הספק, וגם תוכל לחבר לו לדים במקביל למאוורר בלי בעיה. מעגלי PWM, או מעגל נחמד שנתקלתי בו, ופותר את בעיית ההתנעה של מאווררים:

(במקום ה TIP דרלינגטון שיש שם, הייתי שם איזה MOSFET עצבני, IFR540 או משהו דומה, שכמעט לא מפיל על עצמו מתח, ומסוגל להעביר קרוב ל 12V מלאים למאוורר)

[attachment deleted by admin]

פורסם
רק לקראת הסוף (או ההתחלה, תלוי בנגד) תקבל שינוי בעוצמת התאורה

הבחור צודק כאן

וגם בכל שהשרטוט לא נכון הוא צודק.

השיטה היחידה שזה יעבוד לך זה אם תחבר פוטנציומטר במקביל 12V, בנוסף לכך תחבר מחלק מתת במקביל ל12V, ולמחלק המתח תחבר את הלד המחובר בטור לנגד.

הבעיה היא שבשביל מעגל כזה באמת צריך פוטנציומטר רציני מאוד, שיעלה לך לך המון כסף וגם יתחמם מאוד כל הזמן. ומה גם, שגם כאן השינוי בעוצמת האור יהיה קטן מאוד ורק לקראת הסוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים