עבור לתוכן

מחפש מסך לעבודה משרדית - תקציב של 1000 +-

Featured Replies

פורסם

לא רק זוויות צפייה. אלא גם הגדרות נקודה לבנה, אחידות תאורה ולרוב דיוק בצבעים וניגודיות. אלה דברים שמורגשים במיוחד אצל משתמשים ותיקים עם מסכי CRT. המעבר מ-CRT ל-TN מאוד פוגם בחוויית העבודה עם המחשב. למרבה הצער לא תוכל להשיג פאנל איכותי במחירים זולים אלא מ-1900 ש"ח עם SAMSUNG 971P, מ-2100 עם DELL 2007FP ומ-2480 עם EIZO S1932. אלו המסכים הטובים ביותר בדיוק בצבעים מהקופסא עד 2500 שקל.

פורסם
  • מחבר

אתה מכניס אותי להתבלטות קשה מאוד.

1900 זה הרבה מעל למה שתכננתי בתקציב, ואני צריך להבין האם משתמש כמוני באמת צריך את זה או לא, ואם לא, מה המסך הבא בתור אותו כדאי לקנות?

תראה, אני רגיל לעבוד מול מסכים דקים LCD כבר הרבה שנים, כך שאין לי איזה "מעבר" דרסטי. אני לא משחק כמעט משחקים ולא עוסק בכלל בגרפיקה, כך שלא חשובה לי השלמות של הצבעים. סרטים אני רואה פעם ב', יהיה נחמד אם הם ייראו טוב, אבל זה לא הדבר הכי חשוב בעולם.

האם אתה עדיין חושב שאני צריך את המסך ב-1900, ואם לא, מה המסך הבא בתור שכדאי לקנות?

פורסם

המסכים האיכותיים לא רק מצטיינים בתחום הגרפיקה אלא גם לשימוש משרדי. לעבודות טקסט TN נחשב לגרוע ביותר. אם לא חשת במשהו חריג עם TN שעבדת עמם, אין סיבה שתעלה למסך יותר יקר מ-L1953TR - אלא אם אתה מחפש גם אפשרויות ארגונומיות שישפרו את מיקום הגובה של המסך ומיקום טוב יותר של כפתורי השליטה, אז יש סיבה טובה להשקיע ב-SAMSUNG 943B. מה-971P עדיין אפשר להתרשם בחלק מהסניפים של אופיס דיפו אבל אין אפשרות לשנות הבהירות אלא רק באמצעות תוכנה, אז יהיה די קשה להתרשם ממנו אם יכוון לבהירות נמוכה בכוונה או יעבוד ברזולוציה לא טבעית.

פורסם
  • מחבר

המסכים האיכותיים לא רק מצטיינים בתחום הגרפיקה אלא גם לשימוש משרדי. לעבודות טקסט TN נחשב לגרוע ביותר. אם לא חשת במשהו חריג עם TN שעבדת עמם, אין סיבה שתעלה למסך יותר יקר מ-L1953TR - אלא אם אתה מחפש גם אפשרויות ארגונומיות שישפרו את מיקום הגובה של המסך ומיקום טוב יותר של כפתורי השליטה, אז יש סיבה טובה להשקיע ב-SAMSUNG 943B. מה-971P עדיין אפשר להתרשם בחלק מהסניפים של אופיס דיפו אבל אין אפשרות לשנות הבהירות אלא רק באמצעות תוכנה, אז יהיה די קשה להתרשם ממנו אם יכוון לבהירות נמוכה בכוונה או יעבוד ברזולוציה לא טבעית.

אוקיי, אז בעצם אם אני מחליט שTN זה מתאים לי, אני אקח את ה-L1953TR מכיוון שאני לא צריך אפשרויות ארגונומיות מתוחכמות מדי.

ואם אני מחליט שכן חשובה לי איכות, אז כדאי ללכת על ה-971, שאת הבהירות אצלו משנים באמצעות תוכנה. מה בעצם ההבדל הרציני הטמון בין 971 לבין L1953? מה צריך לגרום לי לקנות את הראשון ולא את השני?

פורסם

פאנל שונה לגמרי, VA לעומת TN, מה שגורר איתו איכות הרבה יותר טובה...

ארגונומיה הרבה יותר משוכללת... לא יודע אם תשתמש בזה אבל אני אשתמש...

פורסם
  • מחבר

פאנל שונה לגמרי, VA לעומת TN, מה שגורר איתו איכות הרבה יותר טובה...

ארגונומיה הרבה יותר משוכללת... לא יודע אם תשתמש בזה אבל אני אשתמש...

לא חושב שאשתמש יותר מדי בארגונומיה. ולגבי האיכות - שוב, מהו בדויק ההבדל באיכות? האם מרגישים אותו רק במשחקים? האם זה יותר בריא לעיניים? למה שאוסיף עוד 900 שקל, מה האיכות שאקבל?

פורסם

האיכות מורגשת בסרטים ובעבודות טקסט. למשחקים לא צריך מסך איכותי, אם כי פאנלים איכותיים מאפשרים חשיפה טובה יותר של גוונים בהירים וכהים עדינים בסצינות חשוכות.

ב-971P יש יחס ניגודיות סטטי טוב בבהירות ממוצעת. אתה תראה טקסט יותר קריא מאשר בכל TN כי הצבע השחור של הטקסט נגזר ישירות מיחס ניגודיות סטטי - ככל שהוא גבוה יותר הטקסט יותר שחור. גם טוהר הלבן ברקעי טקסט תורם לחוויית העבודה בצורה חיובית. בסרטים צבעים מאוזנים ועומק שחור מצויין עושים את שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה לכל הממליצים, הגעתי להחלטה - אם כבר אני קונה מסך, אז שיהיה איכותי, נשקיע קצת יותר ממה שתיכננתי ונקנה את ה-971P!

רק שאלה קטנה - ראיתי כמה אנשים ממליצים לקנות אותו מהר מהר מאופיס דיפו, אך לפי ZAP יש חנויות שמוכרות את המסך יותר בזול, אז למה בעצם לקנות באופיס דיפו? אני מצאתי באתר של גיבור http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=546&category_id=9618eba332cd3187523f7822702b8b56&, ומצוין שם שיש את המסך במלאי בחיפה.

מה אתם אומרים?

פורסם

וטף?!?

מי אמר לך לא מומלץ?

והוא אמור לעלות 1500, תלוי איפה אתה מחפש...

הוא בעל פאנל VA

אחד המסכים הכי מומלצים פה בפורום...

אולי במקום להגיד "1500 ש"ח" כל פעם, תאמר לנו באיזה חנות מצאת אותו במחיר כזה שנוכל להנות מהמחיר האטרקטיבי?

אגב,

אם התקציב שלך כל כך נמוך:

Samsung 20 206BW 2Ms LCD WideScreen Display

1189 ש"ח, בפנדה מחשבים.

נראה לי אחלה אופציה (למרות שהוא פאנל TN). דעת המתמחים בנושא?

פורסם

רק שאלה קטנה - ראיתי כמה אנשים ממליצים לקנות אותו מהר מהר מאופיס דיפו, אך לפי ZAP יש חנויות שמוכרות את המסך יותר בזול, אז למה בעצם לקנות באופיס דיפו? אני מצאתי באתר של גיבור http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=546&category_id=9618eba332cd3187523f7822702b8b56&, ומצוין שם שיש את המסך במלאי בחיפה.

מה אתם אומרים?

מי שהצליח לשים יד על ה-971P הוא היבואן השני של סמסונג כור-תקשורת, המשווק את המסך לאופיס דיפו. לא ידוע האם יש היום לחיון את הדגם הזה. לגבי מחיר של 1763 שקלים - תבדוק את זה, רצוי על המקום, לפני התשלום. באופיס דיפו מדיניות החלפה ואחריות פיקסלים מתים טובה מאוד לפי מה שהבנתי מ-Drazick ב-d-spot.

ה-206BW רחוק מלהיות ברמת איכות התמונה של 971P, היות והוא מבוסס על פאנל TN.

פורסם

כן זה אני יודע, ורשמתי את זה שהוא מבוסס על פאנל TN.

אבל כפי שאמרתי קודם, הסיבה היחידה שהמלצתי לו על המסך היא:

א' המחיר שלו פחות מ1200 ש"ח.

ב' התקציב של הקונה כאן 1000 ש"ח +-.

פורסם

בסופו של דבר, אחרי שהוא ביקש לדעת במה ההבדלים אמורים לגבי הפאנלים ובמה האיכות תבוא לידי ביטוי, הוא השתכנע שכדאי להוסיף תקציב. לעיתים קורה שאנשים מקפיצים את התקציב בהתאם לתשובות שהם קיבלו. מסך מחשב מהווה רכיב מרכזי בהנאה מהמחשב יותר מאשר רכיבי החומרה עצמם, שלא עומדים בקצב התחרותיות בשוק אחרי זמן קצר. אנשים שקנו לפני 4-5 שנים מסכים עם פאנלים איכותיים לא מתרגשים כל כך גם מהחדשים עם פאנלי TN ואף איכותיים אחרים. למשל EIZO S2410W אפילו שהוא מאוד ישן במונחים של היום עולה באיכותו על Dell 2408WFP.

פורסם
  • מחבר

אז אם גיבור מאשרים לי את המחיר הנ"ל, ומציינים שקיים אצלם המוצר במלאי, אין סיבה ממש לא לקנות מהם, חוץ מכך שבאופיס דיפו יש אחראיות טובה יותר (כנראה), אני צודק?

אם בגיברו לא יהיה, אני אכן אקנה באופיס דיפו, עלייה של 900 שקל מהתקציב המקורי, מקווה שזה יהיה שווה את זה :)

פורסם
  • מחבר

עידכון - הזמנתי את המסך מהחנות "נועה", שהתקשרו אלי היום בבוקר והודיעו לי שתוך שבוע ימים מהיום יגיע אליהם המסך, ולאחר מכן ייקח לו יומיים להגיע אלי.

אז לכל מי שמחפש - מסך 971P יהיה בחנות נועה בעוד שבוע מהיום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים