עבור לתוכן

האם הקב"א שלי טוב או לא טוב?

Featured Replies

פורסם

נתחיל בזה שגם אם אתה לומד במגמת טכ"ם יגייסו אותך לקרבי עם פרופיל 97.

אם אתה רוצה להגיע ליחידה טכנולוגית, אלה האפשרויות העומדות בפניך:

1. להמשיך לעתודה טכנולוגית (י"ג). תבדוק עם מרכז המגמה אצלכם אם יש כזו אופציה

2. לנסות להתקבל כחריג ממר"ם. לממר"ם חייבים פרופיל 64 ומטה, אבל אם יש לך ידע מיוחד (=כבר בגיל 8 היית סמנכ"ל בחברת הייטק של 1200 עובדים) תוכל לקבל מבחנים חריגים. אין לי מושג איך זה נעשה (נראה לי שדרך לשכת הגיוס).

3. לנסות להתקבל כחריג מודיעין. כדי להתקבל ליחידות הטכנולוגיות של מודיעין צריך קב"א 54 ומעלה. יכול להיות שגם אצלם יש מקרים חריגים. לפרטים נוספים כנס לאתר שלהם - www.idf.il/aman

4. להוריד פרופיל מקרבי לעורפי (=להוציא עין, לכרות יד וכו')

5. לבדוק מה הסיבות לכך שהקב"א שלך 53 - בגלל הדפ"ר (מבחנים) או בגלל הצד"כ (ראיון). אם בראיון אמרת שאתה מעדיף שירות לא קרבי, רוב הסיכויים שזה בגלל זה. גם כאן אני מניח שיש חריגים

6. פרוטקציות! אם יש לך אבא / דוד / אחות של סבתא וכד' שקשורים למשהו תנסה דרכם

7. ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה

8. פורום מתגייסים בתפוז. אני לא מאמין שיש עוד אופציות, אבל אתה יכול לשאול שם www.tapuz.co.il/forum.asp?id=164

• תגובות 65
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם צנחנים נחשבת כחטיבת חי"ר רגילה אבל חי"ר ביסודו הוא התנדבותי... גם גבעתי גם נחל... הכל.

כל חטיבות החי"ר(מלבד צנחנים כמובן) הן לא התנדבותיות והצבא יכול לגייס אותך אליהן בתנאי שיש לך פרופיל קרבי(82 ומעלה) בלי לשאול אותך אפילו, בדיוק כמו שמגייסים לחיל ההנדסה, מוד"ש, מג"ב, שריון, חי"ר ייעודי, תותחנים וכו' וכו'.

חטיבת הצנחנים נחשבת התנדבותית משום שהיא דורשת מיון מוקדם(גיבוש), אך חטיבות החי"ר האחרות לא, הצבא יכול לגייס אותך אליהן גם אם לא תבקש.

פורסם

אני ממש מצטער שאני חוטף לך את הדיון אבל...........

אני רוצה לדעת איך אני יכול להגיע או מה אני צריך לעשות בשביל להגיע לסיירת כמו דובדבן או סיירת מט"כל?

הפרופיל שלי הוא 82 והקב"א היא לא יודע אבל אני יודע שבטוח לא 54 כי אני משדרות.....

פורסם

לסיירת מטכ"ל אתה לא מגיע עם פרופיל 82... תברר על מה הורידו לך אותו ואז תנסה לשפר (משקל נמוך, בעיה פיזית זמנית וכו')....

כדי להגיע לסיירת מטכ"ל אתה צריך לעבור יום סיירות (קבלת זימון לבעלי פרופיל 97) שבתחילתו אתה רושם כי אתה מעוניין להגיע לסיירת מטכ"ל ולעבור אותו ואז לעבור את מבחן הפסיכולוג ואז להגיע לגיבוש של סיירת מטכ"ל.

כדי להגיע לדובדבן אתה צריך לעשות את גיבוש הצנחנים-דובדבן, לעבור אותו ואז יעשו לך עוד מיונים לדובדבן...

פורסם

אחי את הפרופיל שלי אי אפשר העלות אין לי שום בעיה פיזית הכי קטנה, אבל ועל האבל הזה רבתי איתם שם והכרחתי אותם לעשות לי את הבדיקה 12 פעם (לעומת פעם אחת שהם עושים!) ומסתבר שאני עיוור צבעים >:( , אז ככה שאין מה לעשות בקשר לפרופיל שלי.......

אבל לא שאני מזלזל בך (yuvyuv) אבל מאיפה אתה יודע מה התהליך כל-כך מפורט בשביל להגיע לסיירת מט"כל?

כי אם אני לא מגיע לשם אז החלטתי שאני לא מתגייס (ואני בחור ממש ממש ממש עקשן ותמיד מקבל מה שאני רוצה ואני לא מפונק) ואם לא שם אז לפחות סיירת דובדבן!

פורסם

יש לי 3 חברים שדיברו בדיוק כמוך, ועכשיו הם בהנדסה קרבית, שתיים גדוד 605 ואחד 603. (כולם טירונים :) )

אני לא מזלזל בך אישית, אבל זה הניסיון שלי עם אנשים שדיברו כמוך, אז אל תדבר סתם אלא תעשה.

פורסם

אפשר לקבל זימון ליום סיירות עם 82. חבר שלי קיבל ויש לו 82 על תת משקל.

פורסם

רק הערה בנוגע למה התנדבותי ומה לא - רק קורס חובלים וטיס נחשבים להתנדבותיים, כך שעקרונית אפשר לגייס כל אחד לצנחנים בלי שיתנדב. אבל!!! (וכאן האבל הגדול) יש מספיק ביקוש לצנחנים, ובצנחנים לא רוצים את מי שלא רוצה להגיע אליה. כך שבסופו של דבר אם לא תרצו צנחנים צנחנים לא ירצו אותכם.

פורסם

לסיירת מטכ"ל אתה לא מגיע עם פרופיל 82... תברר על מה הורידו לך אותו ואז תנסה לשפר (משקל נמוך, בעיה פיזית זמנית וכו')....

כדי להגיע לסיירת מטכ"ל אתה צריך לעבור יום סיירות (קבלת זימון לבעלי פרופיל 97) שבתחילתו אתה רושם כי אתה מעוניין להגיע לסיירת מטכ"ל ולעבור אותו ואז לעבור את מבחן הפסיכולוג ואז להגיע לגיבוש של סיירת מטכ"ל.

כדי להגיע לדובדבן אתה צריך לעשות את גיבוש הצנחנים-דובדבן, לעבור אותו ואז יעשו לך עוד מיונים לדובדבן...

קצת הבהרות ותיקונים.

יום סיירות ממיין ל-3 יחידות מובחרות: חובלים, שייטת 13, סיירת מטכ"ל.

יום סיירות מקבל כל מלש"ב בעל פרופיל 82 ומעלה, ובעל קב"א של 52 ומעלה.

כלומר, ניתן לקבל מטכ"ל גם עם פרופיל 82 ללא סעיפים פוסלים.

מלבד זאת ישנם עוד גיבושי המשך למי שסיים או שרד לפחות 48 שעות בגיבושים המרכזיים(הנזכרים לעיל..) והם 669 שלדג וצוללות.

כדי להגיע לדובדבן, אתה צריך לעבור גיבוש צנחנים בתור מאותר דובדבן, ואז עוד מבדקי פסיכולוג וכו'.

פורסם

www.idf2000.co.il

אתר טוב בעברית בכל הקשור בצבא גיבושים ויחידות התנדבותיות

יש גם אתר לא רע באנגלית(הידוע לשמצה)

www.isayeret.com

פורסם

זה נכון שליום סיירות מקבלים זימון אנשים עם פרופיל 82 ומעלה, אך במידה והם עוברים את היום, הם יוכלו להגיע אך ורק לחובלים.

מטכ"ל/שלדג/שייטת לא נחשבות ליחידות מובחרות אלא יחידות עלית ואליהן מתקבלים אנשים עם פרופיל רפואי של 97 בלבד, וכמובן רק אחרי שהם עברו את הגיבוש (גיבוש מטכ"ל-שלדג הוא קשה ביותר [אחד החברים שלי עבר [כן, עבר] אותו לא מזמן] וגיבוש שייטת אמור להיות קשה עוד יותר).

יש הרבה מאוד כאלו שרוצים ממש ממש להגיע למטכ"ל, אבל הנה מספרים כדי לסבר את האוזן: מתוך כל האנשים שהגיעו השנה לגיבוש מטכ"ל-שלדג, 10% עברו אותו בהצלחה (450 הגיעו, 45 עברו; 30 למטכ"ל ו 15 לשלד"ג) וה 450 האלו הם רק חלק קטן מכל מי שעבר בהצלחה את אחד מימי הסיירות.

אבל רק שתדע שמטכ"ל זו לא האופציה היחידה שלך.. אתה יכול להתגייס לגולני ואחר כך לעבור גיבוש ולהגיע לפלס"ר גולני, שנחשבת ליח"טית המובחרת ביותר שיש, או להתגייס לצנחנים (לעבור גיבוש של יומיים) ומשם להגיע לסיירת צנחנים.

לגבי דובדבן, אני לא בטוח אם הם מקבלים אנשים עם פרופיל 82.

פורסם

ממה שאני יודע רק טייס וטלפיות דורשמים מעל 55

אההה ואם אני לא טועה בשביל הסיירות המובילות צריך 54 ומעלה. (לגבי הסיירות אני בכלל לא בטוח).

"מורן" - אני חושב שצריך 56.

פורסם

מה זה מורן?

פורסם

"מורן" - אני חושב שצריך 56.

אני בספק.

עריכה:

מורן היא יחידה מיוחדת של חיל התותחנים, ועל פי מיטב הבנתי ייעודה הוא לסמן מטרות להפגזה ולתפקד כיחידת מודיעין שדה עבור כוחות הארטילריה.

פורסם

יש סיבה מיוחדת שנעלמה מעיני למה ליחידת סימון מטרות בתותחנות צריך מינימום קב"א 56?

עריכה - לפי מה שהבנתי הם אמורים לשבת במחנה אויב ולסמן... טוב זה כבר יותר מובן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים