עבור לתוכן

הודעה חשובה לכל שחקני WOW, שמחוברים עם בזק בינלאומי!

Featured Replies

פורסם

רק שלא יבטלו לי את החבילת גיימר שלי :) . הנה ה speed test שלי וחוץ מזה הpacketloss גם נמוך החבילה שלי זה 2500/250 . עדיין קיבלתי פינג זוואתי לאנגליה אולי בגלל עומס על הקווים שלהם. לפחות על הקווים בארץ אני מקבל תיעדוף. עשיתי פינג לBBC וקיבלתי 74 מילי שניות

כמו שאתם רואים בשביל איכות צריך לשלם וטוב שיש לי את האפשרות.

התוצאות:

לוס אנג'לס : פינג 239 הורדה 1819 העלאה 212

לונדון : פינג 186 הורדה 2749 העלאה 259

פתח תקווה : פינג 24 הורדה 2605 העלאה 267

העניין של תיעדוף חלקי מקובל בספקי אינטרנט אחרים אבל אני יכול להרשות לעצמי את התשלום החודשי (כ70 שקל ללא התחיבות) וזמן המשחקים שלי מוגבל אז אני לא רוצה שיהיו לי בעיות בגלל העומס.

עריכה: העפתי את התמונות של ה speed test סתם תופסות מקום.

• תגובות 56
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

למי איכפת מבדיקה מול speedtest.net ??

באמת מיותר, בדיקה מול speedtest אינה תורמת כלום ל thread הזה.

פורסם

speedtest תקין גם אצלי, זה לא קשור כל כך.

אני יכול להריץ בדיקה מול שרת בארה"ב והכל יהיה מצויין אבל בפועל הורדות/משחקים לא יעבדו כמו שצריך.

בכל מקרה, התשתית בארץ לא משהו, לא משדרגים אותה, גונבים ממנו כסף, לא מספקים לנו את מה שאנחנו משלים עליו ועושים את זה בדרך חוקית (מאוד משעשע :-\). אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתלונן כל הזמן. גם לאלה שמקבלים פה פינג של 200-300, למשחקים כמו WOW זה בסדר אבל ל FPS זה נוראי :s07: לפתור בעיה מקומית לא יעזור כל כך, צריך לגרום לכך שכולם יקבלו אינטרנט שעובד בלי קשר ל WOW או לחבילת GAMER.

פורסם

צודק בקשר לspeed test אני הייתי צריך לתת לכם פינגים וממוצעים. הבעיה עם WOW שאי אפשר לעשות ping לשרתים שלהם. גם ככה בwow אפשר לסבול פינג אבל לא בFPS . בקשר להורדות זה גם ככה לא מעניין אותי (רוצה פינג יציב ונמוך עם packet loss פחות מ2% ) ורוב החברות עושות trafic shaping להורדות כדי לתת לאפליקציות אחרות כמו גלישה באינטרנט עדיפות.

החבילת גיימר עוזרת לצאת מהארץ לרשתות אחרות בחול אבל עדיין יכול להיות שם בעיות. אם בזק בינלאומי רכשה גם קווים בחול (הרשת שלה לא מוגבלת רק לישראל) אז אני אקבל יותר הגנה מעומס בחו"ל. עדיין צריך לקחת בחשבון שבארץ יש איזה מיליון גולשים וכולם מחוברים לאותו קו תת ימי ולפחות חצי מהם מורידים תכנים מרשתות שיתוף קבצים שגורם לכך שהניצול של רוחב הפס שספק השירות קונה מנוצל קרוב מעוד ל100% . בפקק הזה לרוב זה עובד בצורה של"מי שבא ראשון" אלא אם כן יש תיעדוף לחלק מהמשתמשים או הפרוטוקולים. אם עושים traffic shaping אז חלק מהאנשים ממתינים בתור יותר זמן בהתאם למה שהם מנסים לעשות או העדיפות שלהם ברשת. חוץ מזה בגלל שהניצול קרוב מאוד ל100% בזמני עומס הנתבים לא מעבירים חלק מהתעבורה כדי להוריד את העומס וזה גורם לpacket loss (במשחקים זה גורם לקפיצות עצבניות) .

פורסם

דובי, הבעיה פה זה שאתה חושב שכשאנחנו משלמים אנחנו מקבלים 'עוד רוחב פס' שבאמת בלתי אפשרי. מה שבאמת קורה זה שהם חיבלו בחבילות הסטנדרטיות ועשו TRAFFIC SHAPING עליהן, וכאשר אתה משלם את האקסטרה לגיימר אתה מקבל את מה שהיית אמור לקבל בכלל. הם מוכרים חבילה פגומה, והגיימר זו בעצם החבילה שאמורה להיות סטנדרטית.

פורסם

הבעיה המרכזית שנותרה - VENTRILO.

נזק מבצעים TRAFFIC SHAPING לשרתי VOIP ופורטים מסויימים ולכן אם שרת ה VENT שלכים קיבל פורט שנמצא באיזור של פורטים של תוכנות P2P אתם תסוננו בדיוק כמוהם.

האם אתה יודע את התחום ה"אסור" של ה port-ים ?

חבר טוב שלי משלם על השרת אז אולי אפשר לשנות את ה port.

פורסם

אף אחד חוץ מבזק לא יודע.

לדעתי זה רק ניסוי וטעייה.

נסה לשחק בתחום היותר נמוך של הפורטים ולא בבעלי ה 5 ספרות.

פורסם

ד מה שבאמת קורה זה שהם חיבלו בחבילות הסטנדרטיות ועשו TRAFFIC SHAPING עליהן, וכאשר אתה משלם את האקסטרה לגיימר אתה מקבל את מה שהיית אמור לקבל בכלל. הם מוכרים חבילה פגומה, והגיימר זו בעצם החבילה שאמורה להיות סטנדרטית.

אנחנו לא חיים בעולם מושלם ואין לחברות שמספקות אינטרנט רוחב פס אין סופי חינם. מי שצריך את ה QOS משלם עליו והיתר מקבלים חבילה מוזלת בתמורה לכך שהם חשופים להשפעה של העומסים.

אין כזה דבר היית צריך לקבל . אם למשל הלכת לאיזה פסטיבל נמצא ליד בית מלון ולא רצית לישון באוהל היית מזמין מראש חדר במלון ומשלם עליו ורוב האנשים אחרים היו ישנים באוהלים. האנשים שישנו באוהלים קיבלו כעיקרון את אותו שירות (לינה)אבל לא היה להם הכי נוח בעולם . הם לא יכולים לבוא אל מארגני הפסטיבל בטענות שזה לא פייר שאתה ישנת בבית מלון והם ישנו באוהל רק בגלל שהם שילמו להכנס לפסטיבל וזה עלה להם הרבה כסף. יש במלון X חדרים והמארגנים יכלו כעיקרון לארגן את הפסטיבל עם לינה בבית מלון אבל אז הכרטיסים היו עולים הרבה יותר כסף ומספר המקומות היה מוגבל. גם במקרה הזה בשביל איכות אתה משלם. הם נותנים לך את האפשרות ואם אתה לא בוחר את האפשרות הזאת אתה משלם הרבה פחות כסף.

פורסם

^^^^

תבדוק טוב ותיראה שבכל מדינה מודרנית פעולות כאלה מנוגדות לחוק. החברות מספקות יותר ממה שהן יכולות בלי לידע את הלקוח, הלקוח משלם מחיר מלא על חיבור האינטרנט שהוא קנה ובפועל הוא מקבל חצי ממה שהוא שלם. כ 40% משעות היום הוגדרו כשעות עומס, מה שאומר שב 40% מהיום, כל יום אתה לא מקבל כל מה שאתה משלם עליו. בסופו של חודש החברות מכניסות סכום גדול מאוד של כסף שנגנב על ידן כתוצאה מפעולות אלה. כמובן שכל זה אפשרי בגלל כמה פרצות בהסכמים של החברות על הגוף האחראי ובחוזים עם הלקוחות. לדוגמה, בפרסומים תמיד אומרים "אינטרנט במהירות X מגה בשניה", בחוזה שלך כתוב "אינטרנט במהירות של עד X מגה בשניה", כמובן שזה נהוג והגיוני אבל ניסוח זה נועד בשביל להגן על החברה מסטיות של קטנות לא סטיות של 50% שנפוצות מאוד בארצנו הקטנה.

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, נזק בין לאומי, כבלים ללא חייגן, פינג לשרת VENT באירופה 80-100MS פינג לשרת VENT בארצות הברית 150-180MS פינגים לWOW כשיחקתי לארצות הברית וEU בין 150 ל350MS תלוי בעומס הכללי ברשת באותו הזמן.

התשתיות בארץ עמוסות בטרוף, בשעות שיא רוב האנשים לא יקבלו את המקסימום מהחבילה שלהם, הספקיות עמוסות לא פחות, עם קווים של כמה גיגה ביטים לחו"ל כמה משתמשי 5MB+ אתה חושב שהם יכולות לסחוב?

השטויות האלה לגבי ניתוב מעודף(מה שלא אפשרי טכנית) צצות כל כמה חודשים, לא מעט פעמים דרך יחצנים של חברות לעבור לשרות מסויים.

הספקיות לא יכולות לעשות שום דבר ברמת הנל"ן למשתמש רגיל, הספקיות אפילו לא יכולות להגביל את המהירות של המשתמש(הספקית של התשתית עושה את ...............

אתה רוצה להגיד לי שגם אין חסימת פורטים לP2P??

פורסם

הסכם השירות של בזק בינלאומי

http://www.bezeqint.net/Media/internet_agreement.pdf

תנאי הרשיון של בזק בינלאומי באתר משרד התקשורת:

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/8/628.pdf

אין לי כוח לעבור על שניהם תגיד לי איפה הם עברו על החוק ואני אבדוק את זה.

אפשר להתעקש עד מחר שהם לא מספיק טובים והם עובדים על המנויים הרגילים שלהם אבל זה ככה גם בחברות אחרות . אם אתה לא מרוצה מהשירות שהם נותנים תעבור לספק אינטרנט אחר או שתקנה קו אינטרנט פרטי שיתן לך 100% מרוחב הפס שאתה משלם עליו וגם תעדוף רק לך אבל שתדע שזה לא זול.

לכל ספקית אינטרנט יש קווים כאילו והם מחלקים אותם בין הלקוחות וככה הם מורידים את העלות שלהם . חוץ מזה הספקי שירות מרימים שרתי proxy כדי לשמור אתרים פופולארים ברשת שלהם כדי להוריד עומס מהקווים הבינלאומיים. עדיין כשאחוז גדול מהישראלים משתפים קבצים ועם התחרות בשוק החברות מנסות לקצץ עלויות על ידי קיצוץ רוחב פס לשיתוף קבצים. האופציה השניה להתמודד עם העומס זה לקנות עוד קווים לחול דבר שעולה כסף. הכסף הזה צריך לבוא מהמנויים. אפשר פשוט להעלות מחירים וכל המנויים האחרים יספגו את המחיר של שיתוף קבצים. הלקוחות הריווחיים (שלא מנצלים הרבה רוחב פס ) פשוט יברחו לספק שירות זול יותר.

פורסם

^^^^

מה זה עוזר לקרוא את תנאי הרישיון והסכמי השירות? ברור שהם לא עוברים על החוקים לפי החוזים האלה, זה כל הרעיון. תבדוק במדינות אחרות, תשנה גישה בראש שלך ותיראה שזה לא חוקי. אתה צריך לזכור ש 90% שבזק ועוד כמה חברות היו שותפות בכתיבת תנאי הרישיון (בדרך עקיפה), זה הרעיון של מונופולים.

בשורה התחתונה, קניתה שור, קיבלת חמור כי נגמרו לחברה השורים, ביקשת שיתקנו את זה/יחזירו לך את הכסף והם ענו לך ב- "לך תבכה למישהו אחר, בעיה שלך בפעם הבאה תקנה שור אצל מישהו אחר" :lol:

אם קנית שור אתה אמור לקבל שור, אם קנית מלפפון אתה אמור לקבל מלפפון, אם קנית אינטרנט של 5M בשניה אתה אמור לקבל אינטרנט של 5M לשניה (לא פיק של 5M לשניה, מהירות קבועה של 5M בשניה).

בחו"ל ספקיות אינטרנט שמגבילות שיתוף/משחקים מגיעות למצבים קשים כי שם הבינו שזה לא חוקי, אצלנו כל חברה עושה מה שנוח לה.

בקשר לזה שכתוב "עד 5M בשניה", שוב ניצול לרעה של פרצה בהסכם, במקור משפט זה נועד להגן על החברה מבעיות קטנות וזמניות. הוא לא מיועד לכך שכל היום יהיה מוגדר כשעות עומס והלקוח יקבל רק 50% ממה שהוא משלם עליו! במקרה כזה החברה חייבת לזכות את הלקוח :nono:

הספקית יכולה בקלות להגביל את מה שהיא מספקת, אפשר לשלוט בכל מה שעובר דרך מחשב, זה הרעיון של מחשבים.

פורסם

אף אחד לא מבקש אפשרות להורדה ב 5Mbit/sec כל היום וברור שהספקיות לא יכולת לעבוד בקצב כזה כל היום.

אבל לעמוד בדרישה של 6Kbytes/sec כלומר 0.046Mbit/sec (שמספיק למשחק רשת+ vent) בפינג של 100ms~ לאירופה (גם בשעות הערב) היא דרישה בהחלט סבירה.

פורסם

מצאתי כתבה בynet בנושא:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3328074,00.html

הם טוענים שב2006 היו לבזק בינלאומי 450000 מנויים ו 11GB לחו"ל.

עשיתי חישוב קטן (לפי GB = 2^30 ) וזה אומר שכל משתמש מקבל כ26.2KB לשניה . אם לרוב יש חבילה של 1.5MB זה אומר שאם כולם היו עולים על האינטרנט באותו זמן ומורידים קבצים כמו משוגעים הם היו מקבלים קצב פי 7 יותר נמוך. נגיד שבזק בינלאומי החליטה לאמץ את הרעיון שלך ולהכפיל פי 7 את רוחב הפס ל 77GB . נגיד שהחברה שמספקת להם את רוחב הפס אמרה להם שבשביל זה הם צריכים לשלם פי 7 על רוחב הפס.ו נגיד שבזק רוצה להרוויח 40 שקל למשתמש והחבילה של 1.5 עלתה אז 80 שקל. מה שזה אומר שכל המשתמשים צריכים לשלם 7*40+40 שזה 320 שקל לחודש. 40 שקל מתוך 320 שקל זה 12.5% ומזה בזק בינלאומי צריכה להתקיים מה שיגרום למניה שלהם להתרסק. חוץ מזה אתה חושה שהמשתמשים יסכימו לשלם פי 7 על האינטרנט רק בשביל לקבל את מלוא רוחב הפס תמיד? הם יתפשרו ויעזבו בהמוניהם.

ומכאן אנחנו מגיעים לבעיה שלנו של ping גרוע לשרתים בחו"ל . כשכולם מורידים קבצים זה כמו משאיות על הכביש שנצמדות טוב טוב ולא נותנות לך להשתלב. בלי שיורידו את העדיפות של מורידי קבצים יהיה מאוד קשה לאנשים שמשחקים משחקי מחשב יסבלו. כל ספקית שרות נגשה לבעיה בשיטה שונה. רוב הספקיות מגבילות שיתוף קבצים ועושות תיעדוף לשרתי משחקים מסויימים בזמן שבזק בינלאומי החליטה שכל המשתמשים הרגילים ילחמו על רוחב הפס אבל מי שמוכן לשלם קצת יותר יקבל עדיפות ברשת שלהם. ובגלל שרוב המשתמשים רוצים שיתוף קבצים הם לא רוצים להיות בספק שירות שמגביל להם אותו. ובגלל שרוב הגיימרים הכבדים אוהבים תיעדוף הם משלמים על חבילה יקרה. אולי בספקי שירות אחרים גיימרים יקבלו קצת אוויר בגלל הגבלת השיתוף קבצים אבל אף אחד לא מבטיח להם תיעדוף. הם עדיין נלחמים עם כל יתר המשתמשים בפרוטוקולים הלא מוגבלים על רוחב הפס המוגבל של ספק האינטרנט.

פורסם

^^^

סוף סוף אמת!!, ואני אחד מאלה שמשלמים הרבה כסף בישביל לקבל מסלול פיננסי Ip קבוע + תיעדוף פינגים לחול,

מאז שעשיתי את זה כבר שנה וחצי אני מוריד על רוב הזמן על מקסימום וגם פינגים נמוכים לחול למעט מיספר מצומצם של ימים שיש טיפה עומס.

אני לא מאמין שבזק מחבלת בחבילות הבסיסיות, אלה עושה תיעדוף למישתמשים מסויימים לשרתי Vpn

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים