עבור לתוכן

הודעה חשובה לכל שחקני WOW, שמחוברים עם בזק בינלאומי!

Featured Replies

פורסם

עריכה, 04/05/2008:

שלושה ימים עברו מהבקשה שלי לתעדוף, והיום סידרו את זה סופית.

מממוצע של 400+, ירדתי לפינג שנע בסביבות ה-175 והמשחק חלק לגמרי. תוצאות:

http://i26.tinypic.com/29wv6uh.jpg

אני מפרסם את אותה ההודעה בכמה פורמים.

רעיון נלקח מ-Calman:

http://gamer.co.il/gamer2/php/replieslist.php?Highlight=&TopicID=921426

לפני שתמשיכו, בבקשה תקראו את מה שרשום בלינק שצירפתי, כדי להבין על מה מדובר בכלל.

שיטת התעדוף, שמדובר עליה בלינק, אכן קיימת בבזק בינלאומי. והיא באמת עובדת בצורה מעולה, ומורידה את הפינגים מממוצע של 300-400 לממוצע של 100-150! הבעיה שלי מתחילה עם העובדה שבזק בינלאומי מבקשים כסף על השיטה הזאת, וקוראים לה במילים יפות "חבילת גיימר". במילים אחרות, נותנים לנו חבילת בסיס פגומה במידה מסויימת, ואם אנחנו רוצים לקבל אותה תקינה, מחייבים אותנו להוסיף עוד כ-25 שקלים כדי להתקדם לגיימר.

הנתונים המעולים שמגיעים עם חבילת הגיימר צריכים להיות בסטנדרט של חבילות הבסיס, ואף אחד לא צריך לשלם שקל אחד אפילו על דבר כל כך מובן מאליו שהיינו אמורים לקבל מלכתחילה!

התקשרתי לתמיכה הטכנית שלהם לפני כשעה, ואחרי שביקשתי מנהל והתעקשתי לקבל תעדוף לשרת של WOW בחינם, לקחו ממני את הפרטים (שוב, מה שמצויין בלינק שלמעלה) ואמרו לי שאנשי סיסטם שלהם יבדקו את העניין ויחזרו אליי ביומיים הקרובים. לבנתיים שמו אותי על חבילת גיימר זמנית בחינם, וזה ממש תענוג! הפינג ירד לי מיידית מ-400 ל-90 והכל חלק לגמרי!!!!!!

תגובה לא רשמית של המנהל, לפי נסיון שלו, שאנשי סיסטם יסכימו לבצע תעדוף רק אם יפנו אליהם מספיק אנשים. אני כבר פניתי, שני חברים שלי גם הולכים לפנות, עכשיו אנחנו צריכים שכל מי שמחובר עם בזק בינלאומי שיפנה אליהם בבקשה לבצע את התעדוף הזה. כמה שיותר בקשות יעברו לאנשי סיסטם שלהם, יגדלו הסיכויים שהם יעשו את כל התהליך בחינם וללא צורך בחבילת גיימר.

כל העניין מאוד פשוט, וייקח ממכם סך הכל רבע שעה! תכנסו ללינק שצירפתי, תעקבו אחרי כל ההוראות כדי לקבל את הפרטים של ה-REALM שאתם משחקים בו ב-WOW, ואחרי זה תתקשרו לתמיכה הטכנית של בזק בינלאומי 1800014014. הם עובדים 24/7 אז לא לדאוג בקשר לשעה.

רוב הסיכויים שהנציג שתדברו איתו לא יבין על מה אתם מדברים בכלל, אל תתיאשו! לא שהם מטומטמים, אלה פשוט ההנחיות שלהם ולרוב זה באמת עובד ואנשים מתיאשים כבר אצלם. פשוט תבקשו מנהל, ותסבירו לו את העניין ותבקשו יפה שישלח הלאה את פרטי השרת בבקשה לעשות תעדוף. אתם יכולים גם להזכיר את הפנייה הקבוצתית שציינתי כאן, בתקווה שזה יעורר אצלם תודעה גבוהה יותר.

תשדלו להעביר את העניין הלאה לחברים שלכם שמשחקים במשחק, כי בסופו של דבר התהליך הזה יעזור לכם באופן ספציפי! הפינג שלכם במשחק ירד, והכל יהיה הרבה יותר נעים.

אני אנסה לפרסם את ההודעה בכמה פורמים, כדי שיותר אנשים יהיו מודעים לעניין.

ודבר אחרון חשוב לא פחות, איך צורך לצעוק על הנציגים/מנהל, זה לא יקדם אתכם לשום מקום ולא "יעשו לכם כבוד" בגלל שאתם מרימים את הקול. דברו לעניין ובצורה יפה, הם כבר יבינו על מה מדובר.

• תגובות 56
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם יצרו את החבילה הזאת כדי לקבל אקסטרה-כסף, ולמרות שזה לא בדיוק חוקי זה גם לא עובר על שום תנאי בחוזה שלך איתם. האנשים שכן שמו לב למשהו 'פישי' ויכולים לעורר בעיות ציבור בעתיד ובאמת מבינים מה הם עושים יקבלו הנחות כאלה ואחרות כדי שהם ישתקו. פתחתי נושא על בדיוק אותה הבעיה בפורום 'רשתות' ולאחר מס' ימים הודעתי שלצערי בחרתי לשלם את האקסטרה ולחסוך את הכאב-ראש.

פורסם

יוזמה מבורכת, ובשביל לעזור אני אתקין מחדש את WoW ואשתמש בחשבון פעיל של חבר לבדוק את הפינג ואתקשר ל 014.

הערה 1 :

בזמן האחרון קיים אצלי (014) לאגיים דיי גבוהים ב ventrilo בשעות היום והערב (אין שום בעיה בשעות הקטנות של הלילה ובשעות הבוקר).

העניין שקשה לי להראות איפה קיימת הבעיה, בשליחת ping לשרת מתקבלת תוצאה של פחות מ 100, אבל בד"כ ה ip הוא לא ה ip האמיתי של המכונה שעליה יושב השרת ומטעמי אבטחה יש redirect למכונה אחרת לפי ה port ולכן ה ping האמיתי הרבה יותר גדול מ 100 (סדר גודל כשל כמה אלפי ms).

הבעיות (כפי שאני מבין) נגרמות כתוצאה של packet loss אצל 014.

הערה 2 :

לדעתי ה thread הזה צריך להיות בפורום רשתות ולא במשחקים, אין בעיה במשחק עצמו (בעצם... יש מיליון בעיות ב WoW אבל זאת איננה אחת מהם).

ולאחר מס' ימים הודעתי שלצערי בחרתי לשלם את האקסטרה ולחסוך את הכאב-ראש.

כאשר אין את מסת האנשים כדי לבצע שינוי אז מוותרים, אני כן יכול להבין את זה.

כמה עולה החבילה של הגיימירים ?

פורסם

בולשיט אחד גדול ומסריח, לנזק בין לאומי אין כמעט שום שליטה על התעדוף מעבר לגבולות המדינה, רק ללקוחות נל"ן עסקיים אפשרי לתעדף וגם זה מוגבל לנקודת הקצה שבא נגמר הנל"ן.

מי שאחראי על תעדוף החבילות באירופה לפחות ברוב התשתית שמה היא חברת telia שעליה יושבים השרתים של בליזארד אירופה, ועד לשם אנחנו עוברים דרך התשתית של ME1(חברת מיצרית המספקת תשתית אינטרנט לכל המזרח התיכון).

כל החבילות GAMER שמיימר האלה הן בולשיט אחד גדול, אתם מקבלים בדיוק אותו Gateway כמו כל לקוח אחר, כלומר בכל הנוגע לתעבורה שיוצאת מבזק בין לאומי והלאה, התעדוף של משתמשי "חבילת פראייר" זהה לזה של כל שאר הלקוחות של נזק בין לאומי.

במקרה הטוב ביותר הם מקבלים QoS טוב יותר בניתוב הפנימי של נזק, אז BFD קיבלתם עדיפות ל2 hops פנימיים חסכתם 0.8MS...

וזה כמובן גם מעבר לעובדה שאין שרת 1 של WOW גם כאשר זה Realm מסויים, כל Instance כל אזור יושב על שרת אחר, אבל זה כבר לא משנה.

במקרה הטוב ביותר אפשר לעשות תעדוף לLogon Server שדרכו מילא כולם מתקשרים עם הרשת הפנימית של בליזארד(זה הGateway לכל השרתים שלהם, אתם לא מתחברים לכל שרת אחר בצורה ישירה), אבל אף ספקית בארץ לא תומכת בתעדוף לIP מסויים, גם כי רוב הסיכויים שאין להם ציוד לעשות את זה, וגם כי לא בזיין שלהם לעשות את זה בכלליות.

וחוץ מזה logon server יושב בערך על איזה 20 שרתים ואתם מקבלים כל פעם שרת אחר(round robin ברוב הסיכויים, או איזהשהו LB דינאמי אחר).

captureoc5.jpg

אז כן תמשיכו לחיות בסרטים שכל החבילות המפגרות האלה משנות משהו, על כל ניתוב הספקיות בארץ משלמות המון המון המון כסף, השקל וחצי הנוספים על חבילת הליימר שכל שחקני הCS בארץ משלמים עליה לא תכסה את העלות של התקנת מחשב מאייבורי בתור Gateway ותשלום על ניתב ותעבורת רשת בספקית מעזה.

עוד משהו, האחראי משמרת או מי שלא יהיה סיבן אותך ברמות, לאנשי הSYSTEM לכאורה של נזק בין לאומי אין שום קשר לזה, היחידים שיכולים לטפל בדברים האלה בספקיות\חברות תשתית הם אנשי NOC או אנשי תשתית IP.

אנשי הסיסטם במקרה הטוב מתקינים סוליטר לאותו אחראי משמרת מפגר.

פורסם

וואלה זה גם קורה בסרברים של QUAKE 3

רק בשעות מאוחרות הפינג יורד ל 100

פורסם
  • מחבר

זובי, היה לי את חבילת גיימר במשך שלושה חודשים (קיבלתי עליה זיכוי מלא בסוף, אבל זה כבר עניין אחר :)) ולא בטוח לגביי מה שכתבת, אבל מנסיון אישי כן היה אפשר להרגיש בהבדל! במשך כל התקופה ההיא, הפינג שלי לא עלה על 200 והמשחק עבד בצורה חלקה. הוצאתי אותה לא מזמן כי נמאס לי לשלם תוספת על משהו שאני אמור לקבל מלכתחילה, ואז הפינגים קפצו ל-400+.

נגיד שזה צירוף מקרים, כל השבוע פינגים עמדו על 400 עד ששמו לי גיימר לפני כמה שעות והפינג מיידית ירד ל-100-150 ואין בכלל לאגים!

אז הדבר היחידי שאני מסתכל עליו אלה הנתונים שלי, ולא זה לא פסיכולוגי, כי אלה מספרים רשומים.

וואלה זה גם קורה בסרברים של QUAKE 3

רק בשעות מאוחרות הפינג יורד ל 100

כי יש לך פחות עומס.

פורסם

דובי, לא הבנת את הטענה של malcolmx9.

הוא לא דיבר על בעיה מחוץ לישראל !

הטענה היא ש 014 גורמת לבעיה מקומית שגורמת לפינגים גבוהים ואם אתה רוצה שהבעיה (ש 014 יצרו) תעלם אז אתה צריך לשלם כסף.

פורסם

דובי, לא הבנת את הטענה של malcolmx9.

הוא לא דיבר על בעיה מחוץ לישראל !

הטענה היא ש 014 גורמת לבעיה מקומית שגורמת לפינגים גבוהים ואם אתה רוצה שהבעיה (ש 014 יצרו) תעלם אז אתה צריך לשלם כסף.

אתה פשוט לא מבין על מה מדובר בכלל, לא שלמישהו יש מושג כאן אבל לא משנה.

התעדוף בתוך בזק בין לאומי מקסימום ישנה את זה בפחות מ1MS, מה שכן בזק כמו כל ספקית אחרת משלמות לספקיות אחרות בשביל להשתמש ברשת שלהם, בנוסף לתעבורת רשת ברוחב X הם קונים תעדוף לחבילות שלהם, בשביל שספקית שהיא hub תשתיות גדול באירופה תעביר את החבילות שיוצאות ממך יותר מהר, בין אם זה מסלול יותר קצר(כלל שהניתוב "קצר" יותר העומס עליו יהיה גבוהה יותר) שהקוים שלו עמוסים ויש רוחב פס מוגבל, ואם יזה תעדוף דינאמי לחבילות ממקור מסויים. בזק בין לאומי לא יוצרת בעיות, היא פשוט לא מוכנה ובצדק לשלם את הכסף הנוסף, הספקיות בארץ לא רווחיות בשיט, אין להם יכולת לעמוד בעומס על הרוחב פס, יש אובר בוקינג מטורף, והתקציבים שלהם לא ממש מאפשריות לקנות חבילות ניתוב טובות מספקיות עולמיות, לא שהמצב בעולם שונה כלכך. האינטרנט עבר פסדוסנטרליזציה מטורפת, אנשים מארצות הברית יכולים לחלום על הורדה במהירות שהם רגילים אליה מאירופה ולהיפך. הבעיה שכאשר אין לך כמה מאות מיליוני משתמשים פוטנציאליים אין לך סיבה להקים שרתים אזוריים בכל מקום. אנשים מאירופה\ארצות הברית לא צריכים לצאת מחוץ לטווח של כמה מאות קילומטרים במקרה הכי קיצוני בשביל לגשת לשרות שהם צריכים באינטרנט אנחנו כן.

פורסם

^

דובי, אין לי ויכוח איתך ואני בטוח שהידע שלך ברשתות עולה על שלי.

אבל העובדה שחבילת ה"גיימר" נותנת ביצועים עדיפים אומרת הכל, ואני לא מדבר על 1ms אלא על סדר גודל של מאות ms.

פורסם

^

דובי, אין לי ויכוח איתך ואני בטוח שהידע שלך ברשתות עולה על שלי.

אבל העובדה שחבילת ה"גיימר" נותנת ביצועים עדיפים אומרת הכל, ואני לא מדבר על 1ms אלא על סדר גודל של מאות ms.

אתה יכול לעשות trace מאוד פשוט ולראות שאתם יוצאים דרך אותו GW החוצה בסופו של דבר, כל העניין הזה הוא פסיכולוגי לחלוטין....

פורסם

דובי, אל תלכלך לפני שאתה יודע על מה מדובר פה. עד כמה שאני בד"כ מעריך את הדיעות שלך בכללי בפורום, פה יצאת ממש תוקפני בלי שום סיבה כלל. בזק בכוונה מנתבת את הלקוחות שלה דרך שרתים איטיים כדי להרוויח עוד כמה גרושים על גבי הגיימרים. כל שרתי המשחקים \ וונטרילו וכו' שלא נמצאים בארץ מקבלים פינג של כבערך 600ms~ ללא חבילת הגיימרים, פשוט כי בזק החליטו להיות זבל. בשניה ששילמתי להם את דמי הסחיטה שלהם, קיבלתי פינג של 100ms בכל השרתים הללו. כמובן שהבעיה שהייתה לי ללא חבילת הגיימרים נעלמה בשעות הקטנות של הלילה [2 לפנות בוקר לדוגמא] כי לא היה עומס והם יכלו לנתב את כולם בצורה שווה.

זה לא תיעדוף "עסקי" או הענקת מהירות "נוספת", הם פשוט חיבלו בחבילה הרגילה, תרתי משמע, וגרמו למשתמשים לסבול מפינגים נוראיים. לנוכחיותם, פתאום צצה חבילת הגיימרים שמבטיחה "תיעדוף!" בתמורה לדמי סחיטה חודשיים, ואכן הפלא ופלא ברגע ששילמתי לחבילה הזו, לאחר רמיזות כבדות מהשירות הטכני שלהם שאין לי מה לעשות ושזה הפתרון היחידי מכיוון שהם עשו זאת מכוונה תחילה, החלטתי לחסוך את כאבי הראש ולשלם עליה.

חרא של דבר, אבל אנחנו הרי בישראל כאן, אז אני רגיל.

נ.ב: 109 ש"ח עם התחייבות לשנה, מהירות של 5 מגה-בייט. ללא התחייבות היא עולה 129 ש"ח.

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, נזק בין לאומי, כבלים ללא חייגן, פינג לשרת VENT באירופה 80-100MS פינג לשרת VENT בארצות הברית 150-180MS פינגים לWOW כשיחקתי לארצות הברית וEU בין 150 ל350MS תלוי בעומס הכללי ברשת באותו הזמן.

התשתיות בארץ עמוסות בטרוף, בשעות שיא רוב האנשים לא יקבלו את המקסימום מהחבילה שלהם, הספקיות עמוסות לא פחות, עם קווים של כמה גיגה ביטים לחו"ל כמה משתמשי 5MB+ אתה חושב שהם יכולות לסחוב?

השטויות האלה לגבי ניתוב מעודף(מה שלא אפשרי טכנית) צצות כל כמה חודשים, לא מעט פעמים דרך יחצנים של חברות לעבור לשרות מסויים.

הספקיות לא יכולות לעשות שום דבר ברמת הנל"ן למשתמש רגיל, הספקיות אפילו לא יכולות להגביל את המהירות של המשתמש(הספקית של התשתית עושה את זה) תגדיל את החבילה אצל בזק או HOT ותראה איך המהירות עולה ישר(זה בתנאי שתצליח לסבן את הבליניג שלהם שכבר עדכנת את זה בספקית ורוב הסיכויים שהם יעלו עליך תוך כמה שבועות ותקבל טלפון או מכתב מהספקית שאומר שאתה צריך לשדרג את החבילה).

כל החבילות לכאורה יוצאות בסופו של דבר דרך אותם שרתים, אתה חושב שאתה מקבל שירות שונה אבל הכל בראש שלך מצטערת, במקרה הטוב ביותר הם נותנים לך QOS טוב יותר בתוך הרשת הפנימית שלהם, מה שעדיין משאיר את התשתית ואת כל מה שמעבר לgateway שלהם ביד הגורל וחבילות הניתוב שיש להם.

כאשר יש לך hub אינטרנט מרכזי, שמוגבל בכמות הניתובים שהוא עושה בשניה, וכמות הניתובים שהוא מכיל, כל ניתוב נוסף עולה הון תועפות, גם אם כל הלקוחות של בזק ישלמו עוד 10 שקל או כמה שלא עולה ההבדל בין GAMER לרגיל, זה לא יספיק בשביל לקנות אפילו אות אחת מהפקודה route add XXX XXX XXX X X שהבחור מהNOC של Telia יצתרך לעשות בשביל לשנות משהו בצורה שבה התעבורה של בזק בין לאומי עוברת אצלהם.

פורסם
  • מחבר

אני לא הולך להתווכח על זה.

מי שיכול, בכל זאת שינסה לפעול לפי ההודעה הראשית, תודה :).

פורסם

דובי, בדרך כלל אני מסכים איתך אבל לפני יומיים אני שיחקתי ב COMBAT ARMES (US BETA) והכל עבד מצויין, לא הייתה אפילו בעיה מורגשת אחת. אתמול המשחק לא היה שחיק, כל מה שהשתנה זה היום והשעה. חבילת ה GAMER הוקמה באותו יום שהתחילו הבעיות (גם את זה כולם הבינו אחרי שעה), זה עובדה שבזק מחרבנת עלינו וגונבת כסף, השאלה מה הפיתרון.

פורסם

הפינגים שלי ל WOW נעים בין 90 ל 170 ללא שום חבילת GAMER.

ישנה אופציה לשחק מעט עם הגדרות הרשת, דבר שמוריד את הפינג ב 100MS, חפש זאת בפורומים של WOW.

הבעיה המרכזית שנותרה - VENTRILO.

נזק מבצעים TRAFFIC SHAPING לשרתי VOIP ופורטים מסויימים ולכן אם שרת ה VENT שלכים קיבל פורט שנמצא באיזור של פורטים של תוכנות P2P אתם תסוננו בדיוק כמוהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים