עבור לתוכן

איך אפשר לעבוד עם OUTLOOK EXPRESS בשני מחשבים בוזמנית

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי בעייה כזו, אשמח לרעיונות:

היום יש לי מחשב אחד שמותקן בו OUTLOOK EXPRESS והוא מושך EMAILS מהחשבונות שאני עובד איתם, ודרכו אני שולח מיילים.

אני רוצה לקנות מחשב נוסף (שיחובר כנראה ע"י ראוטר) ושתהייה לי האפשרות לשלוח ולקבל אימיילים משני המחשבים, כאשר לא משנה מאיזה מחשב שלחתי/קבלתי אימייל, אני אוכל לראות אותו גם במחשב השני.

אני מניח שיש אפשרות לסנכרן כל לילה את ה PST, אבל זה לא ממש נראה לי מספיק טוב.

השאלה אם יש אפשרות לעשות PST משותף, או משהו דומה?

תודה

פורסם

אם יש בשרת הדואר שאתה עובד איתו IMAP אז זה יהיה ממש פשוט.

פורסם
  • מחבר

מדובר על מספר חשבונות:

של הספק - אינטרנט זהב

GMAIL רגיל

GOOGLE APPS - שנותן חשבון על שם הדומיין שלי -- החשבון העיקרי

לא יודע האם יש IMAP (או מה זה...)

האם זה יעזור גם למייל יוצא?

פורסם

gmail עובד בצורה מושלמת עם imap.

לגבי התיבה בספק שלך תצטרך לבדוק עם הספק עצמו... (יתכן והם ידרשו תשלום נוסף לIMAP)

פורסם
  • מחבר

תודה.

נראה שGOOGLE APPS גם עובד עם IMAP

כמה דברים שלא הבנתי:

1. האם ההודעות מועתקות מהסרבר לכל אחד מהמחשבים או שהם רק מסתכלים על העותק ברשת? (כלומר, אני רוצה עותק מקומי שיהייה זמין ללא חיבור רשת)

2. אם אני מסדר במחשב אחד הודעות בספריות, האם זה משפיע על המחשב השני או על הסרבר?

3. כרגע IMAP לא מאופשר ב GMAIL שלי, אם אני אאפשר אותו, האם כל ההודעות שיש לי ב GMAIL יטענו (שוב..) למחשב ? או שהוא מתחיל מהמייל הבא שיגיע?

דבר נוסף, בכדאי להתחיל בשני המחשבים מאותה נקודה, אני רק מעתיק את ה PST למחשב החדש?

פורסם

תריץ חיפוש על IMAP במערכת הפורומים, דיברתי והסברתי על זה לא מעט, בהמון סיטואציות שונות, ובפורומים שונים כאן.

בחלק מהת'רדים שתמצא, יהיו גם הסברים על פתרונות שיתוף אחרים, למקרה(אפשרי מאוד) שאין גישה ל IMAP מספקית הדואר שלך.

(לא כל ספקית אינטרנט נותנת IMAP, למשל או נותנת את זה בחינם)

פורסם
  • מחבר

עברתי על ההודעות בפורום ולא לגמרי הבנתי האם המיילים (ו ATTACHMENTS) נשמרים על המחשב המקומי.

כלומר, הבנתי שכל בדיקת מייל, ישנה משיכה של כל ה HEADERS החדשים, ודבל-קליק על הודעה מוריד אותה לצפייה במחשב המקומי. אבל, האם ההודעה נשמרת במחשב, או שבפעם הבאה שאעשה דבל-קליק על אותה הודעה, היא תתחבר לסרבר שנית ותוריד מחדש את ההודעה (כלומר - חייב חיבור לרשת)

בנוסף, אני מניח שאני חייב לבטל את משיכת המיילים ב POP3?

תודה

פורסם

העבודה היא בצורה מקוונת בלבד וכל המיילים נשמרים בשרת דואר עצמו אבל במקביל ניתן להתחבר כPOP3 ולמשוך את כל ההודעות למחשב כאשר נשאר עותק בשרת (אאל"ט יש אפשרות כזאת באאוטלוק).

פורסם
  • מחבר

אז בעצם כל ה IMAP הוא מעין WEB INTERFACE משופר?

מה יקרה אם במקביל על אותו חשבון אני אגדיר POP3 ו IMAP? אני לא אראה מיילים כפולים?

ושאני אמחוק מייל מאאוטלוק (שהגיע ע"י POP), הוא עדיין ישאר ב GMAIL, אז אני אראה אותו ב IMAP (דרך אאוטלוק)?

( POP3 בGMAIL לא מוחק את ההודעות בסרבר כרגע)

סליחה על הטרטור... אבל אני צריך את ההודעות במחשב שלי לגישה שיש בעיות רשת ולגיבויים

פורסם

העבודה היא בצורה מקוונת בלבד וכל המיילים נשמרים בשרת דואר עצמו אבל במקביל ניתן להתחבר כPOP3 ולמשוך את כל ההודעות למחשב כאשר נשאר עותק בשרת (אאל"ט יש אפשרות כזאת באאוטלוק).

זה ממש ממש ממש ממש לא נכון, וזה ממש ממש טיפשי להגדיר חשבון גם כ IMAP וגם כ POP, אלו שיטות שונות,

כשעובדים עם שתיהן ביחד לא ייצא מזה שום דבר טוב, רק באלאגן.

העבודה היא בצורה מקוונת, כן, אבל המיילים שאתה קורא / מוריד במלואם - נשמרים גם מקומית.

אתה גם יכול להגדיר לקליינט הדואר שלך, להוריד את המיילים החדשים במלואם (לא רק headers כלומר)

ואז אתה מקבל IMAP שמתנהג כמו POP3 ועדיין יש סנכרון מלא עם השרת.

האם ההודעה נשמרת במחשב, או שבפעם הבאה שאעשה דבל-קליק על אותה הודעה, היא תתחבר לסרבר שנית ותוריד מחדש את ההודעה.

בנוסף, אני מניח שאני חייב לבטל את משיכת המיילים ב POP3?

א. ההודעה נשארת שמורה מקומית, בפעם הבאה תוכל לראות אותה גם ללא חיבור לאינטרנט. (זאת במידה וקראת / הורדת אותה במלואה)

ב. מה הקטע בלהשאיר את אותו חשבון מוגדר גם ב POP3 ? זו צורת עבודה שונה, אם אתה מגדיר חשבון X כ IMAP,

כן - אתה צריך למחוק את הגדרת אותו חשבון כ POP3 מקליינט הדואר שלך, אין אפס.

כן, אפשר לומר ש IMAP זה web interface משופר.

כשאני חושב על זה, מישהו בפורום אחר גם אמר את זה אחרי שהוסבר מה זהIMAP זה הדיון :P

פורסם
  • מחבר

יפה, אז נראה שזה הפתרון בשבילי.

את המייל של ה ISP אני אשאיר ב POP, הוא פחות קריטי לי.

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים