עבור לתוכן

Samsung 971P - תופעת ריצודים

Featured Replies

פורסם

שלום.

אתמול רכשתי את המסך הנ"ל.

כאשר יש צבע כהה על המסך (שחור ואפור - לדוגמה באתר http://www.d-spot.co.il) אני יכול להבחין בסריקת השורות מטה של המסך.

מדוע זה נגרם? האם זו תקלה או משהו שניתן לתקן בהגדרות?

תודה.

פורסם

אחד ההסברים שמצאתי לתופעות ריצוד ברקעים מסויימים היא Inversion

כאן יש מאמר שמסביר על זה.

http://www.techmind.org/lcd/

2407WFP A04 שיש לי מראה ריצודים ברקע הזה:

http://www.techmind.org/lcd/dotinvrgb2l.html

לא מדובר בתקלה. זה מאפיין טבוע בדגמים מסויימים.

פורסם
  • מחבר

אויש...

זה ממש מציק, אני אמור לחיות עם זה?

יש עוד בעלי המסך הנ"ל בפורום שיכולים לאשר את התופעה הזו?

לא הגיוני לי ששמתי 1900 ש"ח על מסך שמציק לי בעיניים כ"כ ועוד המסך של הלפטופ שלי עושה את זה בלי בעיות.

ד"א, האם יש למסך נטייה מעטה לאדום ממה שאתה יודע?

תודה.

פורסם

לי יש 971 ואני לא רואה ריצודים בקישורים שהובאו פה, יחד עם זאת, ריצודים אני רואה פה:

http://www.techmind.org/lcd/dotinvrgb2lb.html

פורסם
  • מחבר

יש לי ריצוד ממש מובחן כאשר אני משתמש ברקע כהה יחסית.

יש מצב שזה מאפיין מסך בשעות הראשונות שלו?

הוא מחובר בחיבור VGA האם יש לכך כל השפעה? אולי משהו שקשור לכרטיס המסך באיזשהו אופן?

תודה.

פורסם

תנסה לחבר ב-DVI.

פורסם

תנסה לחבר ב-DVI.

רעיון טוב ;)

Drazick, בנוסף לזה גם מוצע לנסות לחבר את המסך למחשב אחר אם זה אפשרי. בכל מקרה במידה ואתה יכול לנסות להחליף את המסך לאחר חדש (שתבדוק אותו במקום) זה יהיה מומלץ, אם לא הצלחת להגיע לפיתרון הבעיה והיא מפריעה לך. יצרני מסכים מסויימים טוענים, שבמקרה של ריצוד על רקע מסויים האחראי לכך הוא הקוד, המרנדר את אותו רקע, ולא המסך, אם כי היו אנשים שהחליפו למרות זאת מסכים והריצוד נעלם.

ידוע לי גם שנדיר שקורה כאשר מפחיתים מבהירות גבוהה לדי נמוכה, מופיעים ריצודים בגלל אי-תקינות של המהפך או איכות גרועה של המודולוציה שלו (הוא זה המאפנן את התאורה האחורית).

רק מתוך סקרנות האם כל המכרים שלך ראו ריצודים ברקע הבעייתי?

ד"א, האם יש למסך נטייה מעטה לאדום ממה שאתה יודע?

אין לו נטייה כזו. היה בעבר פוסט שהתייחס לעניין. כאשר מתרגלים לעודף של גוונים כחולים במסכים אחרים, רקע לבן של מסך המכוייל לטובה מהמפעל מבחינת התאמתו למרחב sRGB ונקודה לבנה D65 נראה אדמומי אך זהו הכיול הנכון לקראת הבאה לדפוס.

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב ;)

Drazick, בנוסף לזה גם מוצע לנסות לחבר את המסך למחשב אחר אם זה אפשרי. בכל מקרה במידה ואתה יכול לנסות להחליף את המסך לאחר חדש (שתבדוק אותו במקום) זה יהיה מומלץ, אם לא הצלחת להגיע לפיתרון הבעיה והיא מפריעה לך. יצרני מסכים מסויימים טוענים, שבמקרה של ריצוד על רקע מסויים האחראי לכך הוא הקוד, המרנדר את אותו רקע, ולא המסך, אם כי היו אנשים שהחליפו למרות זאת מסכים והריצוד נעלם.

ידוע לי גם שנדיר שקורה כאשר מפחיתים מבהירות גבוהה לדי נמוכה, מופיעים ריצודים בגלל אי-תקינות של המהפך או איכות גרועה של המודולוציה שלו (הוא זה המאפנן את התאורה האחורית).

רק מתוך סקרנות האם כל המכרים שלך ראו ריצודים ברקע הבעייתי?

אין לו נטייה כזו. היה בעבר פוסט שהתייחס לעניין. כאשר מתרגלים לעודף של גוונים כחולים במסכים אחרים, רקע לבן של מסך המכוייל לטובה מהמפעל מבחינת התאמתו למרחב sRGB ונקודה לבנה D65 נראה אדמומי אך זהו הכיול הנכון לקראת הבאה לדפוס.

אני אבדוק את שני האופציות ואם אראה שאין שינוי אני אחליף אותו.

האמת שדי ברור לי שהלפטופ שלי נוטה לכחול ואכן לעומתו המסך נראה "אדמומי".

הרצתי את תוכנת הכיול הפנימית שלו ועכשיו הלבן נראה לבן, לפחות לעיניים שלי. ומצד שני הכחלחלות של הלפטופ פתאום מורגשת.

אין לי יכולת לחבר אותו ל- DVI. נכנסתי למאפייני התצוגה של כרטיס המסך שלי (Radeon 9200 SE). בתדר רענון היו 2 אופציות:

60 הרץ ו- 70 הרץ. כאשר אני בוחר 60 התמונה מוצגת לא טוב על המסך (הרבה יותר שמאלה ובערך 50 פיקסלים שחורים בצד ימין). ב- 70 הרץ הכל נראה טוב (מלבד הריצוד). וגם זה מוזר לי, כי לידיעתי מסכי LCD כולם עובדים על 60, לא כך?

תודה.

פורסם

השינוי בתצוגה לאחר החלפת תדרי ריענון בכרטיס מסך רומזת לי שאולי כדאי לנסות כרטיס מסך אחר. קצב רענון של 70 הרץ במקום 60 לא מועיל - להיפך, מכיוון שמנגנוני הפלט של המסך מסונכרנים לעבוד עם תדר של 60Hz. בכיוון הכרטיס מסך לתדר רענון גבוה יותר, פריימים נזרקים לשווא ומורגשת אי נוחות במשחקים ואפילו בעת הזזת חלונות על שולחן העבודה. המנגנונים עובדים על 60Hz, התאורה האחורית מתאפננת בקצבים הרבה יותר גבוהים בצורה עצמאית ע"י המהפך (אינוורטר).

פורסם
  • מחבר

השינוי בתצוגה לאחר החלפת תדרי ריענון בכרטיס מסך רומזת לי שאולי כדאי לנסות כרטיס מסך אחר. קצב רענון של 70 הרץ במקום 60 לא מועיל - להיפך, מכיוון שמנגנוני הפלט של המסך מסונכרנים לעבוד עם תדר של 60Hz. בכיוון הכרטיס מסך לתדר רענון גבוה יותר, פריימים נזרקים לשווא ומורגשת אי נוחות במשחקים ואפילו בעת הזזת חלונות על שולחן העבודה. המנגנונים עובדים על 60Hz, התאורה האחורית מתאפננת בקצבים הרבה יותר גבוהים בצורה עצמאית ע"י המהפך (אינוורטר).

לא עניין של מועיל.

פשוט על 60 הרץ המיקום של התמונה על המסך היא לגמרי לא נכונה (ונכונה ב- 70 הרץ).

בכל אופן, אתה מציע לנסות כרטיס מסך אחר ואם זה עדיין קיים פשוט להחליף?

יאללה, שמתי עליו הרבה כסף ואני ממש רוצה מסך עם צבעים מדוייקים.

ד"א, המסך מצוייד בדרייבר שמוסיף גם פרופיל צבע לווינדוס. כאשר אני משתמש בפוטושופ קורים 2 דברים:

1. משום מה פוטושופ מדווחת הפרופיל לא תקין.

2. אם אני בוחר להשתמש בפרופיל התמונות בפוטושופ נראות לגמרי שונה מאשר בתוכנה אחרת (מין הסתם בגלל התמיכה בפרופילי צבע). השאלה היא היכן אני רואה באמת את הדיוק של המסך בצבעים, בפוטושופ או בתוכנות צפייה (כמו המובנית בווינדוס)? והאם אתה ממליץ להשתמש בתוכנת הכיול של המסך או לסמוך בעין עצומה על הכיול מהמפעל?

תודה לך על התשובות המעמיקות.

פורסם

בכל אופן, אתה מציע לנסות כרטיס מסך אחר ואם זה עדיין קיים פשוט להחליף?

תנסה לשנות את מיקום התצוגה עם SoftMCCS שם יש חלק בשם Geometry ואפשר להזיז את התצוגה ולתקן את הסטייה.

ד"א, המסך מצוייד בדרייבר שמוסיף גם פרופיל צבע לווינדוס. כאשר אני משתמש בפוטושופ קורים 2 דברים:

1. משום מה פוטושופ מדווחת הפרופיל לא תקין.

2. אם אני בוחר להשתמש בפרופיל התמונות בפוטושופ נראות לגמרי שונה מאשר בתוכנה אחרת (מין הסתם בגלל התמיכה בפרופילי צבע). השאלה היא היכן אני רואה באמת את הדיוק של המסך בצבעים, בפוטושופ או בתוכנות צפייה (כמו המובנית בווינדוס)? והאם אתה ממליץ להשתמש בתוכנת הכיול של המסך או לסמוך בעין עצומה על הכיול מהמפעל?

לא כדאי להשתמש בפרופיל ICM מהתקליטור. פרופיל זה נוצר על מחשב אחר אצל היצרן עם טבלת LUT שונה בכרטיס מסך לכן לא מקבלים תוצאות אופטימליות. תסתמך על הדיוק של המסך בינתיים, ואם אתה זקוק לדיוק הרבה יותר גבוה כדאי לרכוש קולורמטר כשיתאפשר לך.

פורסם

לי יש 971 ואני לא רואה ריצודים בקישורים שהובאו פה, יחד עם זאת, ריצודים אני רואה פה:

http://www.techmind.org/lcd/dotinvrgb2lb.html

גם לי יש ריצדודים שנכנסתי לקישור הנ"ל...

מה עושים שהתופעה לא תחזור?

המסך מחובר אצלי ב-DVI

2007FP DELL

פורסם
  • מחבר

גם לי יש ריצדודים שנכנסתי לקישור הנ"ל...

מה עושים שהתופעה לא תחזור?

המסך מחובר אצלי ב-DVI

2007FP DELL

זוזהי תמונה שיעודה להראות לך את הריצודים כחלק מדרך הפעלת המסך זה תקין.

אצלי אני רואה ריצודים באתרי אינטרנט רגילים.

פורסם

תנסה על מחשב אחר.

בכל מקרה, לי יש את המסך הזה וחוץ ובקישור שפורסם (שנועד להציג את התופעה) לא ניתקלתי בתופעה כזאת, ככה שמשהו בבירור לא תקין (או כ.המסך או המסך עצמו).

פורסם
  • מחבר

תנסה על מחשב אחר.

בכל מקרה, לי יש את המסך הזה וחוץ ובקישור שפורסם (שנועד להציג את התופעה) לא ניתקלתי בתופעה כזאת, ככה שמשהו בבירור לא תקין (או כ.המסך או המסך עצמו).

אני ממש מקווה.

אני אוכל לבדוק זאת רק בסופ"ש.

אם יש לך את המסך הנ"ל, תוכל לבדוק מהו קצב הרענון המוגדר במערכת שלך?

כמו כן, איך כיילת את הצבע? האם אתה משתמש בפרופיל הצבע שסופק ע"י היצרן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים