עבור לתוכן

סוף סוף קיבלתי את הSamsung 245T - תמונות + review | מעודכן*

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לפי מה שראיתי בינתיים הוא מציע את מה ש DELL מציע במחיר יקר יותר.

אפילו לDELL יש יותר פיצרים.

רק החיבורים שך 2408 :

Connectors.jpg

יש פה השוואה מצויינת על 2408 כולל השוואה למוניטור שלך

http://monitortest.blogspot.com/

בלי קשר תתחדש...מסך מצויין.

סביר להניח שאתה צודק אבל קיבלתי מחיר שהוא באמת הכי זול בארץ(ולא מדבר פה על משפחות של יבואנים אלא לקוח רגיל)

אבל הייתי כמעט בטוח שהמסך שלי טוב יותר מה2408 כי די הייתי סגור עליו לפני שבחרתי את הסמסונג

אגב, שמתי לב לתמונה הזו בקישור ששמת

Dell+2408+%233.jpg

כשאני מסתכל ישר מהמרכז אני בקושי רואה את כל המילה(התחתונה בעיקר, את העליונה אני די רואה) אבל כשאני זז עם הראש הצידה אני רואה את המילה. קיים מסך LCD שאפשר לראות בו כמו בCRT מבחינת זוויות צפיה?

פורסם

מה שאתה מבחין בו, היבלעות של גוונים בהירים בכהים בעת הסתכלות בזוויות אנכית למישור הפאנל, אינהרנטי לכל פאנלי VA, חלקם בצורה פחות מורגשת וחלקם יותר. הפאנלים שלא מראים היבלעות מהסוג הזה הם נגזרות של IPS.

בגדלים גדולים עם אספקט רחב הזמינים בארץ עם פאנלי IPS יש בהיצע את ה-NEC 2690WUXi עם A-TW-IPS (שלא משנה את השחור בזוויות צפייה), ו-Dell 3008WFP עם S-IPS. לצערי לא מייבאים לארץ דגמים גדולים זולים בהרבה כגון DoubleSight DS-263N עם פאנל H-IPS 26" (ולפעמים מגיע גם עם A-TW-IPS). ה-DS-263N היה יכול לעלות להערכתי לא יותר מ-4100 שקלים, אם היה מיובא. בארה"ב יש לו בעית מלאי בגלל ביקוש.

בכל מקרה מסכי S-PVA עדיפים בסרטי HD בזכות יחס ניגודיות גבוה יותר וכמות מועטה יותר של גרעיניות בתנועה. הכל פה זה עניין של העדפה סובייקטיבית לפי התפלגות השימושים.

פורסם

כשאני מסתכל ישר מהמרכז אני בקושי רואה את כל המילה(התחתונה בעיקר, את העליונה אני די רואה) אבל כשאני זז עם הראש הצידה אני רואה את המילה. קיים מסך LCD

כנ"ל עם 2408

אני חושב שהם זהים באיכות שלהם.

פורסם

בילבו,במאמר שצירפת כתוב שזאת מחלה כללית של מסכי VA לסוגם.קוראים לזה: "color shifting". התופעה יכולה להשתנות ממסך VA אחד למשנהו אבל היא תישאר אפילו במסכי VA של איזו.רק מסכי IPS אינם סובלים מתופעה זו.

פורסם
  • מחבר

אז מה בעצם היתרון והחיסרון של IPS בניגוד לVA

זאת אומרת, מה הייעוד של IPS וVA? ומה אומרת כל אות כמו שהוספת שיש A-TW-IPS או מהצד השני MVA וכו'.....

אני בעיקרון מרבה להשתמש באינטרנט, צופה בהרבה סרטים, משחק וגרפיקה(ללא רינדור, בעיקר פוטו' ואילוס')

חיפשתי מסך די איכותי(כי הEIZO והNEC יקרים מידי לטעמי) - העיקר שלא יהיה TN כי זה משגע אותי להסתכל קצת מהצד ולראות את כל הצבעים משתנים וחוץ מזה זה גרוע בשבילי לגראפיקה כי אני לא יכול לדעת מה הצבעים האמיתיים ולא תמיד נוח להסתכל ישירות לאמצע המסך.

פורסם

לעיבוד תמונה באופן מקצועי או חצי-מקצועי IPS הוא הפאנל המועדף והוא הקרוב ביותר ל-CRT, לא משנה אם זה S-IPS או A-TW-IPS. זו בעיה גדולה מאוד בארץ, שאין פשוט מסך 24" עם פאנל ממשפחת ה-IPS לעיבוד תמונה במרחב צבע sRGB, כי לא מייבאים. פאנל VA הוא הבחירה המועדפת לסרטים בגלל יתרון עומק השחור שלו בזכות יחס ניגודיות סטטי גבוה, וגם בשוק טלוויזיות LCD הוא נחשב לבחירה המועדפת. למרות כל החסרונות שצויינו במאמר הנ"ל פאנל S-PVA עדיין מתאים יותר מ-TN לעריכה גרפית בפער ניכר. תקרא את חלק ב' של המדריך למסכי LCD הכל נכתב שם כמו שצריך:

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/

אז לשימושים שלך ה-245T נשאר פשרה טובה בין TN ל-IPS לסרטים ושימוש כללי. לגרפיקה אני ממליץ לרכוש NEC 2470WNX או אחד משני המסכים של איזו S2431W ו-HD2441W (ה-S2411W כבר לא נמכר ביפן ולכן לא משווק פה עוד), מכיוון שהם מתאימים עם מכלול הצבעים הסטנדרטי שלהם לעיבוד גרפי חצי-מקצועי לעיצוב אתרים ולכל עריכת תמונה שצולמה ב-sRGB כולל הבאה לדפוס במרחב sRGB. זה לא כל כך משנה שיש קריסת גוונים בהירים בכהים (black crush) או color shifting, מכיוון ש-TN גרוע פי מונים באחידות גוונים או בשינוי צבעים בעת הזזת ראש קלה. זה הדבר שפיספס מחבר המאמר הנ"ל שמשווה בין 2490WUXi ל-2408WFP (לא מקצועי לשכוח לכתוב עובדה כזו) לכן המאמר לא מתאים למציאות בישראל, כי ה-NEC 2490WUXi פשוט לא מיובא. העובדה שאין 24" IPS עם מכלול צבעים סטנדרטי לא מאפשרת לי או לשאר המומחים פה להתייחס לעניין של יתרון IPS מול VA במסכים גדולים יותר מ-20". iMAC24 הוא מחשב משולב מסך מבוסס פאנל IPS עם ציפוי מבריק, אבל המחיר שלו גבוה ולא מדובר במסך שאפשר לקנות בנפרד - הוא בא מובנה עם מחשב.

מטרת המאמר ההשוואתי בין 2408WFP ל-2490WUXi היא להכיר לגרפיקאים בארה"ב את ההבדלים המשמעותיים והמסך של NEC אכן נמכר שם בהצלחה, ומי שיוצא נרווח על זה היא לא רק NEC אלא גם Dell בכבודה ובעצמה. היא בעלת הזיכיון הבלעדי לשיווק ומכירה של NEC ו-EIZO בכל ארה"ב ורואים את זה לפי החנות האינטרנטית שלה האמריקנית, לכן המאמר הנ"ל לא בעל חשיבות עבור Dell שם.

מי שרוצה IPS יצטרך להתפשר בגודל לסרטי HD ולקחת Dell 2007FP כל עוד מיוצר.

פורסם
  • מחבר

אז היתרון היחידי של VA הוא יחס ניגודיות טובה יותר מIPS ועומק בצבע השחור

המסך שלי תומך 8bit?

אבל בסופו של דבר אף אחד לא מסתכל על המסך ממש בזווית שזה יצריך פאנל כל כך איכותי שלא יהיו שינויים בצבע

אז אם היתרון היחידי של SIP הוא הזווית צפייה, זה לא נראה לי משכנע ב100% ללכת על SIP ולא על VA כשאתה אומר בעצם שVA טוב יותר לסרטים ויש ניגודיות גבוהה יותר וההבדל הוא רק בזווית צפייה

בטוח יש פה עוד איזה יתרון/חיסרון לVA ולIPS

"זוויות צפייה - זוויות הצפייה הרחבות ביותר מבין כל סוגי הפאנלים. ישנו חסרון מסוים בעת הצגת תמונה כהה או שחורה לחלוטין, אז זוויות התצוגה מצטמצמות למדי בעקבות הופעת בוהק בצבע אדמדם סגלגל. תופעה זו מופיעה רק בתמונות שחורות או כהות המיוחד."

"יחס ניגודיות לטכנולוגיה זו יחס הניגודיות הטוב ביותר הקיים כיום, שכן הצבע השחור עמוק בהרבה מאשר במסכי TN ו-IPS. למעשה, לחלק מהמסכים החדשים בעלי פאנל S-PVA או P-MVA נמדדו יחסי ניגודיות סטטיים אמיתיים של 1:1100"

אוקיי עניתי לעצמי בערך..

אההההה ועכשיו נזכרתי למה לקחתי S-PVA

בגלל הזמן תגובה, 16ms בDELL עם פאנל S-IPS

ואצלי 6ms

פורסם

לא רק. VA גם מראה פחות גרעיניות בתנועה בסרטים.

המסך שלי תומך 8bit?

כן.

אבל בסופו של דבר אף אחד לא מסתכל על המסך ממש בזווית שזה יצריך פאנל כל כך איכותי שלא יהיו שינויים בצבע

מי שכן זקוק ליתרון זוויות הצפייה המעולות של IPS הוא צלם מקצוען אשר צריך להראות את העבודות שלו ללקוחות או לממונים עליו. צלם חובב שלא צריך להראות עבודות לאחרים יכול לעבוד עם אחד משני הפאנלים בבית. אם הוא רואה הרבה סרטי HD ועורך וידאו אז עדיף במקרה כזה להעדיף פאנל S-PVA על פני IPS בכדי להנות מיחס ניגודיות טוב יותר בסרטים.

ואצלי 6ms

מהירות התגובה של ה-2007FP כאשר הוא עם IPS נמדדה בשיטה שונה מזו שנמדדה ל-245T לפי תקן ISO של מעבר Black-White-Black השווה בערכו ל-6ms Grey-to-Grey. זמן התגובה המוצהר אינו מדד לביצועים של מסך למשחקים. אם לומר את האמת, פאנלי TN שמוצהרים עם 5ms ללא RTC מראים כיום יותר מריחות במשחקים מהירים מרוב הפאנלים האיכותיים בעלי מנגנון לפיצוי זמן תגובה. אפשר לומר שזמן תגובה מוצהר חסר משמעות.

[/quot]

פורסם
  • מחבר

לא רק. VA גם מראה פחות גרעיניות בתנועה בסרטים.

המסך שלי תומך 8bit?

כן.

מי שכן זקוק ליתרון זוויות הצפייה המעולות של IPS הוא צלם מקצוען אשר צריך להראות את העבודות שלו ללקוחות או לממונים עליו. צלם חובב שלא צריך להראות עבודות לאחרים יכול לעבוד עם אחד משני הפאנלים בבית. אם הוא רואה הרבה סרטי HD ועורך וידאו אז עדיף במקרה כזה להעדיף פאנל S-PVA על פני IPS בכדי להנות מיחס ניגודיות טוב יותר בסרטים.

ואצלי 6ms

מהירות התגובה של ה-2007FP כאשר הוא עם IPS נמדדה בשיטה שונה מזו שנמדדה ל-245T לפי תקן ISO של מעבר Black-White-Black השווה בערכו ל-6ms Grey-to-Grey. זמן התגובה המוצהר אינו מדד לביצועים של מסך למשחקים. אם לומר את האמת, פאנלי TN שמוצהרים עם 5ms ללא RTC מראים כיום יותר מריחות במשחקים מהירים מרוב הפאנלים האיכותיים בעלי מנגנון לפיצוי זמן תגובה. אפשר לומר שזמן תגובה מוצהר חסר משמעות.

[/quot]

אז אם אין לי שום צורך להראות לאנשים משהו במסך האישי שלי אז אין לי ממש צורך בIPS למרות שלפי מה שאתה אומר זה די משכנע אבל נראה לי שבחרתי במסך מצויין שתואם את הצרכים שלי

וחבל שחברות מסכים למיניהם לא נותנות אינפורמציה לגבי המדד שלהם לms וכו' כי זה די מטעה וזה גם משהו שהשפיע לי על הבחירה במסך כי ראיתי ms גבוה אבל לא נורא, כמו שאמרתי וכמו שאתה אמרת, המסך שלי מצויין ועשיתי בחירה טובה(איך אני מעודד את עצמי ;D)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים