עבור לתוכן

בעייה עם דיסק קשיח נוסף שחיברתי למחשב (אי אפשר לקרוא ממנו)

Featured Replies

פורסם

הקדמה^^

כשהייתי מדליק את המחשב שלי הוא היה מעלה את ווינדוס, ואז מתחיל הכל מהתחלה כאילו בדיוק הדלקתי אותו, הגיע למסך דוס שאמר שהייתה בעייה בהפעלה שעברה, ולבחור איך להעלות את ווינדוס - רגיל,Safe mode, ועוד כל מיני Safe mode עם משהו, עולה (לא משנה מה אני בוחר) ושוב חוזר להתחלה...

זה לא העניין כמובן

הבעייה:

פירקתי את המחשב, הוצאתי את הדיסק הקשיח וחיברתי אותו למחשב אחר, עם הכבל הקטן שיש לו שורה אחת של שיניים (והכבל של הכוח, שנדמה לי שיש לו גם שורה של שיניים, ועכשיו כשאני חושב על זה, במחשב שלי זה היה כבל שונה של כוח שהיה מחובר לשקע עם 4 שיניים...)

הכבל של הכוח שחיברתי לדיסק הקשיח שלי הוא מין המשך של הכבל שמחובר למקורי... יש 4 חוטים שנכנסים לתוך התקע (צהוב, אדום שחור וכתום), מלמעלה, ממשיכים מהצד השני שלו ומתחברים לעוד תקע...

המחשב הריץ איזה 3 בדיקות שאחת מהן כללה לתקן אינדקסים של קבצים...

בכל מקרה, הייתי בחשבון שהוא לא Admin והצלחתי להיכנס לMy Computer, כשניסיתי להיכנס לכונן הקשיח שלי, שהופיע שם, קיבלתי הודעה שהדיסק לא מפורמט (אני רוצה לגבות חלקים ממנו, לא לפרמט :'()

עברתי לAdmin, וMy Computer נתקע (Not Responding), אי אפשר להיכנס דרך command prompt (השגיאה: "Data error (cyclic redundancy check)")

הלכתי לControl Panel >> Administrative tools >> Computer Management >> Storage >> Dist Management

אני מנסה לדיסק משם, המחשב חושב קצת ולא עושה כלום בסופו של דבר (לפחות לא שום דבר נראה לעין...)

לכל מי ששרד עד עכשיו את החפירות: חיפשתי קצת איזו תוכנה שתאפשר לי לגשת לדיסק הקשיח (ומה הבעייה עם זה שהוא לא מפורמט? :pissed: ) אבל לא ממש מצאתי (גם לא חיפשתי הרבה כי אין לי מושג מה ואיפה לחפש)

יש עוד חיבור אחד של הכבל הקטן (זה עם השורה של שינייים שמתחבר לדיסק הקשיח) במחשב, חיברתי לאחד ורוד ויש עוד אחד כחול מתחת, יש טעם לנסות אותו?

יש גם את הכבל עם 4 שקעים שאפשר לחבר לשקע עם 4 שיניים בדיסק הקשיח... לנסות לחבר את זה במקום הכבל של הכוח שמחובר עכשיו?

וזה בסדר אם אני אחבר ואנתק את הכבלים של הדיסק הקשיח שלי בזמן שהמחשב עובד?

תודה רבה

איל.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על דיסק עם חיבור SATA כשאר ש לו שתי כניסות חשמל (מהסוג והישן והחדש)..

אל תנתק/תחבר כלום כל עוד המחשב דולק!

אתה יכול לגשת להרד דיסק עם r-disk ולנסות לראות מה אפשר לשחזר אצלו.

פורסם

אל תיגע בכלום כל עוד המחשב דלוק!!!!!

אתה יכול להגיד איזה הארד דיסק יש לך או לצרף תמונות?

פורסם
  • מחבר

אופס, מקווה שלא הרסתי את הדיסק :-X

(כבר לא היה לי כוח לחכות שהמחשב ייכבה, להוציא את הדיסק ולהדליק את המחשב מחדש)

multicore - תודה, אני אחפש בגוגל כדי לברר מזה r-disk ואנסה להסתדר משם

oha8 - יש לי דיסק של Western Digital, 160 ג'יגה

הנה, כתוב פה במודל אם זה עוזק WD1600JS - 60MHB5

וכרגע שמתי לב שהדבק בצד שמחזיק את המתכת שעליה המדבקה עם הפרטים מחוברת (יחד עם הברגים) דיי יוצא מהמקום

(זה נראה כמו דבק, אני לא בטוח לגמרי)

טוב, אני לא מוצא ממש הסבר בגוגל...

איך אני משתמש בזה?

פורסם
  • מחבר

טוב, ראיתי שמותר להקפיץ אחרי שעבר יום מפרסום ההודעה הראשונית, אז אני אנסה שוב ><

אני אוסיף כמה דברים: הדיסק הקשיח מתחמם מהר מאוד כשהוא מחובר למחשב אחר - זה נורמלי?

יש איזו תוכנה שתאפשר לי להתמודד עם דבר בעייתי כמו זה? אני יודע שהכלים של מייקרוסופט לא תמיד הכי טובים, הBackup של מייקרוסופט לא מסתדר

ואם זה לא יעבוד לי, יש טעם ללכת למקצוען?

יש לי אחריות מטעם אייבורי, הם מסוגלים לסדר לי את זה?

תודה

איל =]

פורסם

יש לי אחריות מטעם אייבורי, הם מסוגלים לסדר לי את זה?

oh noes! :o

ועכשיו ברצינות:

מדובר בדיסק קשיח עם ממשק IDE.

מה ניסית לעשות ולא הצלחת?

פורסם
  • מחבר

oh noes! :o

ועכשיו ברצינות:

מדובר בדיסק קשיח עם ממשק IDE.

מה ניסית לעשות ולא הצלחת?

קראתי כמה פעמים IDE (את הראשי תיבות או מה שזה לא יהיה) בכל מיני מקומות, אין לי מושג מה זה אומר

מה ניסיתי ולא הצלחתי? לקרוא ממנו, לגשת אליו (דרך My Computer ודרך Backup של ווינדוס)

חוץ מלחבר אותו למחשב של אבא שלי בנוסף לנוכחי, שום דבר לא הצליח לי עם הדבר הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים