עבור לתוכן

מתח לכרטיס מסך דרך לוח אם. + עוד כמה שאלות לגבי חומרה.

Featured Replies

פורסם

חברי פורום יקרים,

לפני חצי שנה בערך קניתי מחשב מאיבורי, והוא פעל לי די טוב (בהתחשב בעובדה שהייתי מכור לטיביה...).

עכשיו יצאתי מההתמכרות, ואני מנסה לשחק קצת משחקים אחרים, ואני מגלה שהכרטיס מסך שלי (8400 GS) מריץ אותם על low. די הופתעתי. הוא גם קרס לאחר זמן מה, בLOW. מפתיע...

אני בחנתי באותו הזמן גם את החוברת של לוח האם שלי, P6N SLI V2, של MSI עם צ'יפסט של Nvdia מסוג Nforce 650i SLI, וגיליתי שיש כניסה בשם JPW2 שאמורה לספק חשמל לכרטיס מסך. עפ"י החוברת: "...and a JPW2 12V power connector is used to provide power to the pciex16 graphics card...". הבטתי בלוח אם וזוהי כניסה, שנראית כמו כניסת מולקס. עד היום הכטיס מסך שלי עבד בלעדיה בביצועים סבירים. יש לי מספר שאלות.

1. האם אני צריך להכין או לקנות מפצל מולקס (כל היציאות מהספק שלי תפוסות...) בשביל לתת מתח לכרטיס מסך?

2. אם אני צריך להכין מפצל, ממי מההבאים הכי כדאי לי לפצל אותו:

א. הארד דיסק ראשי של היטצ'י 160 GB, מחובר בSATA.

ב. הארד דיסק משני של וסטרן דיגיטל 160 GB, מחבר בIDE.

ג. צורב DVD שחור חסר מותג, מחובר בSATA.

3. אני שוקל לקנות כרטיס מסך נוסף, מסוג 9600 GT, או כרטיס חלש ממנו. האם שווה לי להשתמש בSLI בשביל להריץ אותו ביחד עם ה 8600GS?

4. יש לי ביינתים 1GB של זיכרון, ואני שוקל להוסיף עוד אחד. לפי הלוח אם, המקסימום שאני יכול להשתמש זה DDRII במהירות של 800Mhz, מה יקרה אם אשתמש בזיכרון יותר חזק? יכול להיות שזו הסיבה לביצועים הגרועים בCrysis?

בתודה

גל

פורסם

3) אתה לא יכול להריץ SLI עם כרטיסים לא זהים.

4) כמות הזיכרון אולי משפיעה, אבל בעיקר כרטיס המסך. לא הצלחתי להבין אם זה 8400GS או 8600GS. הראשון ממש לא משהו, השני בסדר, אבל למשחק זולל משאבים כמו Crysis גם הוא לא מספיק וזה ברור.

פורסם
  • מחבר

אני יודה אם מישהו שמבין בהרכבת לוחות אם יענה על 1 ו -2,

ורציתי לדעת גם מה עדיף. להוסיף עוד 8400GS ולחבר ל 8400 GS שכבר יש לי לי בSLI או לקנות אחד 9600 GT?

פורסם

קודם כל תבדוק האם ה-8400GS דורש מתח חיצוני.

דבר שני, איזה ספק יש לך? אם הוא ג'נרי וישן סביר להניח שאין לו יציאת מתח לכרטיס מסך.

אתה לא צריך להכין מפצל וכניסת המתח לכרטיס מסך היא לא חיבור מולקס רגיל.

ודבר שלישי הוא שאין שום היגיון במערך SLI של 8400GS האמת שלאף אחד אין מושג מה יהיו התוצאות של מערך שכזה מכיוון שלא נראה לי שהוא נוסה שכן הכרטיס הזה חלש מאוד, אפשר רק לנחש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים